ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν παρουσιάστηκαν στην Ιερά Σύνοδο οι δύο μοναχοί

Παραπέμπονται στο Συνοδικό Δικαστήριο

24news team

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (08/03) η πολύωρη έκτακτη συνεδρία της Ιερά Συνόδου, την οποία απασχόλησε το θέμα που αφορά την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικού.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιγραμματεύς Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου ανέφερε ότι «τέθηκαν γραπτές αιτήσεις των Αρχιμανδριτών Νεκταρίου και Πορφυρίου, που ζητούσαν καθαίρεση για κανονικά παραπτώματα που είχαν υποπέσει».

Στην Ιερά Σύνοδο, όπως είπε, τέθηκε επίσης η επιστολή δικηγόρου, σύμφωνα με την οποία, οι δύο είχαν πιεστεί για να υπογράψουν τις αιτήσεις.

Πρόσθεσε ότι μετά την υπό Μητροπολίτου Ταμασού ενημέρωση, για τα συμβάντα, που τον οδήγησαν στην επιβολή της ποινής της αργίας και το κλείσιμο της Μονής, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να τους καλέσει.

Οι δύο αρνήθησαν να παρουσιαστούν και ως εκ τούτου αποφάσισε την παραπομπή τους ενώπιον του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, είπε ο Αρχιγραμματεύς Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου.

Τα ροζ βίντεο και τα… θαύματα

Οι σεξουαλικές συνευρέσεις των δύο φαίνεται να καταγράφονταν σε βίντεο από κάμερες που ήταν τοποθετημένες στη Μονή για λόγους ασφαλείας.

Πέραν του ερωτικού σκανδάλου φαίνεται να προκύπτει και οικονομικό θέμα αφού στο μικροσκόπιο αυτή τη στιγμή είναι διάφορα θαύματα που λάμβαναν χώρα εντός του Μοναστηριού και προσέλκυαν αρκετούς πιστούς οι οποίοι άφηναν τάματα χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες ότι οι δύο μοναχοί, οι οποίοι προέβαλαν στο διαδίκτυο τα θαύματα, χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα για να τα προκαλούν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση