ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ηχητικό μήνυμα - Ζητούσε τα λεφτά από την σοσιαλιτέ ο βαρυποινίτης

Χρόνο για να δικαιολογήσει τα χρήματα ζήτησε η επιχειρηματίας

24news team

Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ο βαρυποινίτης, η 37χρονη επιχειρηματίας - σοσιαλιτέ και ο 40χρονος για την σοβαρή υπόθεση του κυκλώματος που φαίνεται να δρούσε κάτω από τις οδηγίες του πρώτου. Τα μεγάλα χρηματικά ποσά που εντοπίστηκαν σε διάφορους χώρους και μέχρι στιγμής ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, φαίνεται πως προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και συνδέονται με την υπόθεση για την οποία ανανεώθηκε για οκτώ μέρες η κράτηση των γονιών και του αδερφού της 37χρόνης.

Κάτω από το μικροσκόπιο των αρχών είναι η εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, ο παράνομος τζόγος και η προστασία. Όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο τόσο κατά την προηγούμενη δικάσιμο όσο και κατά τη σημερινή μέχρι στιγμής δεν προκύπτει μαρτυρία ή τεκμήριο για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, ωστόσο, είναι κάτι που ακόμα είναι υπό διερεύνηση.

Με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται οι ανακριτές να «δένουν» την εμπλοκή κάποιων εκ των υπόπτων σε δραστηριότητες που αφορούν παράνομο τζόγο και προστασία και ως προς αυτό θα ληφθούν καταθέσεις από πρόσωπα που συσχετίζονται με νυκτερινά κέντρα και υποστατικά ενώ ήδη κάποια άτομα έχουν δώσει κατάθεση. Πάντως, κατά τη σημερινή διαδικασία ερωτηθείς ο ανακριτής κατά πόσον από τις καταθέσεις που λήφθηκαν επιβεβαιώνεται η εμπλοκή του βαρυποινίτη σε υποθέσεις προστασίας αυτός απάντησε αρνητικά.

Εν αναμονή εγγράφων για τον 40χρονο - Συναντήθηκε με την επιχειρηματία

Ο 40χρονος φίλος του βαρυποινίτη και φερόμενος ως ο εισπράκτορας του κυκλώματος έδωσε κάποιους ισχυρισμούς για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του οι οποίοι εν μέρει δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ο ίδιος, όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο, υποστηρίζει πως τα χρήματα προήλθαν από πώληση οχήματος και από κρατική χρηματοδότηση για ακριτικές κατοικίες.

Όσον αφορά την επιχειρηματία και τη γνωριμία τους ο ίδιος άσκησε το δικαίωμα της σιωπής ενώ από πλευράς τους οι διωκτικές αρχές από τις έρευνες που διεξήγαγαν εξασφάλισαν στοιχεία που δείχνουν πως οι δύο τους συναντήθηκαν.

Οι ανακριτές της υπόθεσης είναι σε αναμονή εγγράφων που ζήτησαν για τον ύποπτο από τις Βρετανικές Βάσεις.

Χρόνο για να δικαιολογήσει τα χρήματα ζήτησε η επιχειρηματίας

Ο ανακριτής της υπόθεσης αναφερόμενος στην σοσιαλιτέ είπε πως αυτή ζήτησε να της δοθεί η ευκαιρία θα δικαιολογήσει στον κατάλληλο χρόνο από που προήλθαν τα τεράστια χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στην κατοχή της.

Κομβικό σημείο της υπόθεσης θεωρείται από τους ανακριτές η έρευνα που γίνεται γύρω από τα οικονομικά στοιχεία τόσο του χρυσοχοείου της οικογένειας όσο και του ινστιτούτου αισθητικής της 37χρονης τα οποία εκατέρωθεν παρουσιάζουν υπερκέρδη.

Ως εκ τούτου τα 53 άτομα που θα περάσουν το κατώφλι του ΤΑΕ Αρχηγείου για κατάθεση περιστρέφονται στους πιο πάνω κύκλους. Συγκεκριμένα, όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, πρόσωπα από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον θα κληθούν για κατάθεση καθώς επίσης και άτομα που έχουν άμεση σχέση με νυκτερινά κέντρα και υποστατικά.

«Θέλει πίσω τα λεφτά του…»

Τεκμήριο που εξασφαλίστηκε από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα κρίθηκε ως άκρως σημαντικό αφού μέσα από αυτό φαίνεται να επήλθε ρήξη ανάμεσα στις σχέσεις των εμπλεκομένων. Συγκεκριμένα, η κόρη φαίνεται να είπε στη μητέρα πως ο κατάδικος θέλει πίσω τα χρήματά του μετά από μεταξύ τους διαφωνία.

Μάλιστα, φαίνεται οι διωκτικές αρχές να εξασφάλισαν ηχητικό μήνυμα το οποίο απέστειλε ο βαρυποινίτης στην επιχειρηματία, μετά από διαφωνία τους, ζητώντας της μέσω αυτού να παραδώσει τα χρήματα στον 40χρονο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έγκλημα: Τελευταία Ενημέρωση