ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Έδειχνα πολύ... καυτή» - Τι λέει η Μαρίν για το χορό της που προκάλεσε σάλο

«Εξακολουθώ να παρτάρω»

Μέσα στα τέσσερα χρόνια της θητείας της ως πρωθυπουργός της Φινλανδίας, η Σάνα Μαρίν δέχτηκε διεθνείς επαίνους για τους λεπτούς χειρισμούς της ως προς την αντιμετώπιση μεγάλων παγκόσμιων κρίσεων, όπως η πανδημία, η κλιματική κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ωστόσο, στο μυαλό ορισμένων συμπατριωτών της και όχι μόνο, η νεαρή γυναίκα που έγραψε ιστορία στην πολιτική σκηνή της χώρας της έχει ταυτιστεί με ένα βίντεο που την έδειχνε να χορεύει ξέφρενα σε ένα πάρτι με φίλους της, αλλά και με άλλες στιγμές της ιδιωτικής της ζωής που προβάλλονταν από σεξιστικά δημοσιεύματα.

Για το επίμαχο βίντεο, που διέρρευσε τον Αύγουστο του 2022, την αντιμετώπισή της από τα ΜΜΕ αλλά και τη ζωή της μετά την παραίτηση από την ηγεσία του κόμματός της τον περασμένο Σεπτέμβριο (μερικούς μήνες μετά την ήττα στις εκλογές) μίλησε η πρώην πρωθυπουργός σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή της στο περιοδικό Elle.

Η 38χρονη εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της, ένας από τους βασικούς στόχους της ήταν να δείξει με το παράδειγμά της στη νεότερη γενιά, κυρίως στις νέες γυναίκες «ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους». «Δεν χρειάζεται να γίνουν κάτι διαφορετικό, ούτε να φέρονται σαν άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας. Χρειαζόμαστε ποικιλία, δεν χρειαζόμαστε περισσότερα άτομα με γκρίζα κουστούμια», προσθέτει η Σάνα Μαρίν, επισημαίνοντας ότι γι' αυτό δεν ήθελε να αλλάξει και η ίδια.

Η Σάνα Μαρίν μίλησε στο περιοδικό για τους πυρετώδεις ρυθμούς εργασίας που υιοθέτησε όταν έγινε πρωθυπουργός τον Δεκέμβριο του 2019. «Βρεθήκαμε σχεδόν αμέσως από την κανονικότητα στην πανδημία». Η ίδια βρέθηκε να εργάζεται επτά μέρες την εβδομάδα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ. «Ένιωθα σαν να έπρεπε να βγάλουμε σε μια μέρα τη δουλειά μιας εβδομάδας, και σε μία εβδομάδα τη δουλειά ένός μήνα», λέει για εκείνη την περίοδο. Η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητά της τη βοήθησαν σημαντικά να αντεπεξέλθει: «Ήμασταν όλες γυναίκες και σκεφτόμασταν, "ok θα πάρουμε αποφάσεις επειδή έτσι πρέπει. Κι αν είναι λάθος, θα τις αλλάξουμε μετά. Δεν τίθεται θέμα περηφάνιας. Αυτή ήταν η στρατηγική μας, να μάθουμε στην πορεία».

Τα ταμπλόιντ και το βίντεο με τον σέξι χορό

Ενώ όμως η Σάνα Μαρίν προσπαθούσε να περιορίσει τον αντίκτυπο που είχε στην χώρα της η πανδημία της Covid-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ΜΜΕ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον της για την προσωπική της ζωή. Η πρώτη δυσάρεση επαφή της με τα ταμπλόιντ ήρθε λιγότερο από ένα χρόνο από την ανάληψη της εξουσίας. Η Μαρίν συμφώνησε να ποζάρει για ένα φινλανδικό περιοδικό, στο πλαίσιο ενός προφίλ που ετοίμαζαν για εκείνη. Η φωτογράφιση κράτησε μόλις 15 λεπτά, με την ίδια να φτάνει στον χώρο που της είχε υποδειχθεί, να φορά τα ρούχα και τα κοσμήματα που της έδωσαν, να χαμογελά στο φακό και να φεύγει γρήγορα για να επιστρέψει στα καθήκοντά της. Όταν όμως η φωτογραφία δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2020, το look με σακάκι χωρίς πουκάμισο από μέσα «σκανδάλισε» μερίδα του κοινού και προκάλεσε επικρίσεις.

«Πώς μπόρεσε;» λέει η Μαρίν απηχώντας το συναίσθημα πίσω από τους τίτλους των media εκείνη την εποχή.

«Όλα σχετίζονται με το γεγονός ότι εμείς, ως κοινωνία, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμά μας, ή και υποχρέωσή μας, να αποφασίζουμε για το πώς πρέπει να ενεργούν, να συμπεριφέρονται και να εμφανίζονται οι γυναίκες», λέει σχετικά η Σάνα Μαρίν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γυναίκες σε όλο τον κόσμο δημοσίευσαν στα social media selfies με σακάκια, συνοδευόμενες με το hashtag #ImWithSanna, προκειμένου να στηρίξουν την Φινλανδή πρωθυπουργό.

Τα ταμπλόιντ άρχισαν να χτίζουν την εικόνα της ελαφρόμυαλης πρωθυπουργού που αγαπά τη διασκέδαση τον Δεκέμβριο του 2021, όταν η Μαρίν είχε βγει με τον σύζυγό της για να γιορτάσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και έμεινε έξω μέχρι τα ξημερώματα, χάνοντας ένα γραπτό μήνυμα που της έδινε εντολή να απομονωθεί λόγω πιθανής έκθεσης σε COVID. Μερικούς μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2022, διέρρευσε και το βίντεο με τον viral χορό της σε πάρτι με φίλους. Η 38χρονη δεν προχωρά σε εικασίες σχετικά με την ταυτότητα που προσώπου που έδωσε στα ΜΜΕ το κλιπ, όμως λέει ότι δεν πιστεύει ότι ήταν κάποιο κοντινό της πρόσωπο. Αν και δεν θεωρεί επιλήψιμη τη συμπεριφορά της, παραδέχεται ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο την επηρέασε αρνητικά. «Αισθάνθηκα ότι παραβιαζόταν η ιδιωτική μου ζωή. Ήταν σκληρό, αδιάκριτο και το ένιωσα ως προσωπική επίθεση, οπότε ήταν πραγματικό συναίσθημα».

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου την έδειχναν να απολαμβάνει μία από τις σπάνιες στιγμές χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της θητείας της. «Δουλεύω συνεχώς και έχω δύο εβδομάδες καλοκαιρινές διακοπές το χρόνο. Φυσικά και δεν πίνω όταν είμαι στη δουλειά - η εργασία μου είναι απαιτητική και πρέπει να είμαι συγκεντρωμένη. Έτσι, όταν είμαι σε ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές και μπορώ να δω τους φίλους μου, πίνω μερικά ποτά, χορεύω - αυτό δεν βλάπτει κανέναν».

H Σάνα Μαρίν δεν θεωρεί ότι έκανε κάτι κακό και πιστεύει ότι υπάρχει μια βαθύτερη αιτία πίσω από την εμμονή των MME με τον χορό της και τη συμπεριφορά της. «Σε πολλές περιπτώσεις παροξυσμού των media με εμένα στο επίκεντρο, υπάρχει πάντα αυτή η ηθική ματιά: "Συμπεριφέρθηκε σωστά; Πώς μπορεί να χορεύει έτσι;". Υπάρχει μια ηθική ματιά σε ό,τι κάνει μια γυναίκα - είτε πρόκειται για το πώς μεγαλώνεις το παιδί σου, είτε για το πώς κάνεις τη δουλειά σου, είτε για το πώς ζεις την προσωπική σου ζωή, είτε για το τι φοράς».

Σύμφωνα με τη Μαρίν, υπάρχει κάτι που κανείς δεν θέλει να πει, και αυτό είναι πως το το πρόβλημα δεν ήταν ο χορός της. «Έχουμε δει άλλους πολιτικούς να χορεύουν και να τραγουδούν και να πίνουν. Το αληθινό πρόβλημα ήταν ότι έδειχνα υπερβολικά σέξι. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο χόρευα, οι κινήσεις που έκανα. Είχα τη λάθος εικόνα. Ήμουν πολύ νέα. Ήμουν ντυμένη διαφορετικά από ό,τι υπέθεταν οι άνθρωποι. Έκανα κινήσεις που κάποιοι θεωρούν ανάρμοστες».

Η ζωή της μετά την πολιτική

Αναφορικά με τη ζωή της μετά την αποχώρησή της από την πολιτική, η Σάνα Μαρίν εξήγησε ότι αυτό που αναζητά είναι οι νέες προκλήσεις. «Υπηρέτησα στη βουλή και αυτό που χρειάζομαι είναι νέες προκλήσεις μπροστά μου. Είναι πολύ ενθουσιασμένη και περιμένω να δω τι θα μου φέρει το μέλλον», λέει χαρακτηριστικά.

Παρά την επίδραση που είχαν πάνω της τα δημοσιεύματα για την προσωπική της ζωή, η Σάνα Μαρίν θέλει ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως, όταν σκέφτεται την τετραετία της ως πρωθυπουργός, όλα αυτά τα σκάνδαλα δεν συμπεριλαμβάνονται καν «στα πρώτα 50 πράγματα που περνούν από το μυαλό της».

Στο επίκεντρο της προσοχή της βρίσκονται πλέον τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα. Στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου προσελήφθη ως σύμβουλος στο Ινστιτούτο Τόνι Μπλερ για την Παγκόσμια Αλλαγή. Αργότερα τον ίδιο μήνα, υπέγραψε συμβόλαιο με την Range Media Partners, μια εταιρεία διαχείρισης ταλέντων στον τομέα της ψυχαγωγίας. Παράλληλα ασχολείται με την ανατροφή της κόρης που απέκτησε με τον πρώην σύζυγό της, Μάρκους Ραϊκόνεν. Το ζευγάρι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου τον Μάιο του 2023, αλλά παραμένει κοντά.

Το σίγουρο είναι ότι η Σάνα Μαρίν φαίνεται να απολαμβάνει την ελευθερία που έχει πλέον η ζωή της. «Δεν είμαι πια πρωθυπουργός, αλλά εξακολουθώ να διασκεδάζω», λέει γελώντας. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Μαρίν παρακολούθησε την πρώτη της Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, καθισμένη στην πρώτη σειρά στην επίδειξη της Victoria Beckham. Τον Νοέμβριο, ταξίδεψε στη Γερμανία για να δώσει μια σειρά από ομιλίες και κατόπιν στη Σεβίλλη της Ισπανίας, όπου γιόρτασε τα 38α γενέθλιά της με ένα κατακόκκινο φόρεμα.

Λιγότερο από ένα μήνα προτού η Μάριν αποσυρθεί από τη φινλανδική πολιτική, παρακολούθησε ένα καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ. Δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στο Instagram από την εκδήλωση, όπου σε ένα καρέ γελούσε με φίλους της φορώντας ένα ροζ φόρεμα και μπότες μέχρι το ύψος του μηρού, ενώ αλλού πόζαρε με μια δερμάτινη μίνι φούστα, ένα crop top και χοντρά τακούνια. Τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά έγραψαν ότι περνούσε ένα «καυτό κοριτσίστικο καλοκαίρι».

Η Μαρίν δεν ενοχλείται ιδιαίτερα, αφού φαίνεται αποφασισμένη να δείξει στον κόσμο ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι όλα τα πράγματα που θέλουν να είναι. «Είμαστε μητέρες, άτομα που παίρνουν αποφάσεις και διασκεδάζουμε και με τους φίλους μας. Είμαστε παιχνιδιάρες. Είμαστε πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα... Και δεν χρειάζεται να περιορίζουμε καθόλου τον εαυτό μας. Νομίζω ότι οι γυναίκες αξίζουν τα πάντα. Τους αξίζει να έχουν τα πάντα, όπως τα είχαν πάντα οι άνδρες».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κόσμος  |  Viral  |  Stories

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση