ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ομόνοια: Πρίν ακόμη έρθει... μας μπέρδεψε

Ο Σεχού είναι μεν το βασικό δεξί μπακ… η περίπτωση του όμως δημιουργεί ένα σωρό ερωτήματα

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Να μου πεις, έχεις να κερδίσεις πριν ακόμη αποφασίσουν επιδημιολόγοι και πολιτικοί αν θα γίνει ή όχι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και θα μιλάμε για το δεξί μπακ, το αριστερό εξτρέμ και παπάρια μάντολες. Ένα δίκαιο σου το αναγνωρίζω.

Επί της κατάστασης, την άποψη μας την καταγράψαμε (δες εδώ) ... και από χθες δεν άλλαξε κάτι στο μυαλό μας. Και να σου πω και την αλήθεια μου, δεν άκουσα ή διάβασα κάτι που να μου αλλάξει το σκεπτικό για το τι φταίει και τι πρέπει ν’ αλλάξει.

Άμα ο Σεχού είναι το βασικό δεξί μπακ της ομάδας και όχι μια λύση για τα χαφ, τότε πως θα κινηθούν τον χειμώνα ; Πέραν του επιθετικού, μήπως θα πάρουν χαφ; Και με τον Μαυρία τι γίνεται; Μπέρδεμα...

Από κει και πέρα, η ζωή συνεχίζεται. Κάποιοι κλαίνε και οδύρονται ( δεν είναι λίγοι), κάποιοι ανησυχούν και προβληματίζονται (δεν είναι και τόσοι πολλοί), κάποιοι εργάζονται ( αυτοί είναι μες στην ομάδα ) για ν’ αλλάξει η κατάσταση και κάποιοι καταγράφουμε απόψεις και γεγονότα ( σ’ αυτούς ανήκουμε εμείς).

Επ’ αυτού είναι δεκάδες τα γεγονότα, τα σχόλια, οι τομείς και παράμετροι που ο καθένας μπορεί να εστιάσει θέλοντας έτσι να προσεγγίσει την φετινή προσπάθεια της ομάδας. Αναπόφευκτά, ανάμεσα στα πολλά, δύσκολα πάντως μπορεί ν’ αγνοήσει τις εξελίξεις γύρω από τη θέση του δεξιού μπακ.

Μια θέση που πέρσι στελεχώθηκε με σούπερ επιτυχία από τον Μαυρία, τον οποίο διαδέχθηκε για λόγους ευρωπαϊκούς αγώνων και τακτικής ο Χούμποτσαν και με τον Σεχού να λαμβάνει τη σκυτάλη διανύοντας τη δεξιά γραμμή στα τελευταία ματς, προκαλώντας μια σύγχυση. Γιατί αυτός νομίζαμε ότι ήρθε για χαφ και τελικά μας προέκυψε μπακ.

Την οποία σύγχυση φρόντισε να μας προκαλέσει άθελα του το παιδί, πριν ακόμη έρθει. Γιατί να σε θυμίσω, επιθετικό περιμέναμε για τελευταία μεταγραφή και εμείς εδώ στο σάιτ, αποκαλύψαμε τον ερχομό του Σιβού, μία μέρα πριν από την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Όπως και να έχει, βλέποντας τον να αγωνίζεται ως δεξιός μπακ στην αρχή θεωρήσαμε ότι πρόκειται για λύση ανάγκης. Μπερδευτήκαμε λίγο, γιατί στο δικό μας το μυαλό είχαμε τον Μαυρία και τον Χούμποτσαν.

Όσο όμως περνάει ο χρόνος ο Νιγηριανός όχι μόνο καθιερώνεται αλλά είναι απ’ αυτούς που ξεχωρίζουν. Και όπως τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα δύσκολα κάποιος θα τον εκτοπίσει απ’ εκεί, αφού μάλλον είναι αυτό που θέλουν στην Ομόνοια.

Δεν εξηγείται αλλιώς. Είχαν τον Μαυρία, αλλά δεν έπαιξε γιατί είναι πολύ επιθετικό μπακ. Είχαν τον Χούμποτσαν ο οποίος όμως είναι πολύ αμυντικό μπακ. Ο Σεχού δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Είναι και τα δύο και όπως όλα δείχνουν θα μονιμοποιηθεί στα δεξιά. Και αν κανείς νομίζει ότι πρόκειται περί πειράματος, διαπράττει τεράστιο λάθος αφού η καριέρα του 27χρονου Αφρικανού είναι βασισμένη σ’ αυτήν ακριβώς τη θέση.

Δεξί μπακ με την Εθνική Νιγηρίας, δεξί μπακ με τη Μπούρσαμπορ, δεξί και με την Ανόρθωση. Είναι φυσικά και σούπερ χαφάρα, μες στον άξονα, αλλά εξ όσων φαίνεται οι συνεχόμενες εμφανίσεις του δεξιά δείχνουν και τον τρόπο σκέψης τους στην Ομόνοια. Ότι δηλαδή αποφασίζουν να πορευτούν με τον Αλμτουλαχίμ, δεξιά του Λούφντερ.

Τώρα γιατί όλη αυτή η ανακατωσούρα με τον δεξιό μπακ, αυτό δεν το πολύ- γνωρίζω. Μπέρδεμα κατά κάποιο τρόπο. 

Κατά την άποψη μου ο Χούμποτσαν είναι ένας παίκτης που δεν μπορεί να μονιμοποιηθεί σ’ αυτή τη θέση για χίλιους δύο λόγους. Είναι μεγάλος σε ηλικία, δεν επιτίθεται, δεν είναι παίκτης που θα σου βγάλει τη σεζόν με φουλ συμμετοχές. Έμπειρος, ποιοτικός, πλέον των ειδικών αποστολών αλλά για μόνιμος δεν πολύ- ταιριάζει.

Τώρα για τον Μαυρία, κάνει ή δεν κάνει, ο καθένας έχει την άποψη του. Υποθετικά μιλώντας, δέκα οπαδούς να ρωτήσεις αν ο Ελλαδίτης είναι ένας μπακ που θέλουν στην ομάδα τους, ένας θα σου απαντήσει αρνητικά και αυτός γιατί του αρέσει περισσότερο η μαγειρική παρά το ποδόσφαιρο. Γενικώς, έχει κερδίσει το φίλαθλο κοινό και άμα με ρωτάς δύσκολα θα μείνει χωρίς συμβόλαιο σε περίπτωση που αποχωρήσει από την Ομόνοια, τον Ιανουάριο ή το ερχόμενο καλοκαίρι. Τώρα θα φύγει ή όχι, δεν το γνωρίζω. Μπερδεύομαι.

Για τον Ελλαδίτη θα επανέλθουμε σ’ ένα άλλο ρεπορτάζ τις επόμενες μέρες. Έτσι και αλλιώς η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα πλησιάζει συνεπώς τ’ όνομα του θα παίξει σε φήμη ή είδηση, χίλια τοις εκατό.

Όπως και να έχει, η εξέλιξη που όλοι διαπιστώνουμε είναι ότι ο Σεχού είναι ο παίκτης που η ομάδα θα πορευτεί στα δεξιά της άμυνας. Δεν είναι δύσκολο να πεις ότι πρόκειται για μια σούπερ λύση, που καμία ομάδα δεν έχει στην Κύπρο, αφού με τον Ζοάο Πέδρο προς τα τέλη του, τέτοιο ολοκληρωμένο μπακ δεν έχει η βραχονησίδα.

Αυτό όμως που κανείς δικαίως θ’ αναρωτηθεί, είναι κατά πόσο τελικώς ο Σεχού ήρθε στην Ομόνοια για δεξί μπακ και όχι ως χαφ όπως όλοι νομίζαμε. Ένα ακόμη μπέρδεμα, που όσο περνάει ο χρόνος όμως λύνεται. Γιατί ότι και να πιστεύει κανείς, τα δεδομένα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τον προορίζουν για δεξί μπακ και όχι απαραίτητα χαφ.

Άρα τον χειμώνα, με το φτωχό μου το μυαλό σκέφτομαι ότι πέραν του επιθετικού, αυτό που πρέπει να περιμένουμε από τους υπεύθυνους είναι … και ένας χαφ!!! Και πάλι μπέρδεμα αφού μπορεί να πάρουν εξτρέμ. Ή μόνο επιθετικό κορυφής; Μπερδεύτηκα και τελικώς δεν φταίει ο Σεχού.  Λίγη υπομονή και θα μάθουμε…

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση