ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το δημοσίευμα που προκάλεσε δυσφορία στην Φιλίππα Καρσερά

Ο τίτλος που άφηνε λάθος εντυπώσεις

24news team

Δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος» προκάλεσε δυσφορία στην Πρώτη Κυρία της χώρας, Φιλίππα Καρσερά, η οποία θεώρησε τον τίτλο παραπλανητικό και στοχευμένο.

Συγκεκριμένα, στο πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσής του, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, ο «Φιλελεύθερος», είχε θέμα που έφερε τον τίτλο «Έλεγχος στο ταμείο €2 εκατ. της Πρώτης Κυρίας». Το προαναφερθέν δημοσίευμα αναφερόταν στο ζήτημα της οικονομικής διαφάνειας του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, του οποίου προεδρεύει η Πρώτη Κυρία, και το οποίο τέθηκε εμμέσως στη Βουλή μέσα από πρόταση Νόμου που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Γεωργίου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το 24news, από καλά ενημερωμένες πηγές, η κα Καρσερά δυσανασχέτησε αντικρίζοντας το δημοσίευμα αφού θεώρησε πως όπως ήταν διατυπωμένος ο τίτλος του άφηνε υπόνοιες ότι επρόκειτο για δικά της χρήματα. Η Πρώτη Κυρία, πιστεύει πως η κίνηση της εφημερίδας ήταν στοχευμένη στο να χτυπήσει την ίδια προκαλώντας λάθος εντύπωση στους αναγνώστες.

Το δημοσίευμα που αναφερόταν στην Πρώτη Κυρία

Φιλίππα Καρσερά - «Όλα είναι πεντακάθαρα»

Με την πρώτη παρουσία της, Φιλίππας Καρσερά, στη Βουλή, διεξήχθη σήμερα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών, στο πλαίσιο της συζήτησης, όπως προαναφέραμε, για την πρόταση Νόμου του βουλευτή Νίκου Γεωργίου που προσυπογράφεται και από τον βουλευτή Κυριάκο Χατζηγιάννη, με απώτερο στόχο ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης, στον οποίο προεδρεύει η Πρώτη Κυρία, να τηρεί και να δημοσιεύει μητρώο με τις εισφορές που γίνονται προς αυτόν. Βάσει της σχετικής έκθεσης με την οποία ο Νίκος Γεωργίου αιτιολογεί την πρόταση, σκοπός είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας σε σχέση με τους πόρους του ειδικού Ταμείου του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

Η Επιτροπή αναμένει γραπτές απαντήσεις από την κα Καρσερά που να δίνουν πληροφόρηση για το πόσοι έκαναν εισφορές στον Φορέα, ποιοι είναι Κύπριοι και ποιοι ξένοι, ποιοι είναι εταιρείες και ποιοι φυσικά πρόσωπα, ποιοι επώνυμοι και ποιοι ανώνυμοι. Η κα Καρσερά έχει δεσμευτεί να στείλει τις πληροφορίες.

Σε τοποθέτησή της, είπε ότι όλα είναι πεντακάθαρα και γίνονται οι διαδικασίες άψογα στον Φορέα. Όσον αφορά τους χορηγούς, ανάφερε ότι δεν είναι κρυφοί, αλλά έρχονται σε εκδηλώσεις. Απλά δεν θέλουν να φαίνεται ότι δίνουν μεγάλα ποσά, εξήγησε, σημειώνοντας πως «αν φορτώσετε αυτόν τον νόμο, απλά δεν θα δίνουν οι χορηγοί στον φορεά τα λεφτά, αλλά σε άλλους οργανισμούς».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση