ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: Γάνδη, κάνε σκόντο

Για να γίνει κουβέντα για τον Κβιλιτάια οι Βέλγοι πρέπει να... κόψουν κάτι από τα 3 εκατ. που είχαν δώσει για να τον αγοράσουν

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

Το άστρο του Γκιόργκι Κβιλιτάια λάμπει φωτεινό τις τελευταίες μέρες. Και δικαίως. Τη στιγμή που οι μισοί συνδιεκδικητές περιμένουν πώς και πώς τον Γενάρη για να βγουν στο παζάρι μπας και βρουν φορ... της διαφοράς, το ρόστερ της Ανόρθωσης είναι ευλογημένο με τον ποιοτικότερο στράικερ που βρίσκεται τούτη τη στιγμή στα μέρη μας και, αν και μεσολαβεί ακόμα μια μεταγραφική περίοδος (στην οποία θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν άλλες ανάγκες) και μισή αγωνιστική χρονιά και βάλε, το κεφάλαιο που αφορά στο κατά πόσον θα έχει και του χρόνου τον φοίνικα στο στήθος αναπόφευκτα απασχολεί, έστω και σε φιλολογικό επίπεδο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η περίπτωση του Γεωργιανού ούτε απλή είναι, ούτε εύκολη. Τη μοίρα και το μέλλον του τα ορίζει η Γάνδη, η οποία (σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο του Βελγίου) είχε ξοδέψει 3 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει και τον έχει «δεμένο» έως το 2022. Κατά συνέπεια, θέλοντας προφανώς να προστατεύσει την επένδυσή της, το να παρουσιαστεί πρόθυμη να τον δώσει και του χρόνου δανεικό δεν φαίνεται να είναι σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Αν υποθέσουμε ότι ο βελγικός σύλλογος δεν έχει πρόθεση ούτε να τον κρατήσει στο δυναμικό του, το ερώτημα που προκύπτει είναι το πόσο... σκόντο θα είναι διατεθειμένος να κάνει σε σχέση με τα χρήματα που είχε δαπανήσει ο ίδιος, ώστε να γίνει προσιτή η τιμή του για το πορτοφόλι της Ανόρθωσης.

Εκ των πραγμάτων, αγοραστική αξία του Κβιλιτάια δεν μπορεί να είναι στα επίπεδα που ήταν το καλοκαίρι του ‘18, όταν η Γάνδη αγόραζε έναν 24χρονο διεθνή στράικερ, ο οποίος με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης είχε σκοράρει 17 φορές σε μια διετία στην Μπουντεσλίγκα της Αυστρίας. Παράλληλα, η συμμετοχή της Γεωργίας στα τελικά της διοργάνωσης ήταν ένα όνειρο που έμεινε τέτοιο, συνεπώς δεν υπάρχει στη μέση ούτε το Euro για να ανεβάσει την τιμή του.

Από την άλλη, τον Κβιλιτάια σίγουρα δεν τον έχουν πάρει δα και τα χρόνια. Στα 27 του παραμένει στα «ντουζένια» του έχοντας αρκετά παραγωγικά χρόνια μπροστά του και, κατά γενική ομολογία, είναι από τους παίκτες για τους οποίους λες χωρίς καθόλου υπερβολή πως είναι «πολύς» για το κυπριακό πρωτάθλημα. Δεν μοιάζει δύσκολο, λοιπόν, ενδιαφέρον για πάρτη του να προκύψει ομάδες από δυνατότερα, ή πιο οικονομικά εύρωστα έστω πρωταθλήματα σε σχέση με το δικό μας.

Το χαρτί του Τιμούρ είναι σίγουρα ένα μεγάλο ατού για την Ανόρθωση, όμως για να μπορέσει να το παίξει είναι απαραίτητο να είναι διατεθειμένη και πρόθυμη η Γάνδη για εκπτώσεις. Και μάλιστα γενναίες σε σχέση με τα λεφτά που είχε ξοδέψει η ίδια για να κάνει δικό της τον Γεωργιανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

Κουλούρια..

Κουλούρια..

Σ' ένα παιγνίδι μη ποιοτικό ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση πήραν ισοπαλία που μοιάζει με αυτό που λέμε… μήτε κρύο μήτε ζέστη
24sports team
 |  ΑΠΟΕΛ