ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η τεράστια και σπάνια έκρηξη μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα της γης

Φαινόμενο που παρατηρείται 2-3 φορές κάθε 100 χρόνια

Αντρέας Γιωργαλλάς

Μια τεράστια «μπάλα φωτιάς» εξερράγη στην ατμόσφαιρα της γης σύμφωνα με την Nasa. Η έκρηξη ήταν η δεύτερη πιο μεγάλη τα τελευταία τριάντα χρόνια και μεγαλύτερη από την έκρηξη μετεωρίτη στην Ρωσία πριν από έξι χρόνια.

Το γεγονός πέρασε απαρατήρητο μέχρι σήμερα γιατί η έκρηξη έγινε πάνω από την ανοικτή θάλασσα της Βεριγγείου στην ρωσική χερσόνησο της Kamchatka. Η ενέργεια που απελευθέρωσε η έκρηξη του διαστημικού βράχου ήταν 10 φορές μεγαλύτερη από την ατομική βόμβα της Χιροσίμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Nasa, αυτό το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί μόνο δύο ή τρεις φορές κάθε 100 χρόνια.

Τι ξέρουμε

Στις 18 Δεκεμβρίου το μεσημέρι ο αστεροειδής μπήκε στην ατμόσφαιρα της γης με ταχύτητα 32km/s με απότομη τροχιά. Εξερράγη 25,6 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, με ενέργεια κρούσης 173 χιλιοτόνων.

Οι στρατιωτικοί δορυφόροι εντόπισαν την έκρηξη και η Nasa ενημερώθηκε για το γεγονός από την Αμερικάνικη πολεμική αεροπορία.  Ο Δρ Τζόνσον δήλωσε ότι φαινόμενο έγινε σε μια περιοχή όχι πολύ μακριά από τις διαδρομές που χρησιμοποιούν τα εμπορικά αεροπλάνα που πετούν μεταξύ της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας. Έτσι, οι ερευνητές άρχισαν να μιλούν με τις αεροπορικές εταιρείες για να δουν αν υπάρχουν μάρτυρες του γεγονότος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση