ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πήρα το παιδί αγκαλιά και πηδήξαμε από το τρένο»

Ανατριχιάζει η ιστορία του Στέλιου στα Τέμπη

O 20χρονος Στέλιος ήταν ένας από τους εκατοντάδες επιβάτες του επιβατικού τρένου Intercity 62, το οποίο ταξίδευε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28/2). Ο Στέλιος ήταν παρών όταν έγινε η μοιραία σύγκρουση του τρένου, στο οποίο επέβαινε, με την εμπορική αμαξοστοιχία που κατέβαινε στην Αθήνα στα Τέμπη και περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος, από το οποίο, μάλιστα, κατάφερε να ανασύρει ζωντανό.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «TLive» περιγράφει τις δραματικές ώρες που έζησε στην αμαξοστοιχία, αλλά και πώς διέσωσε το 5χρονο παιδάκι για το οποίο και απηύθυνε έκκληση να βρεθούν οι γονείς του, που επέβαιναν και αυτοί στο τρένο. Οπως αναφέρει το οποίο παιδί είχε πιαστεί από το πόδι του και ζητούσε επίμονα τη μητέρα του. «Είδα ένα παιδάκι που κρατούσε το πόδι μου, το πήρα αγκαλιά και βγήκαμε από το βαγόνι. Όταν το ρώτησα ''πού είναι οι γονείς σου;'', εκείνο απάντησε αόριστα ''εκεί''».

Ο Στέλιος απηύθυνε, όπως προαναφέρθηκε, και κάλεσμα για να μάθει αν οι γονείς του παιδιού ζουν, έτσι ώστε να σιγουρευτεί πως η οικογένεια είναι καλά. «Το αγοράκι είχε ένα αχανές βλέμμα, ήταν σε κατάσταση σοκ. Το όνομά του δε μου το είπε, ήταν καστανόξανθο και είχε αφέλειες», συμπλήρωσε ο 20χρονος, προσθέτοντας: «Πήρα το παιδί αγκαλιά και πηδήξαμε από το τρένο. Για να ανέβουμε το βουνό και να πάμε προς τον δρόμο, το πήρα στη πλάτη και φύγαμε». Οταν πια κατάφερε να βγει μαζί με το παιδάκι από τρένο, ο Στέλιος μιλά για τις εικόνες φρίκης που αντίκρισε. Όπως είπε είδε καμένους ή μη αρτιμελείς ανθρώπους, «πλακωμένους» από τα συντρίμμια του τρένου.

Ο ίδιος μάλιστα χτύπησε το κεφάλι του, στο οποίο είχε μπει ένα γυαλί, αλλά εκείνη τη στιγμή δε το είχε καταλάβει. Έτσι, κατάφερε να βοηθήσει άλλους επιβάτες να βγουν από το τρένο.

ΠΗΓΗ: reader.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X