ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Λαϊκή απαίτηση…;

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Έλαβα χθες στο messenger ένα κειμενάκι από οπαδική ιστοσελίδα του Απόλλωνα το οποίο λίγο πολύ καλούσε τον Κίρζη να αντεπιτεθεί και να «ενοχλήσει» την Ομόνοια μπαίνοντας σφήνα στην διαδικασία αγοράς ή δανεισμού του Ακιντόλα, επικαλούμενο κιόλας την «λαϊκή απαίτηση» των Απολλωνιστών που διψούν λέει για εκδίκηση στην περίπτωση του Παπουλή.

Για τα κίνητρα και το σκεπτικό του κειμένου δεν μας πέφτει λόγος αφού ούτε προσβάλλει, ούτε θίγει τον οποιοδήποτε, αντιθέτως στηρίζεται ως οπαδική ιστοσελίδα στο οπαδικό αίσθημα και πολύ καλά κάνει.

Άμα οι αντιδράσεις περί του Παπουλή αγγίζουν τα όρια της «λαϊκής εξέγερσης» τότε η φυγή του Σόσιν στην Ανόρθωση και η επιστροφή του Σαγκόι στη Λεμεσό είναι ο Α’ και ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος μαζί.

Με όλο το σεβασμό στα παιδιά, χωρίς καμία διάθεση να εξηγήσω ή ν’ απαντήσω στο δημοσίευμα τους, μας έδωσαν ένα δυνατό ερέθισμα για να κάνουμε τους δικούς μας συνειρμούς ως προς το πως αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα σε σχέση με τον Απόλλωνα αλλά και συγκεκριμένα την περίπτωση Παπουλή.

Μπαίνοντας κατ’ ευθείαν στο ψητό, έχω την εντύπωση ότι το ενδεχόμενο μεταπήδησης του Παπουλή στην Ομόνοια, αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας εκ μέρους πολύ μεγάλης μερίδας των οπαδών. Και αν κανείς, απαλλαγμένος από το όποιο οπαδικό αίσθημα, ισχυριστεί ότι η πλειοψηφία του κόσμου  απαιτεί εκδίκηση ή εκφράζει την οργή της για το θέμα νομίζω ότι ψεύδεται, υπερβάλλει ή δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει.

Γιατί άμα οι αντιδράσεις περί του Παπουλή αγγίζουν τα όρια της «λαϊκής εξέγερσης» τότε η φυγή του Σόσιν στην Ανόρθωση και η επιστροφή του Σαγκόι στη Λεμεσό είναι ο Α’ και ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος μαζί.

Λαμβάνοντας όσο γίνεται το παλμό μες στην πόλη, τα ραδιόφωνα αλλά και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι οι οπαδοί του Απόλλωνα, όχι απλά χώνεψαν το σενάριο Παπουλής-Ομόνοια, για μερικούς δε, δεν τους καίγεται καρφί. Κάποιοι σίγουρα το έγραψαν στα… παλιά τους παπούτσια, κάποιοι ψιλό έβρισαν στέλνοντας τον στον αγύριστο και κάποιοι κάπως πιο ευγενικοί του ευχήθηκαν τυπικά καλή συνέχεια.

Ακόμη και όταν ο επίσημος Απόλλωνας διαβεβαίωνε τη δυσαρέσκεια του ισχυριζόμενος ότι η Ομόνοια ενόχλησε τον παίκτη ενόσω αγωνιζόταν στην ομάδα παραβιάζοντας την «συμφωνία κύριων- κουρελόχαρτο» λίγοι ή αρκετοί ήταν αυτοί που υιοθέτησαν τα αρνητικά συναισθήματα της διοίκησης. Ανακατωσούρα όμως ανάμεσα στους «φυγάδες» ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει…. ούτε και πολύ φοβάμαι θα υπάρξει.

Στο πλαίσιο της αντιπαλότητας, πολλοί ήταν αυτοί που κάκισαν την στάση της Ομόνοιας έτσι όπως την παρουσιάζει ο Απόλλωνας… αλλά και πάλι λαϊκή εξέγερση- απαίτηση… δεν τη λες ακόμη και αν έπινες δύο βράδια συνεχόμενα σε οπαδικά στέκια του Απόλλωνα, φουμάροντας καπνό φωτοβολίδας ανά δύο ώρες.

Επί της ουσίας ξένισε η στάση της διοίκησης να εκφράσει δύο εβδομάδες μετά, τη δυσαρέσκεια της για τις εξελίξεις επί του θέματος Παπουλή. Και ξένισε όχι τόσο για το χρονικό διάστημα αλλά κυρίως για το γεγονός ότι κατηγορεί μεν την Ομόνοια για «δολιοφθορά» αλλά όχι τον παίκτη που μέχρι και βίντεο αλά Last Dance έπαιξε στο επίσημο σάιτ ενώ οι δηλώσεις ακόμη και του Νίκου Κίρζη περί της προσφοράς και της αξίας του, τον καθιστούν δίπλα από τους «θρύλους» του Θρύλου.

Άμα όμως η Ομόνοια όπως ισχυρίζεται ο Απόλλωνας προσπάθησε να κάνει ένα ντιλ ανήθικο, τότε σ’ αυτό συμμετείχε και ο παίκτης, ο οποίος ούτε ανήλικος είναι, ούτε και έχει έλλειψη της αντίληψης για το τι κάνει.

Αντιθέτως τριανταπέντε χρόνων άνδρας, επαγγελματίας και όπως όλοι μας ψάχνει το καλύτερο για τη ζωή του. Αν δηλαδή η Ομόνοια τον προσέγγισε τότε που αγωνιζόταν στον Απόλλωνα και ο ίδιος με τη σειρά του δεν φρόντισε να βάλει φρένο, ενημερώνοντας τη διοίκηση και τον πολύ καλό φίλο του Νίκο Κίρζη τότε και αυτός συμμετείχε σ’ ένα «ανήθικο» ντιλ και μάλιστα εις διπλούν.

Μια που δεν ενημέρωσε και μια που θα υπογράψει. Αν όμως όντως ενημέρωσε τον πρόεδρο και φίλο του, Νίκο Κίρζη, τότε οι μετέπειτα αντιδράσεις του Απόλλωνα όχι μόνο κρίνονται χρονικά καθυστερημένες αλλά και αβάσιμες.

Από κει και πέρα, εάν όντως ευσταθούν οι εκτιμήσεις που λεν ότι ο επίσημος Απόλλωνας τοποθετήθηκε με τέτοιο τρόπο με σκοπό να συσπειρώσει τον κόσμο της ομάδας, τότε εκ του αποτελέσματος η προσπάθεια κρίνεται ανεπιτυχής. Γιατί ούτε «λαϊκή απαίτηση» παρατηρείται στον κόσμο, ούτε φυσικά και καμία είδους εξέγερση.

Αυτό καθιστά κατά την άποψη μου πολύ σοβαρότερο πρόβλημα για την ομάδα καθότι ο κόσμος για δεύτερη φορά, εντός ενός μήνα, δεν συμμερίζεται καθολικά την επίσημη θέση της ομάδας.

Στην περίπτωση του Παπουλή δεν φαίνεται να συμμερίζεται την οργή της διοίκησης ενώ μόλις πριν από λίγο καιρό κατέκριναν τη στάση που διατήρησε κατά τη διάρκεια της κρίσης με τον Κωρονοϊό, τόσο τα δύο οργανωμένα σύνολα, Δυτικά και Κεντρικός, με ανακοίνωση τους όσο και μεμονωμένα από πολλή κόσμο του Απόλλωνα.

Λίγο κανείς να διαβάσει τα σχόλια των Απολλωνιστών κάτω από την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης έτσι όπως δημοσιεύτηκε την 15η Μαΐου θα διαπιστώσει εύκολα ότι όχι μόνο δεν αφουγκράζεται το περιεχόμενο της αλλά στην πλειοψηφία του το καταγγέλλει.

Αν κανείς υποθέσει ότι όλα τα πιο πάνω γράφονται «τεχνηέντως» ή γίνεται μια προσπάθεια για «δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων» όπως γραφόταν στην ανακοίνωση της διοίκησης που εξηγούσε το σκεπτικό πίσω από τη ψήφο της για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και την αύξηση των ομάδων, τότε κυμαίνεται σε επίπεδα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα ή απλά ο συγγραφέας των επίσημων ανακοινώσεων έχει την τάση να δημιουργεί εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν.

Κατά την άποψη μου, η ολοένα αυξανόμενη αδιαφορία των Απολλωνιστών όπως παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σε συνδυασμό με την αποστασιοποίηση των περισσοτέρων από τη διοίκηση συνιστούν πολύ μεγαλύτερα και ουσιώδη προβλήματα, που θα πρέπει λίαν συντόμως να διορθωθούν εάν κάποιοι θέλουν ο Απόλλωνας να μεγεθύνεται και να εξελίσσεται ως εκτόπισμα.

Πολύ σημαντικότερα δε, από το αν ο Παπουλής θα πάει Ομόνοια ή η φανέλα του θα μπει ή όχι στο υπό ανέγερση μουσείο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρήστος Ζαβός

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση