ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξανά lockdown σε αυτή τη χώρα - Τους κλείνουν 6 βδομάδες

Προκάλεσε έκπληξη η απόφαση

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας ενέκρινε την υπαγωγή όλης της επικράτειας στους περιορισμούς του Επιπέδου 5, της ανώτερης βαθμίδας περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, με μικρές τροποποιήσεις.

Τα μέτρα είναι σε μεγάλο βαθμό όμοια με εκείνα του γενικευμένου lockdown της άνοιξης και θα ισχύσουν από το βράδυ της Τετάρτης για έξι εβδομάδες.

Η απόφαση που λήφθηκε σε βραδινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα συνιστά έκπληξη, καθώς μέχρι και την Κυριακή η συζήτηση αφορούσε την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων εντός του Επιπέδου 4.

Σύμφωνα με τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης, οι βασικές διάφορες από το lockdown της άνοιξης συνίστανται στην απόφαση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να συνεχιστούν οι επαγγελματικές αθλητικές δραστηριότητες.

Με την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης αναμένεται να ζητηθεί από τους πολίτες να μην απομακρύνονται περισσότερο από 5 χιλιόμετρα από το σπίτι τους.

Αποφασίστηκε επίσης ότι θα επιτρέπονται οι συναντήσεις μελών δύο διαφορετικών νοικοκυριών σε ανοιχτούς χώρους.

Δε θα επιτρέπονται επισκέψεις σε σπίτια, ενώ τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν να προσφέρουν μόνο γεύματα σε πακέτο.

Θα κλείσουν επίσης τα καταστήματα που δεν πωλούν αναγκαία είδη και καταστήματα που προσφέρουν υπηρεσίες ατομικής περιποίησης.

Στις γαμήλιες τελετές θα επιτρέπονται έως και 25 καλεσμένοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X