ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 tips για να επιλέξετε το καλύτερο καρπούζι

Τα σημάδια που πρέπει να αναζητάς κοιτάζοντας για το πιο δροσερό και γευστικό καρπούζι

must.com.cy

Της Μαρίας Σάββα

Ένα από τα φρούτα που φωνάζουν καλοκαίρι είναι το καρπούζι, το οποίο είναι ένα από τα φρούτα που είναι πάντα στο καλοκαιρινό τραπέζι ανεξάρτητα για ποιο γεύμα της μέρας μιλάμε. Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που ανεξάρτητα από το μέγεθος του, είναι πάντα η πρώτη επιλογή για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, είτε αυτή είναι μετά από μια βουτιά στην θάλασσα, είτε για πρωινό ή ακόμα και ως κανονικό γεύμα συνοδευόμενο με άλλα φρούτα ή αλλαντικά και τυριά επιλογής.

Ωστόσο για να μπορεί κάποιος να το απολαύσει σωστά, πρέπει να ξέρει αυτά τα 5 μυστικά που θα τον βοηθήσουν να γλυτώσει την απογοήτευση και να φέρει σπίτι του ένα γλυκό και ζουμερό καρπούζι.

1.Αναζητήστε μια κίτρινη περιοχή

Η περιοχή εκείνη είναι αρκετά σημαντική αφού ήταν εκείνη που ακουμπούσε το χωράφι κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του. Οπότε, μια λευκή ή ελαφρώς κίτρινη περιοχή δεν είναι καλό σημάδι αφού το καρπούζι θα είναι άγουρο. Γι’ αυτό αναζητάτε μια περιοχή με βαθύ κίτρινο χρώμα, κάτι που αποδεικνύει την δροσερότητα και ωριμότητα του καρπουζιού.

2.Αποφύγετε την γυαλάδα

Όταν ένα καρπούζι ξεκινά να ωριμάζει ένα σημάδι που είναι αρκετά εμφανές είναι η γυαλάδα του. Κάτι που δεν θα έχει ένα ώριμο καρπούζι αφού κατά την περίοδο εκείνη ξεκινά να γίνεται θαμπό.

3.Δώστε προσοχή στο κοτσάνι

Ακόμα ένα από τα πιο εύκολα σημάδια που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι το κοτσάνι του καρπουζιού το οποίο πρέπει να είναι ξηρό, για να επιδεικνύετε η ωριμότητα του. Αν το κοτσάνι είναι πράσινο τότε το καρπούζι έχει συλλεχθεί πολύ νωρίς και θα είναι άγουρο.

4. Χτύπημα

Δεν είναι μύθος όπως πολύ πιστεύαμε, αλλά είναι μια λαϊκή τακτική και χτυπώντας το καρπούζι αναζητάς τον ήχο που θα σε κάνει να καταλάβει ποιο αξίζει να αγοράσεις. Αν το καρπούζι ακούγετε κούφιο είναι έτοιμο να μπει στο καλοκαιρινό σας τραπέζι.

5.Μέγεθος

Κάτι που πολλοί δεν περιμένουν είναι ότι το μέγεθος μετρά για την επιλογή καρπουζιού. Προτιμάτε πάντα ένα καρπούζι μεσαίο μεγέθους, αλλά να θυμάστε να νιώθετε το βάρος του αφού πρέπει να το νιώθετέ πιο βαρύ απ’ ότι φαίνεται.

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Για φαγητό στο Όμοδος

Για φαγητό στο Όμοδος

Το όμορφο κρασοχώρι Όμοδος βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού, σε υψόμετρο 800 μέτρων, στην οροσειρά του Τροόδους και είναι ...
Wiz Guide
 |  FOOD & DRINK
Frozen margarita

Frozen margarita

Το κλασικό κοκτέιλ στην πιο παγωμένη εκδοχή του
Gastronomos
 |  FOOD & DRINK