ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το νόημα πίσω από την ανακοίνωση της βασίλισσας για το Megxit

Ίσως το βαθύτερο νόημα της ανακοίνωσης της βασίλισσας Ελισάβετ να είναι το ''σιωπηλό διαζύγιο'' της με τον Harry και την Meghan

Σύμφωνα με τη διπλή ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ και του Buckingham palace, ο Harry και η Meghan δεν θα εκπροσωπούν πλεόν τη βασίλισσα, από την ερχόμενη άνοιξη δεν θα έχουν τον τίτλο «αυτού υψηλότητα», δεν θα έχουν έσοδα από το δημόσιο ταμείο και ο Harry θα πρέπει να αποσυρθεί από τις επίσημες στρατιωτικές θέσεις. Παρόλα αυτά θα παραμείνουν δούκας και δούκισσα του Sussex και θα έχουν το δικό τους brand ''Sussex Royal''.

Στο μήνυμά της η βασίλισσα Ελισάβετ αποκάλυψε πως η απόφαση του ζεύγους δεν ήρθε ξαφνικά - όπως όλα τα ΜΜΕ έγραψαν αρχικά- αλλά μετά από διαπραγματεύσεις μηνών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ:

«Μετά από αρκετούς μήνες σκέψεων και περαιτέρω εκτενείς συζητήσεις, είμαι ικανοποιημένη που βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να προχωρήσει ο εγγονός μου και η οικογένειά του. Ο Harry, η Meghan και ο Archie θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου. Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει ως συνέπεια της έντονης προσοχής τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη δουλειά τους σε αυτή τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και αλλού και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Meghan ενσωματώθηκε γρήγορα με την οικογένεια. Ελπίδα όλης της οικογένειάς μου είναι η σημερινή ανακοίνωση να τους επιτρέψει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή».

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ χρησιμοποίησε έναν βαθύ προσωπικό τόνο και αναφέρθηκε στην οικογένειά της τέσσερις φορές, τη λέξη «εγώ» τέσσερις φορές και τρεις φορές την προσωπική αντωνυμία «μου». Εκτός αυτόυ θέλησε να αναφέρει το πόσο περήφανη είναι για την Meghan Markle για το πόσο γρήγορα έγινε μέλος της Βασιλικής Οικογένειας.

Τι κρύβεται όμως πίσω από την ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ;

Διαβάστε την συνέχεια στο must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X