ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνόμοι χούλιγκαν, σωματεία χούλιγκαν, κράτος χούλιγκαν και χούλιγκαν

Το φαινόμενο οπαδική βία... είναι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο που ολοένα και θεριεύει μες στην κοινωνία

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Αστυνομικός χούλιγκαν στο ρυθμό του συνθήματος «εκδρομές, ναρκωτικά» πήγε στην Λευκωσία να τα κάνει μπάχαλο μαζί με τους υπόλοιπους. Την επόμενη μέρα, συνδικαλιστής αστυνομικός στον αέρα του ΣΠΟΡ FM με στυλ καουμπόι και ενδιαφερόμενος λίγο πολύ για τις ζωές μόνο των συναδέλφων του και των «αθώων» πολιτών (!!), ξεκαθάρισε ότι σε 10 μέρες θα λύσει το πρόβλημα της βίας!

Ναι το πρόβλημα της βίας που ταλαιπωρεί την κυπριακή κοινωνία για δεκαετίες και που ολοένα και μεγεθύνεται θα το λύσει ο αστυνομικός συνδικαλιστής σε λίγες μέρες… φτάνει όπως είπε να του το επιτρέψουν.

Όσον αφορά την ανεπάρκεια , τον ερασιτεχνισμό, τη διαφθορά και την αλλοτρίωση που υπάρχει εκ μέρους του σώματος ή την στενή σχέση συναδέλφων του με τις «τρομοκρατικές ομάδες» όπως χαρακτήρισε τους συνδέσμους των φιλάθλων δεν είπε και πολλά ο κατά τ’ άλλα μοναδικός άνθρωπος στην Κυπριακή Δημοκρατία που μπορεί να λύσει το πρόβλημα της βίας εντός δέκα ημερών!!!

Ξέχασε ή αγνόησε ότι ένας από τους σοβαρότερους λόγους που οι συνάδελφοι του τέθηκαν σε κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τους την ζωή, είναι γιατί άλλοι συνάδελφοι του έκριναν τον συγκεκριμένο αγώνα «μέτριας επικινδυνότητας».

Καίγεται τι καίγεται στη Λευκωσία που λες και την επόμενη μέρα τα δύο ιστορικά σωματεία εξ Αμμοχώστου και Λεμεσού, ανταλλάζουν τοποθετήσεις όπως οι χούλιγκαν τις πέτρες, επιρρίπτοντας ευθύνες για το ποιος και πως τα επεισόδια. Καμία διάθεση αυτοκριτικής, κανένα ίχνος θλίψης ή ντροπής, ούτε καν να διατηρηθεί μια στάση που δείχνει μεταμέλεια. Αλήθεια όμως, ποια μέτρα έλαβαν ως σωματεία με «βεβαρημένο μητρώο», για να αντιμετωπίσουν ή να περιορίσουν το πρόβλημα με τους οπαδούς τους; Τσιμουδιά!

Ως προς το Κράτος, δεν είναι παρά η μήτρα που γεννάει τον χουλιγκανισμό διοχετεύοντας τον στην κοινωνία. Διεφθαρμένοι θεσμοί, ανυπαρξία πλάνου ή σχεδίου, μικροκομματικά συμφέροντα, ανούσια ή ανέφικτα νομοσχέδια, ψηφοθηρικά κίνητρα και κάθε λογής ψέματα είναι ως επι το πλείστον τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη λειτουργεία του.

Και οι οπαδοί; Ολοένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες μιας οργάνωσης και όχι απαραίτητα ενός σωματείου αποτελούμενο από μέλη με κοινή αγάπη και ενδιαφέρον προς κάποιο αντικείμενο. Η ταύτιση τους πια με αρρωστημένες ιδεολογίες είναι δεδομένη ενώ ολοένα και αναζητούν την πρόσβαση τους στο σύστημα, αυτό που τάχατες πολεμούν και εναντιώνονται. Η σχέση τους δε με μεγάλα συμφέροντα ολοένα και στενεύει… δυστυχώς τα παιδιά μας, το ισχυρότερο κύτταρο της κοινωνίας μας ντύνεται στο μαύρο, εξαφανίζοντας κάθε ελπίδα αλλαγής σε τούτο το νησί.

Το γράφουμε για εκατομμυριοστή φορά. Όσο αντιλαμβανόμαστε την βία ως ταυτόσημη με το ποδόσφαιρο ή τον αθλητισμό γενικότερα, ξεφεύγουμε από την ουσία ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού φαινομένου.

Όσο δεν κατανοούμε ως κοινωνία και η Πολιτεία συγκεκριμένα, ότι ο όρος «οπαδική βία» είναι παραπλανητικός που μας παρασύρει σε λανθασμένα συμπεράσματα και λύσεις,το φαινόμενο ολοένα και θα θεριεύει, δηλητηριάζοντας τα μυαλά των πολιτών. Ας κατανοήσουμε επιτέλους ότι τα μέτρα κατά της βίας δεν είναι ποτέ αρκετά, αφού πολεμούν το τέρας και όχι την σκύλα που την γέννησε!!! Παιδεία χρειάζεται!!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ