ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Υπ. Δικαιοσύνης απέσυρε το Νομοσχέδιο για τα Δικαστήρια

Έντονες αντιδράσεις κομμάτων

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης απέσυρε σήμερα το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Δικαστηρίου για την ταχεία εκδίκαση διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών.

Το Νομοσχέδιο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί εκτάκτως σήμερα, σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, με στόχο να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να οδηγηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, το συντομότερο δυνατόν.

Αντί αυτού, κατά την έναρξη της συνεδρίασης το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι το Νομοσχέδιο αποσύρεται, απόφαση η οποία προκάλεσε την αντίδραση των Βουλευτών όλων των κομμάτων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου, σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα η απόσυρση του Νομοσχεδίου να έγινε για να επανακατατεθεί κάτι πιο γενικό ούτως ώστε να καλύπτει αυτά που θα καταθέτονταν σήμερα ως τροπολογίες στο νομοσχέδιο.

Ο κ. Γεωργίου, κληθείς να σχολιάσει πολιτικά την κίνηση αυτή της Κυβέρνησης, είπε πως είναι "επιεικώς απαράδεκτη".

Στη Βουλή η Υπουργός Δικαιοσύνης

Στην Βουλή μετέβη η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, μετά το θέμα που προέκυψε με την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τη τη δημιουργία Δικαστηρίου για την ταχεία εκδίκαση διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών για το θέμα που έχει προκύψει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X