ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πολύ κοντά στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Καλά νέα τις επόμενες ημέρες

Εν αναμονή σημαντικής ανακοίνωσης

Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες ότι έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό COVID-19. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ηaaretz, οι επιστήμονες πρόσφατα είχαν σημαντική πρόοδο στην κατανόηση του βιολογικού μηχανισμού και των ποιοτήτων του ιού, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης διαγνωστικής ικανότητας, της παραγωγής αντισωμάτων για όσους έχουν ήδη τον ιό και την ανάπτυξη εμβολίου.


Live: Έξι κρούσματα από την πανδημία στην Κύπρο - Στο πόδι οι αρμόδιοι


Η διαδικασία ανάπτυξης απαιτεί μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων που μπορεί να διαρκέσουν πολλούς μήνες πριν από το σημείο όπου ο εμβολιασμός θεωρηθεί αποτελεσματικός ή ασφαλής στη χρήση.

Ερωτηθείς για την εξέλιξη, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανέφερε ότι δεν υπήρξε πρόοδος στις προσπάθειες του βιολογικού ινστιτούτου να βρει ένα εμβόλιο για τον κορωναϊό ή να αναπτύξει κιτ δοκιμών.

Το έργο του ινστιτούτου διεξάγεται σύμφωνα με ένα ομαλό πρόγραμμα εργασίας και θα πάρει χρόνο. Αυτή τη στιγμή πέραν των 50 έμπειρων επιστημόνων εργάζονται στο ινστιτούτο για την έρευνα και την ανάπτυξη ιατρικής θεραπείας για τον ιό.

Με πληροφορίες από haaretz

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X