ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βλέπει Αναστασιάδη ο Άντρος - Επιμένει στην παραίτηση Γιολίτη

Η συνάντηση θα γίνει την ερχομένη την Πέμπτη

Την ερχόμενη Πέμπτη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τα επεισόδια που διεξήχθησαν στη Λευκωσία, αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα, τονίζοντας παράλληλα πως η Υπουργός Δικαιοσύνης έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Μια κυβέρνηση που στέλνει την Αστυνομία να δέρνει πολίτες σε ειρηνικές διαδηλώσεις, που εξαπολύει παράνομες έρευνες σε σπίτια πολιτών ψάχνοντας ποιοι τη σατιρίζουν, είναι μια κυβέρνηση που έχει περάσει τη γραμμή, την οποία θέτουν το σύνταγμα, το κράτος δικαίου και η ίδια η δημοκρατία.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού έχει στραφεί στον αυταρχισμό και την καταστολή, γιατί μόνο αυτό τής απέμεινε στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την οργή των πολιτών για τα αδιέξοδα που προκάλεσαν οι πολιτικές της.

Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει ενώπιον της Βουλής –όπου το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει τα ζητήματα- για την αστυνομική βία στη διαδήλωση του Σαββάτου και για την καθολική απαγόρευση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με το πρόσχημα της πανδημίας. Έχουμε πανδημία, χρειάζονται μέτρα προστασίας αλλά έχουμε και δημοκρατία. Γι’ αυτό το λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ζήτησε συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διευθετήθηκε να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί.

Μπροστά σε όλα αυτά που συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, καθώς και για την κατάχρηση εξουσίας από την Υπουργό Δικαιοσύνης στην υπόθεση του parody account, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη. Η Υπουργός έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Επειδή όμως είναι προφανές ότι δεν κατανοεί τι σημαίνει πολιτική ευθιξία και να παραιτηθεί ο Πρόεδρος θα έπρεπε ήδη να την είχε παύσει. Η ευθύνη πλέον είναι δική του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση