ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οικολόγοι: Νέος Πρόεδρος ο Γιώργος Περδίκης

«Πρασινίζουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον!»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Γιώργος Περδίκης επιστρέφει στην ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. Εκλέγηκε σήμερα στη θέση του Προέδρου του Κινήματος, κατά το Εκλογικό και Καταστατικό Συνέδριό του, κερδίζοντας την ανθυποψήφιά του Έφη Ξάνθου.

Όπως ανακοινώθηκε, στις εκλογές ψήφισαν 296 μέλη του Κινήματος, με τον Γιώργο Περδίκη να λαμβάνει 204 ψήφους, ποσοστό 68,9%, έναντι 92 ψήφων, δηλαδή ποσοστό 31,1%, που έλαβε η Έφη Ξάνθου. Ο κ. Περδίκης θα ολοκληρώσει τη θητεία του τον Φεβρουάριο του 2025, καθώς πρόκειται για συνέχιση της θητείας του τέως Προέδρου Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Περδίκης: «Θα προχωρήσουμε για να κτίσουμε την ενότητα του Κινήματος»

«Θα προχωρήσουμε τους επόμενους μήνες για να κτίσουμε την ενότητα, την συνοχή, και την ανεξαρτησία του Κινήματος» δήλωσε ο Γιώργος Περδίκης.

Μετά το πέρας της ανακοίνωσης του εκλογικού αποτελέσματος, ο κ. Περδίκης ευχαρίστησε την κ. Ξάνθου και την κάλεσε να τον βοηθήσει στο δύσκολο έργο της ενότητας που Kινήματος.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τα μέλη του Κινήματος παροτρύνοντάς τα να επικοινωνούν μαζί του για οτιδήποτε έχει να κάνει με το Κίνημα και να αποφεύγουν βαριούς χαρακτηρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πρώτα να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κάτι και μετά να βγούμε προς τα έξω να εκθέσουμε τη διαφωνία μας» είπε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να τοποθετείται μπροστά το θετικό. «Έτσι θα προχωρήσουμε τους επόμενους μήνες για να κτίσουμε την ενότητα, την συνοχή, και την ανεξαρτησία του Κινήματος», σημείωσε.

Η κ. Ξάνθου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ευχήθηκε στον κ. Περδίκη καλή επιτυχία, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει θέσει μπροστά τους στόχους του.

«Πιστεύω ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, εξάλλου το έχει κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα, και πιστεύω ότι θα πρέπει να του δώσω τον χώρο για να μπορεί να κάνει ακριβώς τις πολιτικές που πιστεύει ότι θα βοηθήσουν το Κίνημα να προχωρήσει μπροστά», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Περδίκης δεν θα έχει εσωτερική αντιπολίτευση από την ίδια, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να είναι ένα απλό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Μετά τις εκλογές έλαβαν χώρα οι εργασίες που αφορούν το Καταστατικό του Κινήματος, στο πλαίσιο του Καταστατικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, πρόκειται για μια διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι η πρώτη φορά που το Κίνημα προχωρεί σε τόσο καινοτόμες και πολλές καταστατικές αλλαγές από την ίδρυσή του.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι έχοντας ως σημαντικό σταθμό τις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Ευρωεκλογές, το Κίνημα εργάζεται για την πραγματοποίηση και του πολιτικού συνεδρίου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση