ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στις κάλπες η Κύπρος – Αυξημένη προσέλευση

Όλα όσα έγιναν στο 24News

24news team

Έπειτα από μια μακρά και έντονη προεκλογική περίοδο, σήμερα Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, τον λόγο έχουν οι πολίτες οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες για να επιλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις επτά το πρωί έως τις έξι το απόγευμα με διάλειμμα μιας ώρας, μεταξύ δώδεκα και μία.

Οι δεκατέσσερις υποψήφιοι είναι: Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Χρίστος Χρίστου, Αχιλλέας Δημητριάδης, Γιώργος Κολοκασίδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Χαράλαμπος Αριστοτέλους, Ανδρέας Ευστρατίου, Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός, Τσελεστίνα Ντε Πέτρο, Λουκάς Σταύρου, Αλέξιος Σαββίδης και Ανδρόνικος Ζερβίδης.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 561.033 πολίτες, στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και 730 Τουρκοκύπριοι. Επιπλέον, δικαίωμα ψήφου έχουν 240 εγκλωβισμένοι. Για σκοπούς διεξαγωγής της ψηφοφορίας, θα λειτουργήσουν 1.148 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα 1.113 κέντρα σε 5 Εκλογικές Περιφέρειες στην Κύπρο και 35 κέντρα στο εξωτερικό, σε 25 πόλεις, σε 12 χώρες.

Έτσι θα ψηφίσεις (Οδηγίες)

Σύμφωνα με τις πρόνοιες της εκλογικής νομοθεσίας, τα μόνα καθορισμένα σημεία, με τα οποία μπορούν οι εκλογείς να ψηφίσουν, είναι το «Χ», το «+», και το «√», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο 24News

- Συνέχεια ενημέρωσης εδώ 

- «Καλώ και πάλι όλους όπως προσέλθουν στις κάλπες», είπε ο Γενικός Έφορος

- Ψήφισε ο Αρχιεπίσκοπος

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος. «Με στραμμένο το βλέμμα μας στα κυριότερα προβλήματα του τόπου ψηφίζουμε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν αμφισβητούμε τη φιλοπατρία κανενός», είπε.

 Πήγε με δύο κινητά - Τον έπιασαν να φωτογραφίζει το ψηφοδέλτιο

Χριστοδουλίδης: Η επόμενη μέρα των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους

- Άνοιξαν ξανά οι κάλπες - Κλείνουν στις 18:00

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα! Αρνήθηκε να φορέσει μάσκα (Βίντεο)

- Γενικός Έφορος Εκλογών 

Στο 33,7% το ποσοστό προσέλευσης μέχρι τις 12:00. Ο Έφορος ενημέρωσε ότι τα ποσοστά συμμετοχής μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι είναι αυξημένα κατά 3,5 μονάδες σε σχέση με τη συμμετοχή την ίδια ώρα το 2018.

Τα ποσοστά ανά επαρχία και το εξωτερικό 

Λευκωσία: 37%

Λεμεσός: 30,4%

Πάφος: 34,2%

Αμμόχωστος: 34%

Λάρνακα: 33%

Εξωτερικό: 18,9%

- Διάλειμμα στα εκλογικά κέντρα

Έκλεισαν για μία ώρα οι κάλπες – Ανοίγουν ξανά στις 13:00

- Ψήφισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος στο Γυμνάσιο Νεάπολης στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του για το ότι περίμενε τη σειρά του υπομονετικά και γενικότερα για τις εκλογές ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στην κάλπη πρέπει να είμαστε ίσοι. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο με τις προκλήσεις τις Τουρκίας και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι πολίτες μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον μας. Για εμάς το πιο σημαντικό να διαμορφώσουμε το μέλλον. Να ενώσουμε τις δυνάμεις για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

- Χρίστος Χρίστου – «Στηρίζουμε τις θέσεις μας»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου. Ο κος Χρίστου ευχήθηκε σε όλους καλή ψήφο και σημείωσε πως: «στηρίζουμε τις θέσεις μας».

- Αχιλλέας Δημητριάδης – «Θέλουμε μια Κύπρο ενωμένη και πράσινή»

Ψήφισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας στον Στρόβολο.

Ο υποψήφιος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Σήμερα είναι η μέρα που ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψη του. Καλώ τον κόσμο να έρθει και να εξασκήσει το δικαίωμα του. Πρέπει να δουλέψουμε για το τίμιο κράτος. Οι νέοι να έχουν αυτόματο δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους. Θέλουμε μια Κύπρο ενωμένη και πράσινή».

Σε ερώτηση για το που βρίσκεται το σκυλάκι ο Σκάι, ανέφερε ότι είναι μαζί με τον ιδιοκτήτη του τον Άδωνη, ενώ σημείωσε ότι το προεκλογικό του λεωφορείο θα δωριστεί σε καταφύγιο ζώων.

«Η άλλοτε μασκότα μου σήμερα ψηφίζει!» - Βίντεο

- Άσκησε το Εκλογικό του δικαίωμα στην Πάφο ο Ανδρέας Ευστρατίου

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Ευστρατίου άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα, στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, Κέντρο Ζ΄, στην Πάφο.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Ευστρατίου ανέφερε τα εξής: «Καλημέρα σας, καλημέρα στη Δημοκρατία. Σήμερα είναι η μέρα της δημοκρατίας, όπου ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Γι’ αυτό και ο Ανδρέας Ευστρατίου, ως ανεξάρτητος υπερκομματικός, δηλώνει παρών και σε αυτές τις εκλογές για το δίκαιο αυτού του λαού. Συγχαίρω ιδιαίτερα τον Έφορο Εκλογών και το Υπουργείο Εσωτερικών που πραγματικά ήταν όλοι άψογοι, αν και ορισμένα πανό δεν τα έβγαλαν οι ανθυποψήφιοι μου, και εμείς η ώρα 12 το βράδυ της Παρασκευής ξεκινούσαμε και βγάζαμε τα πανό μου μέσα στις βροχές. Δεν πειράζει όμως, θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Λοιπόν εγώ αγωνίζομαι για τον τόπο μου, σας συγχαίρω ιδιαίτερα που ήρθατε όλοι εδώ πέρα, υπό συνθήκες άσχημες, βροχερές. Όμως ο Ανδρέας Ευστρατίου ήρθε και αυτός να ψηφίσει, να κάνει το δικαίωμα του ψήφου του. Σας έφερα όλους κεραστικά να φάτε για την υποψηφιότητα μου, σας ευχαριστώ που είστε πάντα παρόντες».

- Ψήφισε ο κος Γιώργος Κολοκασίδης 

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κολοκασίδης άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέου, Κέντρο Β΄, στη Λευκωσία.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Κολοκασίδης ανέφερε τα εξής: «Έχω ασκήσει το εκλογικό μου δικαίωμα, το οποίο είναι και υποχρέωση διότι η δημοκρατία δεν στέκεται σε νόμους και συντάγματα, στέκεται στους στιβαρούς ώμους θαρραλέων πολιτών. Γι’ αυτόν τον λόγο καλώ όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σ’ αυτήν τη διαδικασία για ν’ αποφασίσουν οι ίδιοι για την τύχη τους και όχι ν’ αφήσουν τρίτους στη θέση τους. Ευχαριστώ».

- Δικαίωμα ψήφου για 300 κρατούμενους στις Κεντρικές Φυλακές

Το εκλογικό τους δικαίωμα για τις προεδρικές εκλογές ασκούν σήμερα και οι κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Φυλακών, Ιωάννης Καπνουλλάς, είπε πως η ψηφοφορία «κυλά ομαλά» στις Κεντρικές Φυλακές, για να σημειώσει ότι μέχρι τις 10:00 είχαν ψηφίσει 64 κρατούμενοι.

- Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης στο Β’ Δημοτικό σχολείο Έγκωμης συνοδευόμενος από τη σύζυγο του.

Ο κος Χριστοφίδης δήλωσε: «Αν οι επιλογές μας ήταν σοφότερες, όλα αυτά τα χρόνια θα ήταν καλύτερα, αν οι επιλογές μας ήταν σοφότερες, σήμερα θα ψηφίζαμε στην Κερύνεια. Θέλω να απευθυνθώ στους νέους πολίτες, τώρα είναι η ώρα, γιατί θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Τα νέα παιδία θέλουμε να μένουν εδώ».

- Αβέρωφ Νεοφύτου: Είμαι βέβαιος ο κυπριακός λαός θα στηρίξει τη σταθερότητα

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου και η σύζυγος του Μαρία Σελίπα στο Γυμνάσιο Ακρόπολης (Αγίων Ομολογητών) στη Λευκωσία.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε: «Μεγάλη γιορτή για την Δημοκρατία. Για μήνες μιλούσαμε εμείς και οι δημοσκόποι. Σήμερα μιλά ο κυρίαρχος λαός. Σήμερα δια της ψήφου του ο λαός θα επιλέξει την πορεία της χώρας. Αυτό που θα μετρήσει είναι το αποτέλεσμα της τεννέκας. Είμαι βέβαιος πως ο κυπριακός λαός θα επιλέξει την σταθερότητα και την ασφάλεια. Μαζί και την προοπτική για καλύτερες μέρες για εθνική δικαίωση και κοινωνική δικαιοσύνη. Μπορούμε και θα φτιάξουμε την Κύπρο.

Για το πως θα αξιοποιήσει την μέρα του ανέφερε ότι θα κάνει ότι έκανε πάντα στις εκλογές.

- Γενικός Έφορος Εκλογών: 11,7% η προσέλευση μέχρι τις 10 το πρωί

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ενημέρωσε για το μέχρι στιγμής ποσοστό προσελεύσεις στις κάλπες.

Το παγκύπριο ποσοστό προσέλευσης είναι 11,7% ενώ σε σύγκριση με το 2018 όπου είναι αυξημένο κατά 1,2%.

Αναλυτικά:

Λευκωσία 13,1

Λεμεσός 9,8

Λάρνακα 11,8

Πάφος 12,6

Εξωτερικό 4,7

Να σημειωθεί ότι στις 9 το πρωί άνοιξε και η κάλπη στα ΗΑΕ, ενώ η ώρα 10:00 άνοιξαν και οι υπόλοιπες κάλπες στο εξωτερικό.

«Δεν θεωρώ ότι οι νέοι απέχουν αλλά είναι δύσκολο να πειστούν»

Στο Δημοτικό Σχολείο Τρούλλων άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις της ανέφερε: «Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα συλλογικό αποτέλεσμα που να μπορέσει να διασφαλίσει το μέλλον της Δημοκρατίας μας».

Για την αποχή των νέων σημείωσε ότι οι νέοι είναι πιο δύσκολο να πειστούν και «οφείλουμε να πείσουμε την νέα γενιά».

- Νίκος Χριστοδουλίδης: Η επόμενη μέρα των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους

Συνοδευόμενος από την σύζυγο του και τα παιδιά του, στελέχη του επιτελείου του και υποστηρικτές του ψήφισε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Α Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου.

«Μόλις άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα εδώ στην Γεροσκήπου. Όταν είσαι στην πολιτική ζωή του τόπου δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες». Σημείωσε, «σήμερα είναι γιορτή της δημοκρατίας. Η κάθε κύπρια και ο κάθε κύπριος μπορούν να καθορίσουν το μέλλον της Δημοκρατίας».

Κάλεσε ιδιαιτέρα τους νέους και τις νέες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να είναι σεβαστό το αποτέλεσμα και να μας βρει ενωμένους. Μέσα από την ενότητα και συλλογική προσπάθεια μπορούμε πραγματικά να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού».

Ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Κανένας να μην μείνει αδιάφορος

Στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από την σύζυγο του, τις θυγατέρες του και τα εγγόνια του.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος ανέφερε: «Λέγεται ότι σήμερα είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Αν θέλουμε να την πραγματοποιήσουμε σε γιορτή δεν θα πρέπει να μείνει αδιάφορος. Να μετατρέψουμε αυτό το συνταγματικό δικαίωμα σε βούληση του λαού».

- Ψήφισε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης: Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού μας

Ψήφησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης στο Γ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς. Τον υποψήφιο συνόδευσαν τα παιδιά του Διομήδης και Αθηνά και στελέχη του επιτελείου του.

«Ως ενεργός πολίτης άσκησα σήμερα το εκλογικό μου δικαίωμα. Σήμερα είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες. Εύχομαι κάθε καλώ σε όλες και όλους».

 Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, αυτό που κρατά «είναι τις ανθρώπινες σχέσεις, την συγκίνηση και μια επάνοδο στις αξίες, στο φιλότιμο και τον σεβασμό. Ο πήχης ανεβαίνει ψηλότερα και έχουμε τεράστια υποχρέωση στα παιδιά μας».

- Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ 

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Α Δημοτικό Σχολείο Γερίου ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, συνοδευόμενος από την σύζυγο, την κόρη και την αδελφή του.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ δήλωσε: «Το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών καθορίζει την πορεία του τόπου και του λαού. Είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα βάλει το δρόμο της προόδου και της κοινωνίας στην ευημερία. Με αυτή την πεποίθηση έχω προσέλθει και έχω ψηφίσει. Καλώ τους πολίτες μας να γίνουν πρωταγωνιστές της δικής τους πορείας».

Επίσης, Ο Στέφανος Στεφάνου κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες.

- Νικόλας Παπαδόπουλος - «Σήμερα είναι η ημέρα των πολιτών»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από την οικογένεια του και στελέχη του κόμματος, ψήφισε στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέου στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Είχα πριν από λίγο τη χαρά και την τιμή να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα. Σήμερα είναι η μέρα των πολιτών. Καλώ όλους και όλες να ασκήσουν το ιερό δικαίωμα της ψήφου γιατί σήμερα επιλέγουμε τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι η ώρα της ενότητας και της συλλογικότητας. Επιλέγουμε το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει και να εμπνεύσει».

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Νίκο Χριστοδουλίδη.

- Ψήφισε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν

Στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης έφτασε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν για να ψηφίσει, συνοδευόμενος από την σύζυγο Ροντίκα Καρογιάν τα παιδία του, στελέχη και βουλευτές του κόμματος.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου του ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ολοκληρώθηκε μια μακρά και δύσκολη προεκλογική εκστρατεία. Φτάσαμε στο τέλος. Σήμερα είναι γιορτή της δημοκρατίας. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν χρειάζονται ανένδοξες υποσχέσεις, ανώφελες συγκρούσεις. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συναινέσεις. Είναι αυτά που πρέπει να μας χαρακτηρίσουν».

Θέλησε επίσης να απευθύνει κάλεσμα «σε αυτή την κρίσιμη καμπή όλοι θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Η συμμετοχή σημαίνει και συνευθύνη».

Ευχήθηκε τέλος μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτισμού, να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες και νικητής να είναι η πατρίδα.

Δεν ξέρεις πού ψηφίζεις; Δες εδώ (Οδηγίες)

«Καλώ όλους τους ψηφοφόρους όπως προσέλθουν στις κάλπες»

- Ανοιξαν οι κάλπες στα 185 εκλογικά κέντρα στην επαρχία Λάρνακας

Ανοιξαν κανονικά στις 7 το πρωί σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου τα 185 εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, για τον Α γύρο των Προεδρικών εκλογών.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου «συνολικά την Κυριακή θα λειτουργήσουν στη πόλη και επαρχία Λάρνακας 185 εκλογικά κέντρα. Συγκεκριμένα στη Λάρνακα θα λειτουργήσουν 62 εκλογικά κέντρα, στον Δήμο Αθηένου 6, στον Δήμο Αραδίππου 20, στον Δήμο Λιβαδιών 8, στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού 10 και στον Δήμο Πάνω Λευκάρων 2, ενώ στις Κοινότητες της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας θα λειτουργήσουν 77 εκλογικά κέντρα».

- Ομαλά ξεκίνησε στην Πάφο η ψηφοφορία

Ξεκίνησε ομαλά η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Έπαρχο Πάφου Mαίρη Λάμπρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως οι εγγεγραμμένοι εκλογείς στην επαρχία Πάφου ανέρχονται σε 51.994. Θα λειτουργήσουν 133 εκλογικά κέντρα, ενώ για κάποιες μικρές κοινότητες θα λειτουργήσει κοινό εκλογικό κέντρο με διπλανή κοινότητα.

- Διακόσια μέλη της Αστυνομίας Πάφου επί ποδός για τις εκλογές

Διακόσια μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου βρίσκονται επί ποδός, εργαζόμενοι για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Νίκο Τσαππή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Τσαπής ανέφερε πως η εκπόνηση σχετικής διαταγής επιχείρησης περιλαμβάνει τη λειτουργία κέντρου χειρισμού κρίσεως στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου. Τα εκλογικά κέντρα θα στελεχώνονται με στατικά μέλη της ΑΔΕ Πάφου. Παράλληλα, θα υπάρχουν μηχανοκίνητες περιπολίες που θα αστυνομεύουν τα εκλογικά κέντρα, ενώ η ΑΔΕ Πάφου θα βρίσκεται, όπως είπε, σε στενή επικοινωνία με την Επαρχιακή Διοίκηση.

- 5289 Κύπριοι θα ψηφίσουν σήμερα σε 15 εκλογικά κέντρα σε εννέα πόλεις της Ελλάδας

Σε δεκαπέντε εκλογικά κέντρα σε εννέα πόλεις της Ελλάδας θα ψηφίσουν, σήμερα, οι Κύπριοι πολίτες για τις Προεδρικές Εκλογές.

Όπως ενημέρωσε η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα 5289 Κύπριοι έχουν μεταφέρει το εκλογικό τους δικαίωμα και θα μπορούν να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Λάρισα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση