ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πλησίασε κοντά στα γεννητικά μου όργανα και άρχισε να με φιλάει»

Τέσσερις νέες σοκαριστικές μηνύσεις κατά του γυναικολόγου-μαιευτήρα

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες προχωρούν σε καταγγελίες εις βάρος του γυναικολόγου- μαιευτήρα σε νοσοκομείο της Ρόδου. Τέσσερις νέες σοκαριστικές μαρτυρίες από τρεις ημεδαπές και μία αλλοδαπή, έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες, με το σύνολο στις 17. Ανάμεσά τους μία 18χρονη αλλά και μια γυναίκα που όπως καταγγέλλει, ο γυναικολόγος ασέλγησε εις βάρος της όσο ήταν έγκυος σε δίδυμα στον 8ο μήνα.

Οι μηνύσεις που υποβλήθησαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, αφορούν στα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και εξύβρισης.

Η καταγγελία της 18χρονης

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, η πρώτη μήνυση υποβλήθηκε από μια 18χρονη κάτοικο Ρόδου που όπως αναφέρει, επισκέφθηκε τον γιατρό στις 13 Ιουνίου 2020 και μάλιστα ήταν η πρώτη της εξέταση από γυναικολόγο.

Στην καταγγελία της αναφέρει ότι ο γιατρός την προσέγγισε με όμορφο και ταυτόχρονα περίεργο τρόπο, και ότι την εξέταζε με υπέρηχο όταν ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο του, το σήκωσε και συνέχιζε να την εξετάζει. Όταν έκλεισε το κινητό του τηλέφωνο, όπως διατείνεται, έβαλε το χέρι του στον γοφό του και τον πίεζε με δύναμη (σαν να την χούφτωνε) με αποτέλεσμα να νιώσει άβολα, αμήχανα και φοβισμένη.

Στο τέλος της εξέτασης της ανέφερε ότι έχει πολυκυστικές ωοθήκες και την εξέτασε σε άλλο δωμάτιο εξέτασης, όπου έβαλε δύο δάχτυλα του χεριού του στον κόλπο της αρχικά με γάντια και μετά χωρίς γάντια.

Μάλιστα, η ίδια σημειώνει ότι η εξέταση έγινε με τρόπο που παρέπεμπε σε ιατρική πράξη και όχι σε εξέταση, ενώ όταν σηκώθηκε για να βάλει τα εσώρουχά της, της τα έδωσε ο ίδιος και την πήρε αγκαλιά, λέγοντάς της «ήσουν τέλεια» και της έδωσε φιλί στο μάγουλο και μετά στο λαιμό δημιουργώντας της μεγάλη αμηχανία, ταραχή και εκνευρισμό.

Τι αναφέρει μια 41χρονη που εξετάστηκε τον Φεβρουάριο 2017

Καταγγελία υπέβαλε και μία 41χρονη, που εξετάστηκε τον Φεβρουάριο του 2017. Όπως κατήγγειλε, ο γιατρός, ενώ ήταν ξαπλωμένη, την άγγιξε σε πολύ ευαίσθητα σημεία, κάτι που δεν είχε γίνει από άλλο γυναικολόγο στο παρελθόν, ενώ τη ρωτούσε για την προσωπική και σεξουαλική ζωή της, κάτι που η ίδια θεώρησε ότι ίσως σχετίζεται με το γυναικολογικό της πρόβλημα.

Όταν η ίδια διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο εξέτασης, ο γιατρός της είπε ότι προσπαθεί να την χαλαρώσει.

«Προσπαθούσα σε κατάσταση σοκ με κάθε λεκτικό τρόπο να σταματήσω την «εξέταση» πράγμα που κατάφερα μετά από αρκετά λεπτά και έχοντας στο μυαλό μου ότι κάτι δεν πάει καλά» αναφέρει. Η γυναίκα καταγγέλλει μάλιστα και σεξουαλική επίθεση, με την ίδια να φοβάται και να μην μπορεί να αντιδράσει.

«Σκεφτόμουν συνέχεια ότι ο γιατρός είναι σωματώδης και αν νευρίαζε δεν μπορούσα να υπολογίσω τη έκβαση της κατάστασης», αναφέρει. Όταν διαμαρτυρήθηκε ακόμη περισσότερο, ο γιατρός της ζήτησε συγγνώμη και της ζήτησε να περάσει στον υπέρηχο, όπου συνεχίστηκε η απαράδεκτη, αντιεπαγγελματική και ανήθικη συμπεριφορά, που συνοδεύτηκε με πράξεις ασέλγειας.

Τι κατήγγειλε μια Βρετανίδα

Η τρίτη μήνυση έγινε από Βρετανίδα υπήκοο, κάτοικο Ρόδου, που εξετάστηκε από τον γιατρό στις 3 Ιουνίου για γυναικολογικό τσεκ απ. Η ίδια αναφέρει ότι ο γιατρός την εξέτασε χωρίς γάντια στην ευαίσθητη περιοχή και με περίεργες κινήσεις, και πραγματοποιώντας κινήσεις σοκαριστικές για την ίδια.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο γιατρός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις και προσπάθησε να τη φιλήσει. Η γυναίκα διατείνεται ότι βρήκε από το διαδίκτυο την ιστοσελίδα του Νοσοκομείου και έστειλε e-mail όπου ενημέρωνε τι συνέβη. Ωστόσο δεν γνωρίζει αν διαβιβάστηκε στη Διοίκηση, αφού απάντηση δεν έλαβε ποτέ.

Το σοκ της 37χρονης που κυοφορούσε δίδυμα

Αίσθηση προκαλεί και η τέταρτη μήνυση από μία 37χρονη που αποφάσισε να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο για οικονομικούς λόγους, ήδη από τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης.

Γύρω στα μέσα Μαρτίου, κι ενώ ήταν στον όγδοο μήνα, του τηλεφώνησε ζητώντας εξέταση λόγω πόνων που είχε χαμηλά. Πήγε στο νοσοκομείο συνοδευόμενη από τον αδελφό της, λόγω δυσκολίας στο βάδισμα, ωστόσο ο τελευταίος δεν μπήκε στο εξεταστήριο λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο γυναικολόγος έκανε την εξέταση και της είπε ότι τα μωρά της είναι υγιή και έτοιμα να γεννηθούν με καισαρική, την οποία θα προγραμμάτιζαν για την επόμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να βουρκώσει.

Σύμφωνα με την περιγραφή της, ο γιατρός τη ρώτησε γιατί κλαίει, με την ίδια να απαντά ότι έχει συγκινηθεί.

«Αρχίζει να μου φιλάει την κοιλιά και συγκεκριμένα με φιλούσε στη μέση της κοιλιάς μου και μου ψιθύριζε ταυτόχρονα «να εδώ είναι το ένα κεφαλάκι του μωρού σου» και ξαφνικά κατεβαίνει πιο χαμηλά στην κοιλιά μου, κοντά στα γεννητικά μου όργανα και άρχισε να με φιλάει αισθησιακά και να μου λέει « Να και εδώ είναι το κεφαλάκι του άλλου μωρού σου»…» αναφέρει η γυναίκα, που περιγράφει ότι βρέθηκε σε κατάσταση σοκ.

Στη συνέχεια, ο γυναικολόγος της άνοιξε συζήτηση για τη σεξουαλική της ζωή, μιλώντας της απρεπώς, προκαλώντας την τρόμο. Δεν σταμάτησε εκεί αλλά της έκανε ψηλάφηση με τρόπο που παραπέμπει σε ερωτική πράξη και όχι σε εξέταση.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X