ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ολατούντζι δείχνει την ασχετοσύνη μας

Η περίπτωση του Νιγηριανού αποδεικνύει την έλλειψη ποδοσφαιρικής σκέψης στο νησί

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Δεν γράφω για τον Ρόκα, ούτε για τον Καραπατάκη, ούτε και το πώς και τι έκανε η ΑΕΚ για το Αφρικανό φορ. Στο κάτω, κάτω της γραφής τελικώς τα τσέπωσαν.Μισό εκατομμύριο η Σλόβαν που τον απέκτησε και άλλες 300 χιλιάδες που αναλογούν από την πώληση του στην Σπάρτα Πράγας δια της Σλόβαν.

Καθόλου άσχημα αν λάβεις υπόψη ότι τον απέκτησαν ως επένδυση πληρώνοντας «ένα ψωμί και ένα χαλούμι» ή κατά τους Λαρνακείς για «δύο σάντουιτς στο Μαραντόνα».

Ακούσατε ποτέ ή διαβάσατε να γίνετε μάχη μεταξύ των ομάδων για το ποια θα πάρει τον Ολατούντζι που βολόδερνε στην Λάρνακα με την «πεθαμένη» Αλκή;

Ανεξαρτήτως αν πέρσι το χειμώνα η ΑΕΚ κρατούσε το Νιγηριανό φορ, ενδεχομένως να είχε άλλη πορεία πολύ καλύτερη απ’ ότι είχε με κάποιους Νικολιτς ή Γκρομόφ, άμα τον θυμάμαι σωστά.

Το θέμα του κειμένου δεν είναι η ΑΕΚ και η σχέση της με τον Ολατούντζι. Το θέμα είναι η ασχετοσύνη και η έλλειψη ποδοσφαιρικής σκέψης που χαρακτηρίζει τις ομάδες μας και κυρίως τις μεγάλες. Που χρόνια τώρα δημιούργησαν σχέσεις εξάρτησης με τον κάθε λογής μάνατζερ, ικανό ή ανίκανο, αδιαφορώντας για την ίδια τους την επιχείρηση. Έχουν στα π΄όδια τους τον πλούτο και παν και στραβώνονται με τον καθένα που τους τάζει λαγούς και πετραχήλια. 

Ακούσατε ποτέ ή διαβάσατε να γίνεται μάχη μεταξύ των ομάδων για το ποια θα πάρει τον Ολατούντζι που βολόδερνε στην Λάρνακα με την «πεθαμένη» Αλκή;

Είδατε ποτέ στα ρεπορτάζ των ομάδων σας, το ενδιαφέρον τους για ένα υψηλόσωμο φορ, 22 μόλις ετών, με πλούσια αθλητικά προσόντα, ιδιαίτερα ικανό στο ψηλό παιγνίδι που μπορεί να αποκτηθεί φθηνά και η πιθανότητα μεταπώλησης του είναι πέρα για πέρα αυξημένη; Αγγούρι!!!

Προσωπικά θυμάμαι το Νιγηριανό να είναι με το ένα πόδι εκτός ΑΕΚ αφού πριν αυξηθούν πέρσι οι ξένοι από 15 σε 17, φαίνόταν να μην υπολογιζόταν στο πλάνο. Είδατε καμία ομάδα τότε να παρενοχλεί τον παίκτη, προσπαθώντας να τον απαγάγει με κάθε τρόπο από τον Καραπατάκη; Να εκτίμησε την ποδοσφαιρική του αξία, να τον καθιστούσε σημαντικό πρότζεκτ για τη λειτουργεία της και να κινούσε θεούς και δαίμονες για να τον εντάξει στις τάξεις της ; Ρεπάνια. 

Εδώ θυμάμαι ρεπορτάζ του προηγούμενου χειμώνα, που έφεραν τη Σαλαμίνα να ζητά τον παίκτη ως δανεικό μα τελικά δέησε και πήγε στη Τσεχία, καλύτερα γι’ αυτόν και ακόμη καλύτερα για τη Σλόβαν που τον πήρε μισό και τον έδωσε 1,5 εκ. This is business!!

Πότε τον πήρε η Σλόβαν και πότε κινήθηκε η Σπάρτα, για να τον πάει να φωτογραφηθεί με τον θρυλικό Ροζίτσκι... στην Κύπρο θα μιλάγαμε αν θα πάει δανεικός στην ΑΕΖ ή τον Εθνικό.   

Για να κάνεις όμως ντιλ πρέπει να γνωρίζεις και το αντικείμενο. Και εξ’ όσων φαίνεται και αποδεικνύεται χρόνια τώρα για τις ομάδες μας, ναι μεν πραγματοποιούν συνολικά εκατοντάδες μεταγραφές κάθε καλοκαίρι, μα πολύ λίγες εξ αυτών στηρίζονται ή πηγάζουν μέσα από τη ποδοσφαιρική επιχειρηματικότητα!!!

Και μην κολλάς στον Αφρικανό. Ξέρεις πόσοι Ολατούντζι πέρασαν από το νησί, μα κανείς δεν τους είδε ή δεν μερίμνησε να τους προσεγγίσει; Δεκάδες… αλλά το σκάουτινγκ, ακουστά το έχουν.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ