ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν συνεννοούνται ούτε μεταξύ τους

Ο στόχος της Πάφου ο ένας λέει πως είναι η εξάδα, άλλος η τετράδα και άλλος η τριάδα

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Η επαρχία Πάφου είναι η πλέον ταλαιπωρημένη από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις και ποδοσφαιρικά δυστυχισμένη από τους νεοφανείς παράγοντες της τις τελευταίες δεκαετίες. Αν και έχει να λέει για ορισμένους παιχταράδες που γέννησε, εντούτοις δεν κατάφερε ποτέ να τους κρατήσει.

Η ανάγκη το 2000 την οδήγησε στην ενοποίηση των ιστορικών συλλόγων ΑΠΟΠ και Ευαγόρα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεγαλώσει και να διεκδικήσει κάτι από την ποδοσφαιρική πίττα. Η νέα ομάδα (Αθλητική Ένωσης Πάφου) επίσης απέτυχε, με αποτέλεσμα το 2014 να ενωθεί με την ΑΕΚ Κουκλιών υπό τη νέα ονομασία Πάφος F.C. Παρά τον ενθουσιασμό δεν αποποιήθηκε τη στάμπα του φτωχού συγγενή στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Το 2017 ανάληψη των μετοχών από τους Ρώσσους ιδιοκτήτες έφεραν ξανά τον ενθουσιασμό στο λόγω και των προθέσεων τους να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές που θα οδηγούσαν στην εξασφάλιση Ευρωπαϊκών εισιτηρίων και κατάκτηση τίτλων.

Τίποτα δεν άλλαξε. Από δηλώσεις έχουν χορτάσει όλοι. Ούτε Ευρωπαϊκά εισιτήρια, ούτε κύπελλα, ούτε καν θέση στην πρώτη εξάδα. Αυτό που αλλάζει είναι η ασυνεννοησία μεταξύ των ανθρώπων που τη διοικούν όσο αφορά τους στόχους που θέτουν κάθε χρόνο. Φέτος το Καλοκαίρι σε συνέντευξη του στην cablenet ο εκ των ιδιοκτητών της Πάφου F.C. Ρομάν Ντουπόφ είχε δηλώσει πως κάτι λιγότερο από θέση στην πρώτη εξάδα θα είναι αποτυχία.

Μετά την πρώτη αγωνιστική και την ισοπαλία με την Ομόνοια ο γενικός διευθυντής Πάβελ Κογκνίτσε μιλώντας ενόψει του αγώνα με την Ανόρθωση είχε πει ότι ο στόχος είναι μια θέση στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Ο κ. Ντουπόφ σε συνάντηση που είχε τους επικεφαλής των αθλητικών τμημάτων στη Λευκωσία μετά τον αγώνα με την Ανόρθωση και πριν από εκείνο με τον Απόλλωνα έκανε λόγο για μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Ο προπονητής κ. Τόσακ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό είπε ότι ο στόχος είναι να μπει η ομάδα στην πρώτη εξάδα. Και ο οπαδός της προσπαθεί να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του για να μην τρελαθεί. Γιατί δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο στόχος της ομάδας του. Μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, σώνει και καλά, έχει μεγάλη σημασία ποιος είναι ο στόχος; Ασφαλώς γιατί διαφορετικές είναι απαιτήσεις και η πίεση για μια θέση στην πρώτη εξάδα και άλλως πως αντιδρά εάν ο στόχος είναι η πρώτη τριάδα. Δημιουργείται ένα μπέρδεμα, γενικώς μπάχαλο με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς τι ακριβώς θέλει να πετύχει αυτή τη σεζόν η Πάφος F.C.

Η ασυνέπεια στις δηλώσεις όσο αφορά τους στόχους δεν προσφέρει ηρεμία στους παίκτες και στον προπονητή. Αν ο πήχης τέθηκε ψηλά και πέραν των δυνατοτήτων μπορεί να τους λυγίσει. Και αν κάποιος πιστεύει ότι ίσως εσωτερικά παίκτες και προπονητής γνωρίζουν επακριβώς τους στόχους και ότι απλώς δημόσια μπορεί να λέγονται διάφορα, θυμίζω ότι τη σεζόν 2018/19 ο Λουλίνια σε μέσο της πατρίδας του είχε πει ότι ο στόχος είναι το… νταμπλ! Για την ιστορία τερμάτισε 8η, τρεις βαθμούς μακριά από τον υποβιβασμό!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πανίκος Κωνσταντίνου

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση