ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκάνδαλο στο Φτερικούδι: Καλεί τους δύο μοναχούς η Ιερά Σύνοδος

Έκτακτη συνεδρία της Ιερά Συνόδου

ΚΥΠΕ

Σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί βρίσκεται έκτακτη συνεδρία της Ιερά Συνόδου, η οποία συζητά το θέμα που αφορά την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Η Ιερά Σύνοδος αναμενόταν να ενημερωθεί για το θέμα από τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, θα γίνει ολιγόλεπτη διακοπή το μεσημέρι και θα συνεχιστεί η συνεδρία μετά το διάλειμμα, ενώ με βάση τις πληροφορίες έχουν κληθεί να έρθουν και οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Θυμίζουμε πως ο Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, Χριστάκης Ευσταθίου σε χθεσινές του δηλώσεις είπε:, «οι καταγγελίες αφορούν ηθικές και σεξουαλικής φύσεως και οικονομικών ατασθαλιών που μπορεί να αγγίζουν τα όρια του σκανδάλου». Ο κος Ευσταθίου γνωστοποίησε ότι ενώπιον της Ιεράς Συνόδου θα τεθεί μαρτυρικό υλικό και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

 

Τα ροζ βίντεο και τα… θαύματα

Οι σεξουαλικές συνευρέσεις των δύο φαίνεται να καταγράφονταν σε βίντεο από κάμερες που ήταν τοποθετημένες στη Μονή για λόγους ασφαλείας.

Πέραν του ερωτικού σκανδάλου φαίνεται να προκύπτει και οικονομικό θέμα αφού στο μικροσκόπιο αυτή τη στιγμή είναι διάφορα θαύματα που λάμβαναν χώρα εντός του Μοναστηριού και προσέλκυαν αρκετούς πιστούς οι οποίοι άφηναν τάματα χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες ότι οι δύο μοναχοί, οι οποίοι προέβαλαν στο διαδίκτυο τα θαύματα, χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα για να τα προκαλούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση