ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Καλώ όλους τους ψηφοφόρους όπως προσέλθουν στις κάλπες»

Η πρώτη ενημέρωση από τον Γενικό Έφορο Εκλογής

ΚΥΠΕ

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες σε όλη την Κύπρο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δικαίωμα ψήφου έχουν 561.273 πρόσωπα.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από τον Γενικό Έφορο Εκλογής, Δρ Κώστα Κωνσταντίνου, οι κάλπες άνοιξαν στις 7πμ σε 1.113 εκλογικά κέντρα που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα 15 εκλογικά κέντρα της Ελλάδας και σ' αυτό της Βουλγαρίας.

Στις 9πμ ώρα Κύπρου θα ανοίξει η κάλπη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 10πμ οι κάλπες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και Λουξεμβούργο, ενώ στις 2μμ θα ανοίξει η κάλπη στις ΗΠΑ.

"Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται από το βράδυ σε επιφυλακή και μεριμνούν ώστε τα οποιαδήποτε προβλήματα ενδεχομένως προκύψουν λόγω των καιρικών συνθηκών να αντιμετωπίζονται άμεσα, ώστε η διακίνιση των εκλογέων προς τα εκλογικά τους κέντρα να είναι απρόσκοπτη", σημείωσε ο Έφορος.

Οι ώρες ψηφοφορίας, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, είναι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει διάλειμμα μιας ώρας, όπου θα κλείσουν οι κάλπες τόσο στη Δημοκρατία, όσο και στο εξωτερικό και η ώρα 1 μετά το μεσημέρι θα επαναρχίσει η διαδικασία. Οι κάλπες κλείνουν στις 6 το απόγευμα.

Οι ώρες λειτουργίας των εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό θα ρυθμιστούν από τον Γενικό Έφορο Εκλογών, ώστε να κλείσουν την ίδια ώρα με τα εκλογικά κέντρα που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αν παραστεί ανάγκη, ο προεδρεύων υπάλληλος δύναται να παρατείνει τις ώρες ψηφοφορίας, το αργότερο μέχρι τις 9 το βράδυ, "εάν κατά την ώρα λήξης της ψηφοφορίας αναμένει να ψηφίσει μεγάλος αριθμός εκλογέων", όπως ανέφερε ο Έφορος.

Επιπλέον, ο δρ Κωνσταντίνου ανέφερε ότι μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν στα εκλογικά κέντρα το πρωί με έκτακτες απουσίες που σημειώθηκαν από λειτουργούς επιλύθηκαν αμέσως με αντικαταστάσεις.

Ο Έφορος κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους όπως προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να διατυπώσουν με υπεύθυνο τρόπο την επιλογή τους.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X