ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή! Αυξημένος κίνδυνος για τις ανεμβολίαστες εγκύους από τη μετάλλαξη Δέλτα

Τι δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

ΚΥΠΕ

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης για ανεμβολίαστες εγκύους και αγέννητα παιδιά, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, έχει υπάρξει μια ανησυχητική αύξηση στον αριθμό των ανεμβολίαστων εγκύων που εισάγονται στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα COVID-19.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο κύμα της πανδημίας το 24% των εγκύων που νοσηλεύτηκαν λόγω κορωνοϊού είχαν μέτρια ή σοβαρά συμπτώματα. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 36% με την επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης Άλφα και έχει ανέλθει πλέον στο 45% με την ινδική παραλλαγή Δέλτα.

Εμβολιαστήκατε; Τα συμπτώματα που αποκαλύπτουν ότι κολλήσατε κορωνοϊό

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν υπάρξει 3.371 νοσηλείες εγκύων με κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περίπου μία στις δέκα από αυτές τις περιπτώσεις εισαγωγής χρειάστηκε εντατική θεραπεία, ενώ μία στις πέντε ανεμβολίαστες εγκύους που μπήκαν στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού γέννησε πρόωρα.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την έρευνα καμία πλήρως εμβολιασμένη έγκυος δεν έχει χρειαστεί να εισαχθεί σε νοσοκομείο από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος έως και τις αρχές Ιουλίου. Το 99% των εγκύων με Covid που έχουν νοσηλευτεί δεν είχαν κάνει καμία δόση του εμβολίου.

Η επικεφαλής ερευνήτρια καθηγήτρια Μάριαν Νάιτ αποκάλυψε ότι μόνο την περασμένη εβδομάδα χρειάστηκε να νοσηλευτούν λόγω COVID-19 περίπου 200 έγκυες γυναίκες.

«Δεν μπορώ να τονίσω πιο δυνατά πόσο σημαντικό είναι για τις εγκύους να εμβολιαστούν ώστε να προστατεύσουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και το μωρό τους», δήλωσε η καθηγήτρια της Οξφόρδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X