ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ισραήλ αποσύρει τα περισσότερα χερσαία στρατεύματα από τη νότια Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες

Ο στρατός του Ισραήλ αποσύρει όλα τα χερσαία στρατεύματά του από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με εξαίρεση μία ταξιαρχία, έγινε σήμερα γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου του στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ταξιαρχία Νahal η οποί απαραμένει στη Γάζα είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του λεγόμενου διαδρόμου Netzarim, ο οποίος διασχίζει τη Γάζα από την περιοχή Be'eri στο νότιο Ισραήλ έως τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας,

Ο διάδρομος αυτός δίνει τη δυνατότητα στον ισραηλινό στρατό να πραγματοποιήσει επιδρομές στη βόρεια και κεντρική Γάζα, εμποδίζει τους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας και επιτρέπει στις ανθρωπιστικές οργανώσεις τη διανομή βοήθειας απευθείας στη βόρεια Γάζα, σχολιάζει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου σχεδίαζε τους τελευταίους μήνες χερσαία εισβολή στην πόλη Ράφα όπου έχουν βρει καταφύγιο περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν ξεσπιτωθεί προβάλλοντας το επιχείρημα ότι είναι ένα από τα ελάχιστα προπύργια της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης Χαμάς που έχουν απομείνει.

Μέχρι χθες πάντως, η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν έχει δείξει καμία προθυμία για εκεχειρία για εκεχειρία παρά τις διεθνείς εκκλήσεις.

Σήμερα, ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας εισέρχεται στον έβδομο μήνα, έχοντας αφήσει το μεγαλύτερο μέρος του παλαιστινιακού θύλακα ισοπεδωμένο, με δεκάδες χιλιάδες αμάχους νεκρούς και τους εναπομείναντες να βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση