ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας

Δεν αποκλείεται να μεταφερθεί στο Ισραήλ

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται, πλέον, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Την ίδια ώρα, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο Ισραήλ για περαιτέρω θεραπεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνας Γιαννάκη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας βρέθηκε και ο Λοιμωξιολόγος που αφίχθη από το Ισραήλ, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη των ιατρών την Τρίτη. Σύμφωνα με την κα Γιαννάκη, εάν και εφόσον ζητηθεί από τους γιατρούς, την Τετάρτη ενδέχεται να αποφασιστεί η μεταφορά του κου Χριστόφια στο Ισραήλ για παραιτέρω θεραπεία.

Τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισκέφθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τους ιατρούς, ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα:

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από χθες, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, αλλά παραμένει κρίσιμη.


Χ. Χριστόφιας - «Θα ‘θελα να φωνάξω τ΄ όνομα σου, αγάπη, μ΄όλη μου τη δύναμη»


Κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του, αξιολογήθηκαν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στον κ. Χριστόφια.

Σημειώνεται ότι με ενέργειες της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, μετακαλείται Ιατρός Λοιμωξιολόγος από το εξωτερικό, ο οποίος, σε συνεργασία με την ομάδα των θεραπόντων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για τη θεραπεία του ασθενούς.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

Η ανάρτηση του Υπουργού

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανάρτηση του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και παρακολουθείται η κατάσταση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας:

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση