ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Το ριάλιτι της κατινιάς, μια παράξενη ανακοίνωση και η ΕΣΚ

Μήπως τα μέλη της Επιτροπής να διάβαζαν ξανά τις ανακοινώσεις που εκδίδουν και να τις... εφαρμόζουν;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Τα αλληλομαχαιρώματα και τα... μαλλιοτραβήγματα στο «GNTM» έφθασαν σε άλλο επίπεδο. Μία μοντέλα παίκτρια που παίζει την κακιά στο τηλεπαιχνίδι είπε για άλλη, αγρότισσα παίκτρια που έχει το ρόλο της καλής και εργατικής: «Η Μαρία πιστεύει πολύ στον εαυτό της, μπράβο της. Κρίμα όμως που σύντομα θα βρεθεί πάλι στον πάγκο της λαϊκής»!
Και άρχισαν να βαράνε τα... βιολιά και τα νταούλια. Και εντός του παιχνιδιού και στα σόσιαλ μίντια με αντανάκλαση ασφαλώς και στην τηλεθέαση!

Άντε να δούμε τι άλλο θα δούμε στο ριάλιτι της κατινιάς.

Μια ανακοίνωση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για την σκληρή κριτική που δέχθηκε η δημοσιογράφος Άννα Ανδρέου για τις ανταποκρίσεις της από την Τουρκία συζητήθηκε πολύ μεταξύ δημοσιογράφων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η κριτική, ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και να κινείται μέσα στο προκαθορισμένο από τον σχετικό κώδικα δεοντολογικό πλαίσιο. Οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι ύβρεις είναι ανεπίτρεπτες, απ' όπου κι αν προέρχονται».

Εκείνο που συζητήθηκε ιδιαίτερα είναι η ανεξήγητη τακτική της Επιτροπής να αναφέρεται και να κατηγορεί γενικά και αόριστα δημοσιογράφους ότι επιτίθενται, απειλούν και υβρίζουν άλλο δημοσιογράφο.
Μα που βρήκε η Επιτροπή τις ύβρεις και τις απειλές; Ποιος δημοσιογράφος τις εκτόξευσε; Είναι όντως δημοσιογράφος ή μήπως είναι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Μήπως τα μέλη της Επιτροπής να διάβαζαν ξανά τις ανακοινώσεις που εκδίδουν και να τις... εφαρμόζουν; Να κινούνται δηλαδή και αυτοί μέσα στο «προκαθορισμένο από τον σχετικό κώδικα δεοντολογικό πλαίσιο», όπως προτρέπουν άλλους;
Μήπως να κατονόμαζαν αυτούς που παραβαίνουν τον κώδικα δεοντολογίας, εάν το κάνουν και να μην τους «καλύπτουν» μαζί και τους εαυτούς τους, πίσω από ανούσιες και άστοχες ανακοινώσεις;
Ποιος είναι τελικά ο ρόλος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας;

Προς εκλογές οδηγείται η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ). Κανονικά τον Δεκέμβριο οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να κληθούν στις κάλπες για ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Και ενώ έχουμε Νοέμβριο δεν έχει γίνει ακόμη καμία ενημέρωση για το θέμα από την ηγεσία της ΕΣΚ.
Φήμες αναφέρουν ότι οι εκλογές μάλλον θα αναβληθούν για λόγους που γνωρίζει μόνο το Δ.Σ. και ο πρόεδρος της Ένωσης. Κάτι που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα αλλά θα αποδειχθεί σκάνδαλο εάν ευσταθούν και δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί επίσημα οι δημοσιογράφοι...

Όπως δεν έχουν ενημερωθεί ούτε για την κατάσταση του Ταμείου Υγείας που οδεύει προς κλείσιμο, αν δεν ισχύει θα πρέπει να γίνει επίσημη ενημέρωση, αλλά και του Ταμείου Προνοίας στο οποίο χρωστάνε ουκ ολίγα κάποιοι εργοδότες.
Αληθεύει ότι τα μεγαλύτερα ποσά στα Ταμεία Υγείας και Προνοίας των δημοσιογράφων τα οφείλουν τα ΜΜΕ του ΑΚΕΛ, η Χαραυγή και ο Διάλογος;

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση ήταν χθες ο ΑΝΤ1 με δεύτερο το Omega και τρίτο τον Alpha, τόσο στην γενική τηλεθέαση όσο και στο δυναμικό κοινό.

Αναλυτικά τα ποσοστά που κατέγραψαν τα μηχανάκια της Nielsen έδειξαν ότι στη γενική τηλεθέαση: Πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 με 15,1%, δεύτερο το Omega με 14,3%, τρίτος ο Alpha με 13,6%, τέταρτο το ΡΙΚ1 με 11,4% και πέμπτο το Sigma με 11,3%. Ακολουθούν το ΡΙΚ2 με 1,6%, η ΕΡΤ World με 1,4% και το Smile me 0,5%.

Στο δυναμικό κοινό πρώτος σταθμός ήταν ξανά ο ΑΝΤ1 με 19,8%, δεύτερος το Omega με 14,8%, τρίτος ο Alpha με 13,6%, τέταρτο το Sigma με 8,2% και πέμπτο το ΡΙΚ1 με 6,2%. Ακολουθούν το ΡΙΚ2 με 2%, η ΕΡΤ World με 0,7% και το Smile με 0,4%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση