ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σύζυγος Ελ Τσάπο: Από τη πολυτελή ζωή, στη σκληρή πραγματικότητα της φυλακής

«Περνάει μόνο μερικές ώρες σε ένα μικρό κοινόχρηστο δωμάτιο»

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες φορούσε πανάκριβα ρούχα σχεδιαστών και ζούσε μέσα στην πολυτέλεια. Αλλά τώρα πλέον, η σύζυγος του βαρώνου των ναρκωτικών Ελ Τσάπο, γνωρίζει τη σκληρή πραγματικότητα της φυλακής.

Οταν η Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση την Τρίτη, η σύζυγος του διαβόητου Ελ Τσάπο, παρακάλεσε τον δικαστή να σκεφτεί τις 10χρονες δίδυμες κόρες της.

«Μεγαλώνουν ήδη χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς τους» είπε η 32χρονη μελαχρινή στον Ρούντολφ Κοντρέρας, δικαστή του περιφερειακού δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον, ο οποίος εξέδωσε την ποινή της. «Σας παρακαλώ να μην τους αφήσετε να μεγαλώσουν και χωρίς την παρουσία της μητέρας τους». Κατά τη εκφώνηση της ποινής της, ο δικαστής είπε στην Κορονέλ Αϊσπουρο: «Ελπίζω να μεγαλώσεις τα δίδυμα σου σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που έχεις ζήσει μέχρι σήμερα».

Η 32χρονη σύζυγος του Ελ Τσάπο και πρώην βασίλισσα ομορφιάς, ελπίζει να εκτίσει τον υπόλοιπο χρόνο της στη φυλακή, σε ομοσπονδιακό ίδρυμα την Καλιφόρνια, ώστε να μπορεί να είναι κοντά στα παιδιά της, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Δεν είναι σαφές ποιος φροντίζει τώρα τα παιδιά ενώ και οι δύο γονείς εκτίουν τις ποινές τους στη φυλακή.

Την Τρίτη, η Κορονέλ Αϊσπούρο καταδικάστηκε σε 36 μήνες φυλάκιση για το ρόλο της ως «συνωμότης» στο καρτέλ Σιναλόα. Ο σύζυγός της, Χοακίν Ελ Τσάπο Γκούζμαν, ο οποίος ήταν επικεφαλής του καρτέλ πριν από την έκδοση του στις ΗΠΑ το 2017, εκτίει επί του παρόντος ποινή ισόβιας κάθειρξης σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Τζέφρι Λίχτμαν, η Αϊσπούρο πιθανότατα θα βγει σε 18 μήνες, με την ποινή της να είναι σχετικά ελαφριά επειδή δεν είχε προηγούμενο ποινικό μητρώο και παραδέχτηκε την ενοχή της.

Ωστόσο, ένας ειδικός στα μεξικανικά καρτέλ είπε πως ο Κορονέλ Αϊσπούρο πιθανότατα θα εκτίσει και τους 36 μήνες στην ομοσπονδιακή φυλακή. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως η πρόωρη αποφυλάκιση από μια ομοσπονδιακή φυλακή» είπε ο Ρόμπερτ Αλμόντε, σύμβουλος ασφαλείας με έδρα το Τέξας. «Δεν είναι όπως στο Μεξικό όπου οι κρατούμενοι μπορούν να πληρώνουν για πολυτελή κελιά και παραδόσεις fast food. Θα βιώσει την πραγματικότητα».

Τα λαμπερά σχέδια για δικό της brand μόδας

Όπως και να γίνει πάντως, ο χρόνος που θα εκτίσει πίσω από της φυλακής τα κάγκελα, θα βάλει τέλος στα όνειρά της για τη μόδα. Πριν από τη σύλληψή της, η σύζυγος του Ελ Τσάπο έψαχνε για σχεδιαστές στο Μεξικό που θα τη βοηθούσαν στη δημιουργία μιας σειράς από προϊόντα όπως θήκες κινητών τηλεφώνων, καπέλα, μπλουζάκια και φούτερ με το όνομα «El Chapo Guzman». Μάλιστα, είχε κατοχυρώσει το σήμα το 2019 για την επωνυμία, με ένα κυκλικό λογότυπο με το κεφάλι ενός λιονταριού.

Έκανε μάλιστα την εμφάνισή της και σε ένα γιοτ σε ένα επεισόδιο του ριάλιτι «Cartel Crew» τον Νοέμβριο του 2019, ζητώντας συμβουλές από το γιο της διακινήτριας ναρκωτικών Γκριζέλντα Μπλάνκο σχετικά με το λανσάρισμα μιας σειράς ρούχων. «Προσπαθώ να μην μετανιώνω για όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν» είπε. «Μας κρίνουν χωρίς να μας ξέρουν. Είναι δύσκολο γιατί μερικές φορές θέλεις απλά να κάνεις αυτό που βλέπεις να κάνουν όλοι γύρω σου».

Η σειρά όμως ρούχων εμπνευσμένη από το καρτέλ έθεσε την Κορονέλ Αϊσπούρο σε άμεσο ανταγωνισμό με την θετή κόρη της, Αλεξανδρίνα Γκούζμαν Σαλαζάρ, ένα από τα 10 παιδιά του Ελ Τσάπο. Το brand της με όνομα El Chapo 701, εμπορεύεται δερμάτινα είδη, τζιν, πούρα και ποτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Πολυτελής τρόπος ζωής

Στην περίπτωση της Κορνοέλ Αϊσπούρο, πηγές λένε πως ήθελε να ξεκινήσει αυτή την εταιρεία σε μια προσπάθεια να τερματίσει την εξάρτησή της από τα κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών, αν και η ίδια έχει αρνηθεί πως χρησιμοποίησε χρήματα από ναρκωτικά για να χρηματοδοτήσει τον τρόπο ζωής της.

Πάντως, ο πολυτελής τρόπος ζωής της περιλάμβανε πανάκριβα ταξίδια στην Ευρώπη ενώ έκανε ακόμη και ένα φαντασμαγορικό πάρτι γενεθλίων για τις κόρες της στα έβδομα γενέθλιά τους, με θέμα την Barbie και ένα τεράστιο ροζ κουκλόσπιτο. Τότε, είχε δηλώσει πως βασιζόταν σε μετρητά από την ενοικίαση ακινήτων που είχε ο πατέρας της, καταδικασμένος επίσης, έμπορος ναρκωτικών.

Και influencer στο Instagram

Πριν από τη σύλληψή της, είχε γίνει επίσης influencer στο Instagram – με περισσότερους από 686.000 ακόλουθους – διαφημίζοντας ρούχα από διάφορες μεξικανικές εταιρίες. Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram, δύο μήνες πριν παραδοθεί, δείχνει την Κορονέλ Αϊσπούρο με ένα δαντελένιο νυφικό και τα σκούρα της μαλλιά βαμμένα ξανθά, σε μια καμπάνια για το Lumaran Salon, στο Κουλιακάν, την πόλη όπου ζούσε με τις κόρες της. «Στο παρελθόν μπορεί να έκανε παρέα με κάποιους πολύ γνωστούς» είπε ο Αλμόντε στην New York Post «Τώρα θα τυγχάνει της μεταχείρισης όπως κάθε άλλη γυναίκα κρατούμενη στο ομοσπονδιακό σωφρονιστικό σύστημα».

Περνάει το χρόνο της διαβάζοντας βιβλία - Μόνη σε ένα κελί

Υπενθυμίζεται πως η Κορονέλ Αϊσπούρο παραδόθηκε στις αρχές στο αεροδρόμιο Ντουλς έξω από την Ουάσινγκτον, όπου συνελήφθη με κατηγορίες διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών τον Φεβρουάριο και έχει ήδη εκτίσει 10 μήνες της ποινής της στο κέντρο κράτησης ενηλίκων στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια. Στο κέντρο κράτησης, η σύζυγος του Ελ Τσάπο φέρεται να είναι μόνη στο κελί της, 22 ώρες την ημέρα – κάτι που απέχει πολύ από την πρώην λαμπερή και πολυάσχολη ζωή της.

«Περνάει μόνο μερικές ώρες σε ένα μικρό κοινόχρηστο δωμάτιο» είπε η δικηγόρος της Μάριελ Κόλον στην ισπανική El Pais νωρίτερα φέτος. Πώς περνάει όμως τον χρόνο της; «Διαβάζει καθώς δεν της προσφέρουν κάτι άλλο που να αποσπάσει την προσοχή της» πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της, Λίχτμαν είπε στην New York Post πως η Κορονέλ Αϊσπούρο δεν έχει δει τα δίδυμα παιδιά της όλο αυτό το χρονικό διάστημα και δεν είχε επισκέψεις από οικογένεια ή φίλους ενώ η μητέρα της δεν έχει λάβει βίζα για να την επισκεφθεί στις ΗΠΑ.

Η εμπλοκή της στο καρτέλ που διηύθυνε ο άνδρας της, ο περιβόητος Ελ Τσάπο, ήρθε για πρώτη φορά στο φως στη δίκη του, όπου η Κορονέλ Αϊσπούρο εμφανιζόταν καθημερινά – χαμογελώντας και στέλνοντας φιλιά στον σύζυγό της, ενώ φορούσε ρούχα διάσημων σχεδιαστών.

Πώς συνέβαλε στην απόδραση του συζύγου της

Επίσης, η Κορονέλ, η οποία παντρεύτηκε τον Ελ Τσάπο στα 18α γενέθλιά της το 2007, συνέβαλε στην απόδραση του συζύγου της – μέσα από ένα τούνελ 1.600 μέτρων – από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό το 2015, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Εκτός από την παράδοση ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για να φροντίσουν για ευνοϊκές συνθήκες φυλάκισης του Ελ Τσάπο, η Κορονέλ Αϊσπουρο, «κανόνισε να παραδοθεί επίσης ένα ρολόι με GPS στον Γκούζμαν» αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. Το ρολόι αυτό επέτρεψε στον Ελ Τσάπο να σημειώσει τη θέση του κελιού του για να δώσει στους μηχανικούς της σήραγγας «συγκεκριμένες γεωγραφικές συντεταγμένες για την κατασκευή της υπόγειας σήραγγας.

Τι άλλο έκανε η Κορονέλ Αϊσπούρο; Βοήθησε στην αγορά ακινήτων κοντά στη φυλακή, ώστε να κατασκευαστεί η σήραγγα. Στις επισκέψεις της στον σύζυγός της, τον κρατούσε ενήμερο «για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής» της σήραγγας, η οποία είχε ένα άνοιγμα κάτω από το ντους στο κελί του Ελ Τσάπο, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. Μετέφερε επίσης μηνύματα σε άλλα μέλη του καρτέλ Σιναλόα σχετικά με το εμπόριο ναρκωτικών, το οποίο συνέχισε να διοικείται από τον Ελ Τσάπο όσο παρέμενε φυλακισμένος.

Στην ανακοίνωση της ποινής φυλάκισής της, η Κορονέλ Αϊσπούρο εμφανίστηκε φορώντας ένα λευκό ζιβάγκο και σκούρο κοστούμι και ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο. «Εκφράζω την πραγματική μου λύπη για κάθε κακό που μπορεί να έχω κάνει» είπε στα Ισπανικά προτού ανακοινωθεί η ποινή. «Υποφέρω ως αποτέλεσμα του πόνου που προκάλεσα στην οικογένειά μου».
Εκτός από τον σύζυγός της, και ο πατέρας της Ινές Κορονέλ Μπαρέρας είναι καταδικασμένος έμπορος ναρκωτικών και πρώην μέλος του καρτές Σιναλόα, και εκτίει ποινή φυλάκισης 10 χρόνων στο Μεξικό.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X