ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέλος οι γρατζουνιές στο αυτοκίνητο - Το φθηνό κόλπο

Δείτε ποιο είναι

Κι όμως με δύο πολύ προσιτά είδη που μπορεί να βρει κανείς στην κουζίνα του σπιτιού του οι μικρές και πολύ εκνευριστικές μπορούν να αφαιρεθούν από τις μεταλλικές επιφάνειες του αυτοκινήτου σας.

Με την πάροδο του χρόνου, η βαφή του αμαξώματος του αυτοκινήτου μας «μαζεύει» συνήθως πολλές μακριές αλλά πολύ λεπτές γρατσουνιές, οι οποίες γίνονται όλο και περισσότερες όσο περνάει ο καιρός.

Οι συγκεκριμένες γρατσουνιές διακρίνονται με δυσκολία στην αρχή αλλά όσο πιο πολλές γίνονται τόσο περισσότερο κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ενώ δεν αποτελούν απειλή για τη βαφή η επισκευή τους μπορεί να κοστίσει αρκετά χρήματα στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Η επισκευή αυτών των πολύ μικρών γρατσουνιών που συνήθως δημιουργούνται από λάθος κατά το πλύσιμο του αυτοκινήτου (δυνατό τρίψιμο-σκούπισμα με βρώμικο πανάκι ή σφουγγάρι ή σχετικά προϊόντα λάθος τύπου) μπορούν ωστόσο να επιδιορθωθούν σε μεγάλο βαθμό και με προϊόντα που επί της ουσίας είναι "δωρεάν" αφού μπορούμε να τα βρούμε στην κουζίνα του σπιτιού μας.

Σύμφωνα με ειδικούς για να απομακρύνουμε αυτές τις γρατσουνιές από το αμάξωμα θα χρειαστούμε μια μικρή ποσότητα ξυδιού και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε την επιφάνεια από την οποία θέλετε να απομακρύνετε τις μικρές γρατσουνιές για να διώξετε όλους τους ρύπους που θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί και να προκαλέσουν επιπλέον γρατσουνιές κατά τη διαδικασία αφαίρεσης αυτών που υπάρχουν ήδη.

Για τον καθαρισμό θα χρειαστείτε έναν κουβά με λίγο νερό, ένα ήπιο σαπούνι, ένα καθαρό σφουγγάρι και ένα καθαρό πανάκι μικροινών. Βρέχετε την επιφάνεια με νερό και έπειτα έχοντας βουτήξει το σφουγγάρι στον κουβά με το νερό και το σαπούνι, τρίβετε ελαφρά στο σημείο που βρίσκονται οι μικρές γρατσουνιές.

Αφού κάνετε το παραπάνω το αμέσως επόμενο βήμα είναι να ξεπλύνετε την επιφάνεια με καθαρό νερό και έπειτα να την στεγνώσετε καλά με το καθαρό πανάκι των μικροϊνών.

Έπειτα βάζετε το ξύδι σε ένα ποτήρι και μέσα σε αυτό βουτάτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου το οποίο να είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος, περίπου δύο φορές όσο ένα κουτάκι σπίρτα.

Έπειτα παίρνετε το κομμάτι του αλουμινόχαρτου και ασκώντας πολύ ελαφριά πίεση τρίβετε κυκλικά στο σημείο που υπάρχουν οι γρατσουνιές για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια επιθεωρείτε το σημείο και επαναλαμβάνετε μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και στο τέλος ξεπλένετε με νερό και στεγνώνετε με ένα καθαρό πανί.

Θυμηθείτε ότι το συγκεκριμένο κόλπο λειτουργεί σε πολύ ρηχές γρατσουνιές στις οποίες δεν έχουν αφαιρεθεί στρώματα της βαφής του αυτοκινήτου σε μεγάλο βάθος. Για μεγαλύτερες γρατσουνιές θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα βαφείο.

Πηγή: carandmotor.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X