ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μαζικές ροές Παλαιστίνιων

Αναφέρει πηγή του ΥΠΕΣ

ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μαζικές ροές Παλαιστίνιων στην Κύπρο, τουλάχιστον επί του παρόντος, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σε σχέση με την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή και εάν αναμένονται αφίξεις Παλαιστινίων, η ίδια πηγή είπε ότι "δεν υπάρχει ένδειξη για μαζική ροή, τουλάχιστον επί του παρόντος", ενώ σε σχέση με τα μέτρα της Δημοκρατίας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είπε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά σενάρια.

Εάν έρθουν μαζικά, είπε, ως αιτητές ασύλου, θα ενεργοποιηθεί το Σχέδιο ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ που αφορά άτομα, τα οποία χρήζουν προστασίας επειδή υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές συνήθους διαμονής τους λόγω πολεμικής σύρραξης, γενικευμένης βίας κτλ.

Εάν όμως έρθουν χωρίς να ζητήσουν άσυλο, θα τους παραχωρηθεί καθεστώς πολιτικής προστασίας, όπως έγινε με τους Ουκρανούς.

"Αυτά ισχύουν και για Ισραηλινούς και για Παλαιστίνιους", ανέφερε.

Εξάλλου, σε σχέση με τους Ισραηλινούς, η ίδια πηγή είπε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει στοιχεία Ισραηλινών, που έρχονται στην Κύπρο, εξηγώντας ότι τα στοιχεία αυτά τα έχει η Λιμενική, διότι οι Ισραηλινοί δεν λαμβάνουν άδεια εισόδου. "Θεωρούνται transit οπότε παραμένουν στα πλοία / αεροπλάνα και απλώς μετεπιβιβάζονται", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση