ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με πατερίτσες υποδέχθηκε ο Νίκαρος τον Μητσοτάκη

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να τον υποδέχεται με θέρμη.


Μητσοτάκης: «Όταν είναι ισχυρή η Ελλάδα, είναι και η Κύπρος»


Ο κ. Αναστασιάδης βγήκε στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου με πατερίτσες ένεκα του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα. 

 

 

Να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος έπειτα από ατύχημα που είχε το Σάββατο (29/06) στη Λεμεσό, κατά το οποίο υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού, υποβλήθηκε σε μερική αρθροπλαστική ισχίου.

Τι είναι το τραύμα που έπαθε ο Πρόεδρος

Το υποκεφαλικό κάταγμα του μηριαίου θεωρείται ενδαρθρικό κάταγμα εν αντιθέση με το διατροχαντήριο που θεωρείται εξωαρθρικό. Η φύση του ενδαρθρικού κατάγματος περιλαμβάνει και την αιμάτωση της κεφαλής του μηριαίου οστού η οποία πολλές φορές διαταράσεται καθώς τραυματίζονται και τα αγγεία που τροφοδοτούν με αίμα τη κεφαλή του μηριαίου οστού. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη κλινική σημασία για τη φύση της αντιμετώπισης του κατάγματος αυτού.

Το υποκεφαλικό κάταγμα αποτελεί ένα από τα συχνότερα κατάγματα που συμβαίνουν σε άτομα της τρίτης και τέταρτης ηλικίας. Αυτό συμβαίνει λόγω των αυξημένων ποσοστών εμφάνισης της οστεοπόρωσης στις ηλικίες αυτές. Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν είναι η μειωμένη ισορροπία, οι μυικές ατροφίες, η ελάττωση της όρασης, οι νευρομυικές παθήσεις και πολλές φορές οι διαταραχές της σίτησης - υποσιτισμός των ηλικιωμένων ανθρώπων.

Συνήθως εμφανίζεται μετά από πτώση του ατόμου επί του εδάφους δίχως να χρειάζεται ιδιαίτερη βία στις μεγάλες ηλικίες. Σε νεώτερες ηλικίες μπορεί να συμβεί αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη ενέργεια για να προκληθεί.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση