ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προκαλούν σοκ - Τα ευρήματα του ιατροδικαστή στο κακοποιημένο βρέφος

Επιβεβαιώθηκε ότι το βρέφος είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση

Σοκ προκαλεί το πόρισμα του ιατροδικαστή για το μόλις 11 μηνών βρέφος που πέθανε αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» την Κυριακή.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την ιατροδικαστική εξέταση, το μωρό είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπάρχουν στο σωματάκι του 11μηνου κοριτσιού «σαφή στοιχεία παρά φύση σεξουαλικής κακοποίησης. Δώσαμε ως προσωρινή αιτία θανάτου απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων (τοξικολογικων και ιστολογικών). Δεν είχε κακώσεις στο σώμα του».

Το μωρό, σύμφωνα με πήγες από το «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», διακομίστηκε στις 10 το πρωί της Κυριακής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ήταν χωρίς σφυγμό και απνοϊκό. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη διάρκεια της αντιμετώπισης του περιστατικού, οι γιατροί είδαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και ενημέρωσαν την αστυνομία. Στη συνέχεια κλήθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε το άτυχο βρέφος και σήμερα παρέδωσε την έκθεσή του.

Σήμερα θα εξεταστούν από ιατροδικαστή και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

Στις πρώτες συζητήσεις που είχαν μέσω διερμηνέα με τους αστυνομικούς, το ζευγάρι δεν θέλησε να πει πολλά. Έδειχναν να μην είναι επηρεασμένοι από το γεγονός και να μη δίνουν επαρκείς απαντήσεις στους αστυνομικούς για το τι πραγματικά συνέβαινε στο διαμέρισμα του Ζωγράφου. Το ζευγάρι των Σύρων ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια. Έχει τρία παιδιά, δύο δίδυμα κοριτσάκια 11 μηνών, εκ των οποίων το ένα με νοητική υστέρηση που χθες άφησε την τελευταία του πνοή, και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, τα οποία δεν είχαν προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς δεν εργάζονται και ζουν με την αρωγή ΜΚΟ.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν το προφίλ και του άλλου ζευγαριού που φιλοξενούσαν στο διαμέρισμα του Ζωγράφου που φέρεται να είχε μισθώσει η ΜΚΟ, έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν είχαν κάποια εμπλοκή στην υπόθεση.

Πηγή: Protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X