ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρωσία σε ΗΠΑ: «Σταματήστε τις επιθετικές πτήσεις»

Η αμερικανική Ευρωπαϊκή Διοίκηση είπε ότι δύο ρωσικά μαχητικά Su-27 αναχαίτισσαν το μη επανδρωμένο MQ-9 Reaper πάνω από διεθνή ύδατα

ΚΥΠΕ

Ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ κάλεσε την Τετάρτη τη Ουάσιγκτον να σταματήσει τις «εχθρικές» πτήσεις κοντά στα σύνορα της χώρας, μετά που ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαιτίστηκε από ρωσικά μαχητικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

«Θεωρούμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απέχουν από περαιτέρω εικασίες στα μέσα ενημέρωσης και θα σταματήσουν τις πτήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα», έγραψε στο Telegram ο πρέσβης Ανατόλι Αντόνοφ. «Θεωρούμε οποιαδήποτε ενέργεια με τη χρήση αμερικανικών όπλων ως ανοιχτά εχθρική», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Τρίτη, ένα ρωσικό πολεμικό τζετ πέταξε καύσιμα σε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και μετά συγκρούστηκε με αυτό, προκαλώντας την πτώση του, είπε ο αμερικανικός στρατός, κατηγορώντας τον ελιγμό ως «απερίσκεπτο».

Η αμερικανική Ευρωπαϊκή Διοίκηση είπε ότι δύο ρωσικά μαχητικά Su-27 αναχαίτισσαν το μη επανδρωμένο MQ-9 Reaper πάνω από διεθνή ύδατα και το ένα έκοψε την προπέλα του.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έδωσε εντολή για άμεση απογείωση μαχητικών αεροσκαφών μετά τον εντοπισμό ενός αμερικανικού drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά αρνήθηκε ότι προκάλεσε τη συντριβή του.

Το Υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα δήλωσε ότι εντόπισε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 «πάνω από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας στην περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας», το οποίο πετούσε «προς τα ρωσικά σύνορα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X