ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι είναι τα «κουτιά» της Κιβωτού που μάζευαν χρήματα

Φύλλο και φτερό τα οικονομικά Αντωνίου-πρεσβυτέρας

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Οι λογαριασμοί τους έχουν κατασχεθεί, τα πάντα γίνονται φύλλο και φτερό, ενώ θα γίνει και έλεγχος πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια στους λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας διαπιστώθηκαν πάνω από 2.000 συναλλαγές, κάποιες εκ των οποίων κρίνονται ύποπτες.

Οι Αρχές θα ελέγξουν αν αυτές οι κινήσεις προέρχονται από δικαιολογημένα εισοδήματα ή ενδεχομένως σχετίζονται με τις εισροές προς τη ΜΚΟ, που την τελευταία πενταετία αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ.

Στον έλεγχο που έγινε στο διαμέρισμα του ζευγαριού στον Κολωνό, στον τελευταίο όροφο που στεγάζεται η κεντρική δομή της οργάνωσης, βρέθηκαν κρυμμένα 347.000 ευρώ. Το ερώτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με την Κιβωτό, η πρεσβυτέρα επισκέφθηκε τη θυρίδα που διατηρεί σε υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό. Στη συνέχεια η θυρίδα βρέθηκε κενή.

Λίγες ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου συγκεκριμένα, η Οικονομική Αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα του ζευγαριού.

«Τι τα ψάχνετε τα λεφτά; Τι νομίζετε, ότι θα πάρουμε τα χρήματα και θα φύγουμε; Δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε. Εδώ θα μείνουμε…»

«Τι τα ψάχνετε τα λεφτά; Τι νομίζετε, ότι θα πάρουμε τα χρήματα και θα φύγουμε; Δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε. Εδώ θα μείνουμε…» φέρεται να είπε η πρεσβυτέρα στους αστυνομικούς, την ώρα που έκαναν τον έλεγχο.

Λίγη ώρα αργότερα, έκπληκτοι οι αστυνομικοί, σε μια κρύπτη σε ντουλάπα με ρούχα εντόπισαν σε σακούλες δεκάδες δεσμίδες με χαρτονομίσματα, συνολικού ύψους 347.000 ευρώ. Η απάντηση της πρεσβυτέρας, όταν ρωτήθηκε τι γύρευαν τα χρήματα στο σπίτι, ήταν ότι τα πήρε για να τα μετρήσει και να τα καταθέσει σε λογαριασμό της Κιβωτού.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, εξετάζουν το ενδεχόμενο τα χρήματα που μετέφερε η πρεσβυτέρα από την τραπεζική θυρίδα στο σπίτι του Κολωνού να προέρχονται, ενδεχομένως, από ποσά των περίφημων «κουτιών» της Κιβωτού του Κόσμου.

Ενα ερώτημα που τους απασχολεί και θα διερευνήσουν είναι αν το ζεύγος Αντωνίου-πρεσβυτέρας χρησιμοποιούσε τις θυρίδες ως προσωρινούς αποθηκευτικούς χώρους μαύρου χρήματος.

Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τη συχνότητα που η Σταματία Γεωργαντή επισκεπτόταν τις θυρίδες, αλλά και το ενδεχόμενο να υπήρχαν και άλλες κρύπτες, σε διαφορετικές κατοικίες της Κιβωτού.

Τι είναι τα κουτιά της Κιβωτού

Τα κουτιά της Κιβωτού ήταν κουτιά για δωρεές στον Οργανισμό που τοποθετούνταν σε κηδείες, γάμους, καταστήματα και εκεί όποιος ήθελε πρόσφερε τον οβολό του.

Χαρακτηριστικές ήταν οι μαρτυρίες στελεχών της Κιβωτού τις προηγούμενες ημέρες για τα κουτιά αυτά.

«Αν στην Αθήνα γίνονται 100 κηδείες την ημέρα, σε 10 από αυτές υπάρχει ''κουτί'' για δωρεές υπέρ ιδρυμάτων. Από αυτά, τα πέντε ήταν της Κιβωτού του Κόσμου, γιατί ήταν δημοφιλής η δομή», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ένωσης Γραφείων Τελετών.

«Μάζεψε εκείνη τη φορά 2.700 ευρώ, νομίζω. Είχε 1.000 άτομα στην κηδεία », ανέφερε στο Mega εθελόντρια της Κιβωτού, που είχε αναλάβει να κρατά το περίφημο «κουτί» της Κιβωτού του Κόσμου.

Τα κουτιά έπαιρναν για χρόνια θέση όχι μόνο σε κηδείες και μνημόσυνα, αλλά και σε γάμους, σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα. «Δεν είδα ούτε απόδειξη, ούτε τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά γυναίκα, η οποία είχε αφήσει στο κουτί 100 ευρώ σε κηδεία.

Νέα προκαταρκτική έρευνα

Τα μέχρι τώρα στοιχεία από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται ήδη στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα. Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας αναμένουν τώρα τις κατευθύνσεις για τυχόν νέα έρευνα.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X