ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H Formula 1 επιστρέφει στις παλαιές ώρες εκκίνησης

Το πείραμα με τις αλλαγές στις ώρες εκκίνησης των Γκραν Πρι της Formula 1 δεν πέτυχε

Το 2018 άλλαξαν οι χρόνοι εκκίνησης των Γκραν Πρι της Formula 1, τα οποία μάλιστα δεν ξεκινούσαν ακριβώς, αλλά δέκα λεπτά μετά τη συμπλήρωση της προηγούμενης ώρας. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ισχύσει πλέον από εφέτος, καθώς οι ομάδες και η διοίκηση της Formula 1 συζητούν την επάνοδο στους παλαιότερους χρόνους εκκίνησης. Εφόσον συμφωνήσουν τα δύο μέρη, τότε θα σβήνουν το 2021 τα φανάρια εκκίνησης στα ευρωπαϊκά Γκραν Πρι το ακριβώς στις 15.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, αντί 16.10 όπως γινόταν την τελευταία διετία.

Λάθος εκτιμήσεις

Η προηγούμενη μετάθεση των εκκινήσεων κατά μία ώρα και 10 λεπτά αργότερα είχε αποφασιστεί με την εκτίμηση, ότι θα βοηθούσε στην αύξηση της τηλεθέασης των αγώνων της Formula 1 στις ΗΠΑ. Επίσης το δεκάλεπτο είχε καθιερωθεί επειδή οι τηλεοπτικές εκπομπές ξεκινούν συνήθως σε στρογγυλοποιημένες ώρες, οπότε θέλησαν να δώσουν οι άνθρωποι της Formula 1 στους τηλεπαρουσιαστές ένα δεκάλεπτο μαξιλαράκι, ώστε να μεταφέρουν στους τηλεθεατές το κλίμα του αγώνα.

Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό κέρδος από αυτή την ιστορία και έτσι θα επανέλθουμε πιθανότατα στο προηγούμενο καθεστώς εκκίνησης.

Ναι και από τις ομάδες
Να σημειώσουμε ότι η χρονική μετάθεση της εκκίνησης των αγώνων κατά μία ώρα και 10 λεπτά είχε προβληματίσει και τις ίδιες τις ομάδες, γιατί ήταν αναγκασμένες να συμπιέσουν ακόμη περισσότερο τις απαιτούμενες εργασίες αναχώρησης μετά από κάθε Γκραν Πρι, ενώ αντίθετα ο χρόνος πριν την έναρξη του αγώνα θεωρείται ουσιαστικά κενός και μένει αναξιοποίητος.

gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Με 260 ίππους η νέα Toyota GR Corolla

Με 260 ίππους η νέα Toyota GR Corolla

Η Toyota είναι πανέτοιμη να αντισταθμίσει την λαίλαπα της ηλεκτροδότησης που έχει κυριεύσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ...
 |  AUTO
X