ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι απάντησε ο Α. Πιττάτζης για το «This is Cyprus»

«Εάν θα μπω στη διαδικασία να δικαιολογήσω ακριβώς το τι είπα...»

Για τον σάλο που δημιουργήθηκε από το νέο δημοσίευμα του Al Jazeera στο οποίο εμπλέκεται και το όνομα του μίλησε στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα» ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζης.

Αρχικά ερωτήθηκε για την απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, ο κ. Πιττάτζης είπε «Η πολιτεία ανεξάρτητα από το τι έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει υποχρέωση να διαφυλάξει και το κύρος της Δημοκρατίας, συνεπώς αντιλαμβάνομαι τις προθέσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που οδηγήσαν σε αυτή την απόφαση. Λυπούμαι που ήταν αυτά τα δημοσιεύματα η αιτία»

Για το δημοσίευμα του Al Jazeera, o δικηγόρος ανέφερε «Αυτό το οποίο η κοινή γνώμη αυτή τη στιγμή διερωτάται και αντιδρά δικαίως, είναι η πρόθεση που προκύπτει από το δημοσίευμα για συνεργασία και έκδοση διαβατήριων σε ένα φυγά, γιατί όμως ο Al Jazeera σε αυτό το ντοκιμαντέρ που έπαιξε δεν αποκάλυψε ότι έγινε αναφορά εναντίον τους πέρσι. Πριν να φάμε μαζί, έστειλα μήνυμα στον Άγγλο μεσίτη λέγοντας του όταν είναι όλα πιθανά, για να μαζέψω πληροφορίες με πρόθεση την καταγγελία. Συνεχίζοντας τόνισε, την μέρα που τρώγαμε μαζί, ηχογράφησα μέρος της συζήτησης με το κινητό μου.


Ξεσηκωμός με το… μιτσοκάμμημα και το «This is Cyprus»!


Στις 26 Οκτωβρίου 2019 τηλεφώνησε στον κ. Τζιοβάνη λέγοντας του πρόσεχε τους δεν μου άρεσαν αυτοί οι άνθρωποι φαίνονται εγκληματίες. Σύμφωνα με τον κ. Πιττάτζη, στις 29 Οκτωβρίου επικοινώνησε με το τμήμα συμμόρφωσης του Δικηγορικού Συλλόγου ζητώντας καθοδήγηση, οι αρμόδιοι του είπαν «Έκανες αναφορά» και τους είπε «Μάλιστα». Στις 29 Οκτωβρίου διευκρίνισε πως έγινε αναφορά στο Δικηγορικό Σύλλογο και την ίδια νύχτα στην ΜΟΚΑΣ η οποία του απάντησε ότι η αναφορά έγινε δεκτή.

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι ότι τον πετροβολούν και τον λιθοβολούν, αναφέροντας πως ως νομικά απαγορεύεται να αποκαλύψει την συγκεκριμένη αναφορά, που ενδεχομένως να γράφει τι τους είπε, ενδεχομένως αυτά που είπε να καταγράφονται στην αναφορά, ενδεχομένως να καταγραφεί πως ο λόγος που την έκανε είναι να μαζέψει πληροφορίες και ενδεχομένως να γράφει τα στοιχεία των ατόμων.

Συνεχίζοντας ο κ. Πιττάτζης αποκάλυψε πως 1 χρόνο μετά ο Al Jazeera του έστειλε επιστολή στις 22 Σεπτέμβριου 2020 αναφέροντας πως αυτός που ήρθε είναι πράκτορας, ρωτώντας τον να τους πει τις απόψεις του. Ο δικηγόρος τους απάντησε σε μια ώρα λέγοντας τους, «κύριοι θυμούμαι αυτούς τους κυρίους που ήρθαν» τους είπε όλα είναι πιθανά για να συλλέξω πληροφορίες, ενημέρωσε τον κ Τζιοβαννη, ενημέρωσε τους μεσίτες και έκανε αυτές τις ενέργειες. Το πιο τραγικό σύμφωνα με τον κ. Πιττάτζη είναι πως το Al Jazzera επιβεβαίωσε ότι προέβη σε αναφορά. Διερωτήθηκε αφού γνώριζαν και επιβεβαίωσαν ότι έγινε αναφορά γιατί δεν αποκάλυψαν σε αυτό το υπέροχο ντοκιμαντέρ ότι έγινε η εν λόγω αναφορά και γιατί δεν διερωτήθηκαν τι έγραφε αυτή η αναφορά.

Ο δικηγόρος διευκρίνισε πως δεν ήταν παρών στο δείπνο που είχαν οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera με τον Πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας πως το συγκεκριμένο τραπέζι διεξήχθη στις 26 Οκτωβρίου 2019. Μάλιστα πριν τη συνάντηση τους, ενημέρωσε τον κ. Τζιοβάννη και του είπε να καταγγείλει αυτούς τους ανθρώπους με τον κ. Τζιοβάννη να του απαντά «Αντρέα προχώρα». Συνεχίζοντας του είπε να τα ρίξει όλα πάνω του γιατί είναι ελεγχόμενη οντότητα με βάση τον νομό.

Κληθείς να σχολιάσει για την επίμαχη σκηνή με τον ίδιο να λέει This is Cyprus, ο κ. Πιττάτζης απάντησε πως εάν θα μπω στη διαδικασία να δικαιολογήσω ακριβώς το τι είπα, τότε αναιρω τις προθέσεις γιατί το είπα. Οι προθέσεις μου από την ίδια στιγμή είναι ξεκάθαρες, προσπαθούσα να αλιεύσω πληροφορίες. Είναι καταγεγραμμένα.

Για το τι δεν έγινε κάτι με την υπόθεση, ο δικηγόρος δήλωσε πως η ΜΟΚΑΣ τον ρώτησε αν έγινε κάποια χρηματοοικονομική συναλλαγή, με τον ίδιο να απαντά αρνητικά, τότε του είπαν αν επιστρέψουν για να υλοποιήσουν για αυτά τα οποία λένε να τους ενημερώσει και να κάνει αναφορά. Οι άνθρωποι του Al Jazeera δεν ξανά ήρθαν, όπως υπογράμμισε ο κ. Πιττάτζης.

Το γραφείο του Πιττάτζη από τις πρώτες χιλιάδες διαβατήρια, περίπου 10 διαβατήρια έκανε, διαψεύδοντας τον μεσίτη που αναφέρει στο δημοσίευμα πως έκανε εκατοντάδες διαβατήρια

Για τον «υποψήφιο» επενδυτή, ήταν αδύνατον να εκδοθεί διαβατήριο, και ο Προέδρος της Δημοκρατίας να ήθελε να του δώσει διαβατήριο δεν θα μπορούσε, επεσήμανε ο δικηγόρος.

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί ότι ουδέν μεμπτό έπραξε, ο κ. Πιττατζης τόνισε πως αυτό δεν θα το κρίνει αυτός. Με τις ενέργειες του αποδεικνύεται πως δεν είχε καμία πρόθεση συνεργασίας με αυτά τα πρόσωπα. Ανέφερε επίσης «Ο κ. Χρηστάκης Τζιοβάννης δεν θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε συνεργασία με αυτά τα πρόσωπα. Εάν κρίνει η πολιτεία ή οι θεσμοί ότι αυτή μου η συμπεριφορά ήταν κολάσιμη ας με κρίνει.

Για αν επικοινώνησε η Αστυνομία μαζί του, ο ίδιος απάντησε αρνητικά.

Τέλος, δήλωσε πως μίλησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ενημερώνοντας το για την αναφορά που προέβη.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση