ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανέτειλε νέα εποχή Χριστοδουλίδη νικώντας ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ… με εύκολο τρόπο

Συναγερμικοί-ΕΛΑΜ προσέθεσαν τα αναγκαία ποσοστά νίκης

Στέλιος Ξιουρής

Με νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ θα οδεύσει η Κύπρος τα επόμενα πέντε χρόνια και πλέον οι πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους για να οδηγηθεί η χώρα στην ευημερία και στην άνοδο.

Αν μένει κάτι από τις Προεδρικές του 2023 είναι η μακρά προεκλογική περίοδος με αντεγκλήσεις και σκληρές τοποθετήσεις ενώ και μεγάλο αριθμό τηλεμαχιών και δημοσκοπήσεων.

Ακόμη σ‘ αυτές τις εκλογές 23 τα μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ όσο και να προσπαθούν να στρογγυλέψουν την κατάσταση ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΒΑΡΙΕΣ ΗΤΤΕΣ, αφού οι επιλογές τους ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ.

Οπόταν η επόμενη μέρα, ιδιαίτερα στον ΔΗΣΥ θα είναι δύσκολη και αναμένονται σκληρές αναμετρήσεις με φόντο την Προεδρία του κόμματος.

Η επόμενη μέρα, ιδιαίτερα στον ΔΗΣΥ θα είναι δύσκολη και αναμένονται σκληρές αναμετρήσεις με φόντο την Προεδρία του κόμματος

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ υπέστη δεύτερη ήττα σε διάστημα μιας βδομάδας, αφού επιχείρησε να κάνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ και να οδηγήσει τους Συναγερμικούς στην ψήφιση ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, αλλά δεν τον ακολούθησαν δίνοντας έτσι το σχετικό μήνυμα. Αλλά και το ΑΚΕΛ θα υπάρχουν δονήσεις αφού παρά την ωραιοποίηση της κατάσταση η ΗΤΤΑ παραμένει πικρή και το κόμμα της αριστεράς μένει για άλλα 5 χρόνια μακριά από την εξουσία…

Πέραν από την σημαντική ένεση ψήφων από Συναγερμικούς στην ανάδειξη του κ. Χριστοδουλίδη στον ανώτατο θώκο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ήταν και η προσέλκυση από ψηφοφόρους του ΕΛΑΜ που έφθασε στο 4 %, από το 6 % που πήρε στον Α’ γύρο των Προεδρικών εκλογών. Ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό που συνέβαλε στην νίκη Χριστοδουλίδη.

Ακόμη η συμβολή ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ-Κυνηγοί και απλοί πολίτες ήταν ιδιαίτερα σημαντική αφού η πολυσυλλεκτικότητα έδωσε την νίκη. Όπερ μεθερμηνευόμενο η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ της κοινωνίας πέτυχε…

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X