ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οργή για το νεκρό άλογο -«Εδώ και χρόνια φωνάζουμε για τις άμαξες»

Τι λένε οι φιλοζωικές

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις μετά το θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα, όταν το άτυχο ζώο κατέρρευσε στη μέση του δρόμου, την ώρα που μετέφερε άμαξα με τουρίστες.

Ήδη έχει σχηματισθεί δικογραφία και ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου έχει συλληφθεί για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, ενώ του έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Σημειώνεται όμως ότι οι φιλοζωϊκές οργανώσεις κάνουν λόγο για ακόμα ένα φαινόμενο, σημειώνοντας ότι έχουν προβεί σε πολλές καταγγελίες.

«Εχουμε πάει πάρα πολλές φορές στην αστυνομία για τις άμαξες»

Την κατάσταση περιέγραψε στο OPEN η πρόεδρος σε φιλοζωικές οργανώσεις Κέρκυρας, Στάμη Τζώρα. «Για το συγκεκριμένο θέμα με τις άμαξες έχουμε πάει πάρα πολλές φορές στην αστυνομία. Φτάσαμε στα άκρα και στον θάνατο ενός ζώου για να μας ακούσει επιτέλους ο κόσμος, γιατί φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες», δήλωσε.

«Είχαμε πάρα πολλές φορές περιστατικά, όπου στις 3-4 το μεσημέρι με 40 βαθμούς να κυκλοφορεί άμαξα στο κέντρο της πόλης, πηγαίναμε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουμε τις απάνθρωπες συνθήκες. Παραβίαζαν το ωράριο και δεν του έριχναν πρόστιμα», καταγγέλει η κυρία Τζώρα.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα

Την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα προκάλεσε ο θάνατος αλόγου άμαξας που μετέφερε τουρίστες στην Κέρκυρα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με την εισαγγελία του νησιού ζητώντας να διενεργηθεί ενδελεχής έρευνα για τις συνθήκες υπό της οποίες το άλογο κατέληξε χθες το μεσημέρι στη μέση του δρόμου.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση