ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θεμιστοκλέους VS Αννίτα: Ακόμα νομίζει ότι είναι αζάς στους Τρούλλους

Η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ετσιθελικά, φασιστικά και αλαζονικά θέλει να υπαγορεύει και να απαγορεύει

24news team

Όπλισε για ακόμα μια φορά ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, με αφορμή το αίτημα του να θεωρείται πλέον βουλευτής της ΔΕΚ, της νέας του πολιτικής κίνησης. Το εν λόγω αίτημα απέρριψε την Πέμπτη η Βουλή μέσω της Προέδρου της Αννίταας Δημητρίου.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους προχώρησε σε ανάρτηση που εμπεριέχει υποτιμητική αναφορά για την Αννίτα Δημητρίου.

Κατηγορεί, παράλληλα, την Πρόεδρο της Βουλής ότι έχει «σταλινικές και γκαιμπελικές απόψεις».

Ανάρτηση

Η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, εισέτι Πρόεδρος της Βουλής είναι η μοναδική περίπτωση στα 65 χρόνια ελεύθερου βίου του λαού μας που ετσιθελικά, φασιστικά και αλαζονικά θέλει να υπαγορεύει και να απαγορεύει μέσα στον ναό της δημοκρατίας πολιτικές συνειδήσεις και προσχωρήσεις βουλευτών σε νέα πολιτικά κόμματα.

Πάμε όμως να δούμε τι έπρατταν άλλοι προέδροι του σώματος σε ανάλογες περιπτώσεις, ενίοτε ταυτόσημες με τη δική μου και του ΔΕΚ.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΩΤΗ:
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΜΠΙΖΑΣ εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας το 1976 με το ΔΗΚΟ, στις 2 Οκτωβρίου 1980, αποχώρησε από το ΔΗΚΟ κι έγινε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και στις 16 του ίδιου μήνα προσχώρησε στη ΝΕΔΗΠΑ, κόμμα που κατά τις εκλογές του 1976 δεν υπήρχε
Πηγή: Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γ΄ Βουλευτική Περίοδος, Σύνοδος Ε΄, Συνεδρίαση 2 Οκτωβρίου 1980, (Αρ. 1), σελ. 3.
Πηγή: Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γ΄ Βουλευτική Περίοδος, Σύνοδος Ε΄, Συνεδρίαση 16ης Οκτωβρίου 1980, (Αρ. 3), σελ. 75.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:
Ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ εξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1976 βουλευτής Λευκωσίας ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, ο οποίος στις 9 Οκτωβρίου 1980 μαζί με τους βουλευτές του ΔΗΚΟ Χρίστο Βάκη και Χριστόφορο Χριστοφίδη αρχικά ανακοίνωσαν ότι συγκροτούν ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών και έναν μήνα μετά ανακοίνωσαν ότι προσχωρούν στην Ένωση Κέντρου της οποίας ήσαν οι ιδρυτές
Πηγή: Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γ΄Βουλευτική Περίοδος - Σύνοδος Ε΄, Συνεδρίαση 9ης Οκτωβρίου 1980, (Αρ. 2), σελ. 54.
Πηγή: Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γ΄ Βουλευτική Περίοδος, Σύνοδος Ε΄, Συνεδρίαση 13ης Νοεμβρίου 1980, (Αρ. 7), σελ. 264.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΙΤΗ:
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΔΙΓΚΛΗΣ και άλλοι
Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ Παύλος Δίγκλης, Ντίνος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Παπαπέτρου, Ανδρέας Φάντης και Ανδρέας Ζιαρτίδης με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, στις 8 Μαρτίου 1990, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική ομάδα Α.Κ.Ε.Λ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ότι θα ενεργούν ως χωριστή κοινοβουλευτική ομάδα και στις 24 Μαρτίου 1990 ανακοίνωσαν την ίδρυση του ΑΔΗΣΟΚ και την ταυτόχρονη προσχώρησή τους σε αυτό
πηγή: Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ε΄Βουλευτική Περίοδος - Σύνοδος Δ΄, Συνεδρίαση 8ης Μαρτίου 1990, (Αρ. 22), σελ. 2-5, (σελ. 1954-1958).
πηγή: Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ε΄Βουλευτική Περίοδος - Σύνοδος Δ΄, Συνεδρίαση 24ης Μαρτίου 1990, (Αρ. 30), σελ. 1 (σελ. 2739).

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ:
ΑΛΕΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και άλλοι
Οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Αλέκος Μιχαηλίδης, Νίκος Βασιλειάδης, Λοΐζος Καραμιχάλης, Πάρις Λένας και Τάκης Νέμιτσας στις 16 Οκτωβρίου 1980 αποχώρησαν από το ΔΗΚΟ και μαζί με τον Σταύρο Αμπίζα που αποχώρησε από τις 2 Οκτωβρίου 1980 ίδρυσαν τη ΝΕΔΗΠΑ. Δέον να σημειωθεί ότι ο ΑΛΕΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ήταν και ο Πρόεδρος της Βουλής
Πηγή https://www.philenews.com/.../diko-apo-ton-al-michailidi.../

ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ:
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και μετέπειτα ΔΗΠΑ
Πηγή: Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων, ΙΑ΄ Βουλευτική Περίοδος – Σύνοδος Ε΄, Συνεδρίαση 4ης Μαρτίου 2021, (Αρ. 22), σελ. 50 (1782).
Πηγή: Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων, ΙΑ΄ Βουλευτική Περίοδος – Σύνοδος Ε΄, Συνεδρίαση 9ης Οκτωβρίου 2020, (Αρ. 4), σσ. 89 (261).
Πηγή: Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ι΄ Βουλευτική Περίοδος – Σύνοδος Ε΄, Συνεδρίαση 23ης Οκτωβρίου 2020, (Αρ. 5), σσ. 39 (301).
Από τα πιο πάνω πρακτικά αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Βουλή αναγνώρισε και αποδέχτηκε τη δημιουργία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ από τους βουλευτές Γιώργο Προκοπίου, Μαρίνο Μουσιούτα, Άγγελο Βότση, οι οποίοι ήταν βουλευτές του ΔΗΚΟ και αποχώρησαν.

Στα πιο πάνω πρακτικά όχι μόνο αποδεικνύεται η αποδοχή από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, αλλά επιπρόσθετα επιβεβαιώνεται, ότι λόγω ακριβώς της δημιουργίας αυτού του πολιτικού σχήματος, χωρίς καν να εγγραφεί ως κόμμα, υπήρξαν αλλαγές και στις συμμετοχές στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές, όπως επίσης αποδεικνύεται, ότι προσφωνούνταν και μιλούσαν εκ μέρους του πολιτικού σχήματος αυτού.

Υ.Γ
Να θυμίσω επίσης στην κυρία του Συναγερμού ότι ο πρώτος βουλευτής του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ήταν ο Λεόντιος Ιεροδιακόνου, βουλευτής του ΔΗΚΟ, ο οποίος το 1977 αποχώρησε και το 1980 προσχώρησε στον ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.

Υ.Γ2
Και τώρα περιμένω από οιονδήποτε τον αντίλογο. Περιμένω έστω και ένα παράδειγμα όπου έτυχαν εφαρμογής οι σταλινικές και γκαιμπελικές απόψεις της ... Προέδρου της Βουλής ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση