ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
32° Λευκωσία,
26 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Το παστίτσιο της νηστείας

Gastronomos

Η Νένα Ισμυρνόγλου ετοιμάζει το απόλυτο παστίτσιο με «μπολονέζ» χταποδιού και «μπεσαμέλ» φτιαγμένη με ελαιόλαδο και γάλα σόγιας. Η γευστική λεπτομέρεια που απογειώνει το φαγητό είναι τα φουρνιστά ντοματίνια που ανακατεύονται με το χοντρό μακαρόνι!

Υλικά

1 χταπόδι περίπου 1 1⁄2 κιλό (καθαρισμένο)
1 δάφνη
3 κόκκοι μαύρο πιπέρι
500 γρ. μακαρόνια Νο 2, για παστίτσιο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ντοματίνια

200 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
50 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι βαλσαμικό
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή

Για την «μπολονέζ»

90 ml ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού κοπανισμένος μαραθόσπορος
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
70 ml ούζο
420 γρ. (1 κονσέρβα) ολόκληρα ντοματάκια, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

Για την «μπεσαμέλ»

100 ml ελαιόλαδο
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. σουσάμι
1 λίτρο γάλα σόγιας
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomo

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Κοτολέτες α λα μπολονιέζε

Κοτολέτες α λα μπολονιέζε

Το σκεπτικό με την κοτολέτα είναι ότι τη χρησιμοποιούμε σαν βάση, όπως στην πίτσα, πάνω στην οποία χτίζουμε τα ...
Gastronomos
 |  FOOD & DRINK