ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: «Ο πιο αδύναμος κρίκος» στην Ελλάδα και το παγκόσμιο ρεκόρ του Τάσου Τρύφωνος

Το κάθε επεισόδιο θα προσφέρει στον νικητή μέχρι και 10.000 ευρώ!

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Η τεράστια επιτυχία που σημείωσε στην Κύπρο «ο Πιο Αδύναμος Κρίκος», δελέασε και μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας. Όχι, βέβαια, για να δημιουργήσουν ένα κακέκτυπο, αλλά για το αυθεντικό τηλεοπτικό προϊόν που έφερε τα πάνω κάτω στην κυπριακή τηλεόραση και στις τηλεθεάσεις.

Η φήμη του κυπριακού «Αδύναμου Κρίκου» έφθασε πανηγυρικά και στην Ελλάδα, μέσα από τα σχόλια και τις δεκάδες αποσπάσματα που προβλήθηκαν από εκπομπές όλων σχεδόν των σταθμών. Μέτρησαν, βεβαίως, και τα πολύ ψηλά ποσοστά τηλεθέασης που κατέγραψε και οδήγησε πολλούς να τον ποθήσουν.

Το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε από ελληνικά κανάλια για απόκτηση των δικαιωμάτων προβολής της εκπομπής στην Ελλάδα ήταν μεγάλο. Οι δύο τελικοί διεκδικητές της εκπομπής ήταν ο ΣΚΑΪ και το Open. Ένας, όμως, είναι ο τυχερός σταθμός που θα έχει από τη νέα τηλεοπτική σεζόν τον «Πιο Αδύναμο Κρίκο» στο πρόγραμμά του, ο ΣΚΑΪ. Ο οποίος, μάλιστα, επέλεξε να έχει τον ίδιο παρουσιαστή με τον κυπριακό «Αδύναμο Κρίκο», τον Τάσο Τρύφωνος. Ένα πρόσωπο καλά γνωστό στην ελλαδική τηλεόραση και showbiz.

Αν και αρχικά συζητήθηκαν αρκετά ονόματα για παρουσίαση του «Κρίκου» στην Ελλάδα, κυρίως του Νίκου Μουτσινά, τόσο η εταιρεία παραγωγής όσο και ο ΣΚΑΪ αποφάσισαν πως η πιο σίγουρη λύση είναι η επιλογή του ίδιου παρουσιαστή που το έκανε επιτυχία σε Κύπρο και Ελλάδα.

Οι πληροφορίες μου, απευθείας από πηγή που γνωρίζει και πρόσωπα και πράγματα, μου αποκαλύπτουν ότι:

Ο Τάσος Τρύφωνος έχει και την έγκριση του BBC για παρουσίαση της εκπομπής στην Ελλάδα, λόγω κυρίως της επιτυχίας που σημείωσε στην Κύπρο. Πρόκειται, όπως μαθαίνω, για τον πρώτο παρουσιαστή παγκόσμια που θα παρουσιάζει ταυτόχρονα, σε δύο χώρες την εκπομπή. Η θρυλική Ανν Ρόμπινσον παρουσίασε τον Αδύναμο Κρίκο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, αλλά όχι ταυτόχρονα.

«Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος» θα μεταδίδεται από τον ΣΚΑΪ τα Σαββατοκύριακα στην ζώνη υψηλής τηλεθέασης (prime time) και θα είναι παραγωγής του Studio Κάπα.
Το κάθε επεισόδιο θα προσφέρει στον νικητή μέχρι και 10.000 ευρώ! Προγραμματίζονται, απ' όσα μαθαίνω, και κανονικά επεισόδια αλλά και επεισόδια με celebrities.

Εγκυκλοπαιδικά σας αναφέρω ότι το παιχνίδι έχει προβληθεί μέχρι σήμερα σε 55 χώρες και μαζί με το "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος" αποτελούν τα δύο πιο επιτυχημένα τηλεπαιχνίδια σε όλο τον κόσμο.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση χθες βράδυ αναδείχθηκε ο ANT1, με δεύτερο τον Alpha και τρίτο το Sigma.

Οι τηλεμετρήσεις της Nielsen για την Κυριακή, στη γενική τηλεθέαση, έδειξαν ότι ο ΑΝΤ1 βρέθηκε στην πρώτη θέση με 13,1%, στη δεύτερη θέση ο Alpha με12,5%, στην τρίτη θέση το Sigma με 11,6%, στην τέταρτη θέση το Omega με 9,4% και στην πέμπτη θέση το ΡΙΚ1 με 6,9%.

Οι τηλεμετρήσεις στο δυναμικό κοινό, έφεραν τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην ίδια σειρά τηλεθέασης: Πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 με 16%, δεύτερος ο Alpha με 13,9%, τρίτο το Sigma με 10,4%, τέταρτο το Omega me 9,5% και πέμπτο το ΡΙΚ1 με 2,9%.

Τα πιο μικρά κανάλια διατήρησαν τα χαμηλά ποσοστά τους, τα οποία, στη γενική τηλεθέαση, δεν ξεπέρασαν το 3%: EΡΤ World: 3%, Extra: 2,2%, ΡΙΚ2: 1,6% και Smile: 1% 

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X