ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χένινγκ Μπεργκ: Δεν αναζήτησε άλλοθι

Εύστοχες οι δηλώσεις του Νορβηγού, αλλά το ερώτημα είναι αν θα ανάψουν ξανά οι μηχανές

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως δεν ήμαστε στο ίδιο επίπεδο όπως την περσινή χρονιά και αυτό είναι δική μου ευθύνη. Υπάρχει ακόμη μακρά πορεία στη σεζόν και θα το διορθώσουμε. Είμαι σίγουρος πως θα επανέλθουμε στο κανονικό μας επίπεδο μέσα στη χρονιά και θα αρχίσουμε να κερδίσουμε περισσότερους αγώνες.

Για αυτούς που φεύγουν τώρα πρέπει να συγκεντρωθούν στα παιχνίδια τους τώρα. Μετά θα πρέπει να βρούμε τι πρέπει να κάνουμε όταν επιστρέψουν διότι έχουμε καλή προοπτική, έχουμε ποιότητα αλλά για την ώρα δεν είναι εδώ. Πρέπει σηκωθούμε και να βρούμε ξανά αυτά τα στοιχεία».

 Μέρος των χθεσινών δηλώσεων του Χένινγκ Μπεργκ. Προσωπικά κάποιες φορές δεν συμφωνώ με δηλώσεις του γιατί μιλά βλέποντας μονόπλευρα τα πράγματα, αλλά οι χθεσινές του δηλώσεις ήταν εξαιρετικές. Ανέλαβε ευθύνη και δεν αναζήτησε άλλοθι για την -πράγματι, ανεπίτρεπτη- εικόνα των τελευταίων εβδομάδων. Επί πλέον στήριξε το υλικό που έχει στα χέρια του.

Θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα περιλαμβάνει επίσης γενναίες δόσεις αυτοκριτικής, ξεκινώντας από την επιμονή σε ανορθογραφίες.

To πιάτο έχει ζεσταθεί τόσες φορές, που είναι δύσκολο πια να καταπιεί κανείς το φαγητό, (Μετά από τέσσερις αγώνες η Ομόνοια έχει 4 βαθμούς). Η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο κοιμισμένη και τελικά πέφτει μαχόμενη με το κεφάλι χαμηλά, Το να σώζει τα προσχήματα με ...επικές επιθέσεις σε στυλ ...ματς με Δόξα,  δεν της ταιριάζει.

Πέραν των αγωνιστικών προβλημάτων που οδηγούν την ομάδα σε δυσλειτουργία, το βασικό πρόβλημα είναι ότι η ομάδα είναι..ψόφια. Έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, έλλειψη φρεσκάδας, ελάχιστα τρεξίματα, δυνάμεις περιορισμένες, μονομαχίες κατά κανόνα χαμένες και φυσικά ούτε ίχνος επιθετικής άμυνας.

Η καλή βασική προετοιμασία είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο για μια πετυχημένη σεζόν. Το τι έγινε το καλοκαίρι μάλλον δεν ήταν και το ιδανικό. Είναι αρκετοί οι τραυματισμοί μεταξύ των οποίων και μυϊκοί. Έγινε και αλλαγή προπονητή φυσικής κατάστασης. Τα όσα πάντως προτάσσονται για το πρόβλημα που προκύπτει με την επιβάρυνση και απουσία των πολλών διεθνών, σαφώς και ισχύουν.

Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι με την έναρξη της προετοιμασίας απουσίαζαν οι Κύπριοι διεθνείς, ενώ να θυμίσουμε ότι ο Αμπντουλαχί Σεχού εντάχθηκε στην ομάδα στην Πολωνία. Άργησαν οι Ιγιάγι Αντιεμγουέν και Φουάντ Μπασιρού (Εντάξει αυτό είχε γίνει και πέρυσι με τους Ερνστ Ασάντε και Αμπντουλαχί Σεχού). Η ουσία είναι ότι οι παίκτες δεν έκαναν μαζί προετοιμασία.

Όπως και να έχουν τα πράγματα πολύ σύντομα θα φανεί αν όντως υπάρχει δυνατότητα αναστροφής της κατάστασης.

Θα ανάψουν άραγε οι μηχανές για την υπόλοιπη διαδρομή της αγωνιστικής περιόδου;

Υπενθυμίζουμε ότι οι διεθνείς θα απουσιάσουν ξανά. Εννοείται ότι δεν είναι ευχάριστο αυτό το γεγονός.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Φρανσίς Ουζόχο  δείχνει την ποιότητα του

Ομόνοια: Η σεζόν του Ουζόχο

Η ονειρική εμφάνιση στο «Ολντ Τράφορντ» , οι 17 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, οι 4 στην Ευρώπη και η ανακήρυξη του ως καλύτερου ...
Πέτρος Παπαγιώργης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ