ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Fueco»: Η μαθητική εταιρεία του GC School που προσφέρει οικολογικό προσάναμμα

Το «FUECO» είναι μια καινοτόμα μαθητική εταιρία, που φιλοδοξεί να προσφέρει στην αγορά μια εναλλακτική, επαναστατική και κυρίως φιλική προς το περιβάλλον πρόταση για το άναμμα φωτιάς. Αυτή η πρωτοβουλία ανήκει σε έξι μαθητές του G C School of Careers, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα πρωτότυπο οικολογικό προσάναμμα στο πλαίσιο του διαγωνισμού Junior Achievement, Επιχείρηση της Χρονιάς 2024. Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από όλη την Κύπρο. Η ομάδα του «FUECO» έχει καταφέρει να περάσει στο μεγάλο τελικό και διεκδικεί μια θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

To προσάναμμα «FUECO» φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα προσανάμματα πετρελαίου για το άναμμα του τζακιού και της ψησταριάς, κάτι που αποτελούν μεγάλο μέρος της κυπριακής κουλτούρας. Το «FUECO» είναι φιλικό προς το περιβάλλον σε αντίθεση με τη χρήση πετρελαίου που ενδέχεται να επιφέρει δυσμενέστατες συνέπειες στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία.

Το οικολογικό αυτό προσάναμμα διαφοροποιείται από προηγούμενες προσπάθειες που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς παρασκευάζεται από έναν πρωτοπόρο συνδυασμό υλικών. Συγκεκριμένα, κατασκευάζεται από επαναχρησιμοποιούμενα χαρτόκουτα και οικολογικό κερί. Ο κάθε καταναλωτής μπορεί πολύ εύκολα και απλά να το χρησιμοποιήσει ανάβοντας το φυτίλι και τοποθετώντας το κάτω από τα ξύλα ή τα κάρβουνα. Ένα προσάναμμα, όταν ανάψει, έχει διάρκεια μέχρι και 15 λεπτά και φυσικά υπόσχεται μια δυνατή φωτιά.

Η ομάδα παραγωγής ως ευσυνείδητοι νέοι αντιστέκονται στη χρήση του πετρελαίου, που συμβάλλει στη μόλυνση του περιβάλλοντος, ενώ υπάρχουν εναλλακτικοί και πιο οικολογικοί τρόποι για το άναμμα φωτιάς. Με αυτό το μήνυμα επιθυμούν να εμπνεύσουν τους αγοραστές τους και να ευαισθητοποιήσουν γενικότερα το κοινωνικό σύνολο για ένα περιβαλλοντικά ευσυνείδητο τρόπο ζωής.

Το «FUECO» εναντιώνεται στη μόλυνση του περιβάλλοντος, βοηθώντας το άναμμα φωτιάς με εύκολο, γρήγορο και αξιόπιστο τρόπο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Media: Τελευταία Ενημέρωση

Κλιματική Δράση

Κλιματική Δράση

Ο Wopke Hoekstra, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση, στο Green Agenda Cyprus Summit
24news team
 |  MEDIA
Hydrogen, why Cyprus has the edge

Hydrogen, why Cyprus has the edge

Ο Δρ Γιώργος Πεχλιβάνογλου, ειδικός σε θέματα αιολικής ενέργειας, στο Green Agenda Cyprus Summit
24news team
 |  MEDIA
X