ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αγανακτισμένος με τους επιδημιολόγους ο Περδίος φοβάται για καταστροφή του τουρισμού

Για μαρμελάδα - σμιλί και γλυκά στα χωριά

Στέλιος Ξιουρής

Κατάντησαν η μεγαλύτερη πηγή άγχους και αγανάκτησης για τον Υφυπουργό Τουρισμού ΣΑΒΒΑ ΠΕΡΔΙΟ οι επιδημιολόγοι, που με τις τοποθετήσεις-συμβουλές τους δεν επιτρέπουν το άνοιγμα των ξενοδοχείων και την ουσιαστική έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.

Όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Περδίος, τόσο στο Υπουργικό Συμβούλιο όσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επιδημιολόγους, εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του τόπου, με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για την τουριστική βιομηχανία όσο και για την οικονομία, η οποία δεν φαίνεται ότι θα αντέξει και δεύτερη σερί σεζόν χωρίς την κότα να γεννά τα χρυσά αβγά.

Μάλιστα ο Υφ. Τουρισμού ενίοτε και σε δραματικούς τόνους, καλεί τους επιδημιολόγους να ανάψουν το πράσινο φως και να υπακούσει και η Κυβέρνηση, ώστε το Πάσχα να δοθεί οξυγόνο στον διασωλημένο τουρισμό.

Η επιμονή έως και εμμονή των επιδημιολόγων , όπως την προδιαγράφει ο κ. Περδίος, καταρρίπτεται και από τα σαφέστατα δεδομένα , όπως προέκυψαν με το άνοιγμα της εστίασης, για το οποίο εναντιώνονταν σφόδρα και επέσειαν κινδύνους, ενώ τελικά καταδείχτηκε ότι δεν αποτέλεσαν εστίες μόλυνσης οι καφετέριες και τα εστιατόρια.

Κατά τ’ άλλα ο Υφ. Τουρισμού σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, τόνισε ότι μετατίθεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, η πλήρης επαναλειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας, μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον περί επιβολής προστίμου σε όσους ταξιδέψουν εκτός χώρας πριν τον Μάιο.

«Εμείς πρώτοι απ’ όλη την Ευρώπη χαράξαμε το πλαίσιο τουρισμού για να υποδεχθούμε όσους ήθελαν να μας επισκεφθούν , χωρίς να μπουν σε καραντίνα, αλλά μας χάλασε τα σχέδια η νέα ταξιδιωτική οδηγία της Αγγλίας» είπε ο κ. Περδίος.

Σε ερώτηση για την κάλυψη των κενών με εγχώριο τουρισμό, ο Υφ. Τουρισμού, αφού αναστέναξε βαθιά και τηρώντας την ορθολογική πολιτική προσέγγιση να μην τοποθετείται δημόσια, επισήμανε ότι « πιστεύουμε στον εγχώριο τουρισμό , αλλά πρέπει να μας το επιτρέψουν να προσελκύσουμε τους ντόπιους στα ξενοδοχεία».

Για μαρμελάδα- σμιλί και γλυκά στα χωριά

Σε παρεμφερές θέμα η Επ. Εμπορίου άρχισε την συζήτηση νομοσχεδίου βάσει του οποίου θα καθορίζεται η λειτουργία μικρών επιχειρήσεων στα χωριά όπου και παρασκευάζονται παραδοσιακά προϊόντα.

Η επονομαζόμενη και οικοτεχνία, θα υποβοηθήσει τις αγροτικές οικογένειες να παραμείνουν στα χωριά τους και μέσω της παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, θα ελκύουν τουρίστες αποκομίζοντας σχετικό εισόδημα. Η εν λόγω εναλλακτική μορφή τουρισμού θα στηριχθεί και οικονομικά μέσω του Υφ. Τουρισμού για να παραγάγουν στους τόπους διαμονής τους εδέσματα- κεραμικά είδη χειροτεχνίας και άλλα παραδοσιακά προϊόντα.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση