ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

9 ιδέες για ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο

Θέατρο, ανοιξιάτικες εκδηλώσεις και ταινίες στο cinema, σας προτείνει το Wiz γι' αυτό το Σαββατοκύριακο!

Wiz Guide

Θέατρο, ανοιξιάτικες εκδηλώσεις και ταινίες στο cinema, σας προτείνει το Wiz γι' αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΘΕΑΤΡΟ

«Το αγόρι με τη βαλίτσα»

Κατάλληλο για άτομα από 8 ετών και άνω, το έργο ακολουθεί με ευαισθησία και χιούμορ το άκρως επικίνδυνο ταξίδι που εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν στις μέρες.

Συγγραφέας: Mike Kenny
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Μαρία Φιλίππου
Μουσική: Δημήτρης Σπύρου
Κίνηση: Ιωάννα Κορδάτου
Σκηνικά/Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου
Σχεδιασμός φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος

Παίζουν οι:
Μάρκος Καλλής
Ιωάννα Κορδάτου
Δημήτρης Σπύρου
Μαρία Φιλίππου

Info

Κυριακή 23 Απριλίου 2023
Θέατρο Δέντρο, 17.00
Ενότητος 44, Παλουριώτισσα
Εισιτήρια €10
Προπώληση Soldouttickets

«MAMA» στον Πολυχώρο Αττικόν

Μια μοναχική άτεκνη γυναίκα βάζει αγγελία στις εφημερίδες ότι μπορεί να προσφέρει έναντι αμοιβής μητρική φροντίδα σε μια «θετή με όρους συμβολαίου» κόρη. Και βρίσκει ανταπόκριση στο πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας που δεν ευτύχησε να γνωρίσει οικογένεια. Η Αμπάρ θα βρει επιτέλους ένα «καταφύγιο», όπως σημαίνει το όνομά της, μιας οικογένειας που δεν γνώρισε ποτέ; Και η Εσπεράνσα θα βρει επιτέλους την «ελπίδα», όπως σημαίνει το δικό της όνομα, μιας ευτυχισμένης οικογένειας που δεν κατάφερε να έχει στην μέχρι τώρα ζωή της;

Μπορεί να συσταθεί μια οικογένεια πέρα και έξω από καθιερωμένους όρους, πέρα και έξω από τα στενά ή ευρύτερα θεσμικά πλαίσια που την καθορίζουν; Κι αν κάποιος έχει την φαεινή ιδέα να συστήσει μια τέτοια οικογένεια είναι σίγουρος πως θα γευτεί καρπούς γλυκούς όπως αυτούς που μπορεί να προσφέρει μια «παραδοσιακή» ευτυχισμένη οικογένεια; Και ο θεατής θα είναι σε θέση να δώσει, με το τέλος της παράστασης, απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά;

Info
Κυριακή 23 Απριλίου 2023
Πολυχώρος Αττικόν, 18.30
Πάφος
Εισιτήρια €15
Πληροφορίες 99520835
Προπώληση Soldouttickets.com.cy
Καταστήματα Stephanis

«Red Peter Από τον πίθηκο στον Άνθρωπο» στο Σατιρικό

Καυστική σάτιρα και κριτική για την πορεία και την εξέλιξη του ανθρώπου, σε μια ελεύθερη διασκευή των κειμένων του Φραντς Κάφκα, σε μια παράσταση βαριετέ κόντρα στις κλισέ αναπαραστάσεις του διάσημου πίθηκου Red Peter από τον Νεοκλή Νεοκλέους και το θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.

Η παράσταση βασίζεται στα εμβληματικά διηγήματα του Τσέχου συγγραφέα «Αναφορά σε μια Ακαδημία», « Η Κρίση» και «Η Μεταμόρφωση» . Η θεατρική διασκευή του Νεοκλή Νεοκλέους ακολουθεί τη δομή του ενός από τα τρία διηγήματα του Φραντς Κάφκα, το «Αναφορά σε μια ακαδημία», όπου καταγράφεται η διαδρομή μετάλλαξης ενός πιθήκου σε άνθρωπο. Τον χαρακτήρα θα υποδυθούν δύο ηθοποιοί - ένας ελληνόφωνος και ένας τουρκόφωνος Κύπριος - δημιουργώντας την αίσθηση του «ΟΛΟΥ» αφού ως πολίτες της Κύπρου βιώνουμε εν πολλοίς τα ίδια αδιέξοδα, αξιοποιώντας τον συμβολικό τρόπο και ύφος γραφής των διηγημάτων του Φραντς Κάφκα.

Ιnfo
Σάββατο 22 –Kυριακή 23 Απριλίου 2023
Σατιρικό Θέατρο, 20.00 (Κυρ. 19.00)
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά
Προπώληση Εισιτηρίων Soldouttickets & Καταστήματα Stephanis
Κρατήσεις 99 25 1331

Δείτε όλες τις προτάσεις στο WIZ

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X