ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

De Ζαβού: Amber Alert…

Αναζητείται η ομάδα που θαύμασε η Κύπρος όλη

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Μακάρι να μπορούσα να προσθέσω και το χαρακτηριστικό ήχο που συνοδεύει την αγγελία ενός εξαφανισμένου ατόμου. Είναι αλήθεια ότι μιλάμε πια για μια ομάδα που αναζητείται καθώς μοιάζει εξαφανισμένη. Άμα κιόλας προσθέσεις τις δηλώσεις του προπονητή της, τότε το μυαλό μας πάει στο « χαμένοι στη μετάφραση».

Και τι δεν είπε ο προπονητής αλλά δεν ξέρω αν έχουν και πολλή σημασία. Άλλωστε αν είναι να βρούμε την ουσία για το πώς έχει μεταμορφωθεί ο Απόλλωνας προς το χειρότερο, δεν έχει την μεγαλύτερη ευθύνη… κακά τα ψέματα.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα που θαυμάσαμε τα τελευταία χρόνια, απλά δεν υπάρχει. Ούτε σε νοοτροπία, ούτε στο στυλ που αγωνίζεται, πολύ φοβάμαι ούτε και στην ποιότητα.

Σίγουρα θέλει ψυχραιμία. Δικαστές δεν είμαστε, ούτε και στήνουμε δίκες. Οι λόγοι είναι πολλοί. Μπορεί κανείς ν’ αναφερθεί στον Σοφρώνη και την απόφαση απομάκρυνσης του, μπορεί κανείς να μιλήσει για κακό προγραμματισμό που μοιάζει με κουτουρού, μπορεί επίσης να πει ότι ο προπονητής δεν έχει καταλάβει που ήρθε. Όλα από λίγο…

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα που θαυμάσαμε τα τελευταία χρόνια, απλά δεν υπάρχει. Ούτε σε νοοτροπία, ούτε στο στυλ που αγωνίζεται, πολύ φοβάμαι ούτε και στην ποιότητα.

Όσοι βλέπουν τον Απόλλωνα φέτος, δεν βλέπω που μπορεί να διαφωνήσουν. Ιδιαίτερα η ομάδα στο Α’ ημίχρονο μες στο Αντώνης Παπαδόπουλους, θύμισε… παλιές κακές εποχές.

Ο Απόλλωνας, ο Απόλλωνας που μας συνήθισε να βάζει δέκα παίκτες μες στην αντίπαλη περιοχή, έκανε μηδέν προσπάθειες στο Α’ ημίχρονο!!! Ποιον να πιάσεις και ποιον ν’ αφήσεις…

Βλέπεις την ενδεκάδα και αναρωτιέσαι… τι έγινε στο δρόμο Λεμεσού- Λάρνακας. Δύο στόπερ που τους λες και νεαρούς, τρεις χαφ, που μοιάζουν στο παιγνίδι τους, χωρίς Αγκίρε, χωρίς καθαρό επιθετικό και χωρίς επιτελικό χαφ. Εκεί που με Ομόνοια και ΑΕΚ, έπαιξε με τα φτερά, στο Παπαδόπουλος δεν κατάλαβες τι ήθελε να κάνει η ομάδα. 

Ξεκινά το παιγνίδι και μοιάζει η Ανόρθωση να του έχει περάσει θηλιά στο λαιμό. Τα στόπερ πελαγοδρομούν με άσκοπες κινήσεις στο χώρο του κέντρου. Αριστερά η ομάδα πονά, κυριολεκτικά ενώ ο Σαρδινέρο είναι στην άκρη λες και μιλά με τους οπαδούς της Ανόρθωσης.

Τα χαφ τουμπάρουν μεταξύ τους, ο Γκαμπκέ είναι χαμένος μες στα σκέλια των κεντρικών αμυντικών ενώ η δεξιά γραμμή που θεωρητικά μοιάζει να είναι το ισχυρότερο όπλο για φέτος, τραβά ζόρια αμυντικά. Επιθετικά, ούτε και μια φάση. 

Τον Πέδρο μόνο να δεις, θα καταλάβεις πολλά. Ο καλύτερος δεξιός μπακ που είδαν τα μάτια μας τελευταία χρόνια, έγινε γιο-γιο στις ορέξεις του Οκραϊσβίλι. Ο Γιαννιώτας, ο πιο επικίνδυνος παίκτης, κλειδωμένος από τον Σελίν… ο Απόλλωνας δεν έχει άλλη λέξη να πω, μοιάζει πνιγμένος.

Και τους βλέπεις να κάνουν μπαλιές στο γάμο του καραγκιόζη και κάπου εκεί θυμάσαι τον Σοφρώνη. Τον Απόλλωνα να τον βλέπω να σουτάρει στ’ ανάθεμα, πάει καιρός. Θυμάσαι εκείνα που λέγαμε, ότι το παιγνίδι ξεκινά από πίσω και μπλα, μπλα μπλα… τίποτα πλέον δεν ισχύει. Άμα γινόταν αυτό επί «κάττου» δεν θα έμενε κουμπί στο στενό πουκάμισο του. Γυμνός θα το τελείωνε το ματς.

Δεν θα μιλήσουμε τώρα για το ότι ανέβηκε η απόδοση και διάφορες τέτοιες μαλακίες. Απέναντι του είχε μια ομάδα που χτίστηκε φέτος. Και αυτό είναι το παράδοξο. Ο Απόλλωνας που έπρεπε να έχει συνοχή, ομοιογένεια, μοιάζει να είναι καινούργια ομάδα, ενώ η Ανόρθωση που φέτος φτιάχνεται λες και έρχεται από πέρσι.

Πως τα κατάφεραν έτσι; Περί κατορθώματος. Είχαν το μοντέλο και το μετέτρεψαν σε… δεν θα το γράψω για να μη τα βάλεις και μαζί μου.

Γενικώς αναζητείται. Αναζητείται η ποιότητα ατομική και ομαδική. Αναζητούνται οι προσωπικότητες που εξαφανίστηκαν. Αναζητείται το αγωνιστικό στυλ που γούσταραν ακόμη και οι εχθροί. Και λίαν συντόμως, εάν θα συνεχιστεί αυτό το κακό, θ’ αναζητηθούν και οι υπεύθυνοι για το πισωγύρισμα. Χωρίς δίκες και εν βρασμώ ψυχής... με ψυχραιμία και λογική. Που ομολογουμένως, τέτοια ώρα, κανείς δεν διαθέτει...

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

X