ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χταπόδι με φακές και σάλτσα βέρντε

Για την περίοδο των νηστειών και όχι μόνο

24sports team

info@24sports.com.cy

Συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων με αγαπημένες συνταγές με θαλασσινά από τις ψαραγορές Βlue Island.
Για την περίοδο των νηστειών και όχι μόνο.

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
1 ολόκληρο μεγάλο χταπόδι από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
4 κόκκινα τσίλι
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
Το ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
150 γρ. λευκό κρασί
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. κόκκους πιπεριού
20 γρ. ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τα κομμάτια χταποδιού

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ
240 γρ. ξηρές, μικρές πράσινες φακές, ξεπλυμένες και καλά στραγγισμένες
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. φύλλα δεντρολίβανου
500 γρ. νερό + 1 κ.γ. ζωμό λαχανικών
Αλάτι - πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΕΡΝΤΕ
Τα φύλλα από 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
Τα φύλλα από 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρου
Τα φύλλα από 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο
20 γρ. αγγουράκι τουρσί, κομμένο σε κομμάτια
2 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη και ξεπλυμένη
40 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
100 γρ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
200 γρ. νερό
Αλάτι και πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση