ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μουντιάλ στις ΗΠΑ το 2026

Το συνέδριο της ΦΙΦΑ ανακοίνωσε ότι καμία ευρωπαϊκή ή ασιατική χώρα δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, που λογικά επιστρέφει στις Η.Π.Α.

Δύο σημαντικές ειδήσεις έβγαλε το συνέδριο της ΦΙΦΑ στην Ζυρίχη, οι οποίες φορούν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Η πρώτη αφορά την διοργανώτρια χώρα που όπως όλα δείχνουν θα είναι οι Η.Π.Α. για πρώτη φορά μετά το 1994. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε καμία χώρα ηπείρου που διοργάνωσε κάποιο από τα δύο τελευταία Μουντιάλ δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα να φιλοξενήσει την διοργάνωση.

Κάπως έτσι λόγω Ρωσίας (2018) και Κατάρ (2022) κλείνει ο δρόμος για όλες τις ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, κάτι που σημαίνει ότι το πεδίο είναι ελεύθερο πια για της Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν εκφράσει ανοιχτά την πρόθεση τους να χτυπήσουν την διοργάνωση.

Η δεύτερη είδηση αφορά τις ομάδες που θα συμμετάσχουν, αφού για πρώτη φορά από επίσημα χείλη της ΦΙΦΑ υπάρχει γραπτή ανακοίνωση πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρών που θα περάσουν στην τελική φάση στις 40 ή τις 48, αν και τονίστηκε ότι η οριστική απόφαση θα παρθεί στο επόμενο συνέδριο της ΦΙΦΑ τον προσεχή Ιανουάριο.

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση