ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι δέκα πιο τρομακτικές κρυφές φυλακές του πλανήτη (pics)

Πολλές φορές πίσω από τους τοίχους των φυλακών ισχύουν άλλοι νόμοι

Στον σύγχρονο κόσμο που ζούμε μας φαίνεται απίθανο ότι μπορεί να υπάρχουν μυστικές φυλακές οπουδήποτε στον πλανήτη. Με τα social media όμως, και με τις κάμερες των κινητών θα μπορούσε κάτι τέτοιο να παραμείνει μυστικό; Υπάρχουν πράγματι πολλές μυστικές φυλακές σε όλο τον κόσμο τις οποίες έχουν δημιουργήσει διάφορες κυβερνήσεις και υπηρεσίες πληροφοριών για τους κρατούμενους. Οι περισσότερες χρησιμοποιούν τα βασανιστήρια ως μέσο απόσπασης πληροφοριών και κρατούν τους ανθρώπους υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο τρομακτικές φυλακές στις οποίες δε θα θέλατε να καταλήξετε.

10. Ανώνυμες φυλακές, Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, διαπιστώθηκε ότι η μυστική αστυνομία της Ουκρανίας (SBU) είχε δημιουργήσει μυστικές φυλακές σε περιοχές όπως το Χάρκοβο και η Μαριούπολη. Αυτές χρησιμοποιήθηκαν για να κρατηθούν και να ανακριθούν όσοι πιθανώς βοηθούσαν τους Ρώσους κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

9. Μαύρες Φυλακές, Κίνα

Αν και δεν υπάρχει επίσημα, η Κίνα έχει πολλές παράνομες φυλακές σε πολλές επαρχίες της.

8. Καμπ 7, Γκουαντάναμο

Σχεδόν όλοι γνωρίζουν την κύρια φυλακή στον κόλπο του Γκουαντάναμο, όπου η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε για ανάκριση υπόπτους για τρομοκρατικά αδικήματα. Το κάμπινγκ 7 ήταν, όμως, ένα απόλυτα μυστικό κρυφό στρατόπεδο στο κόλπο του Γκουαντάναμο που κανείς δεν γνώριζε για 2 χρόνια την κατασκευή του.

7. Τεμάρα Σέντερ, Μαρόκο

Αυτή η μυστική φυλακή βρίσκεται κοντά στο Ραμπάτ στο Μαρόκο και διοικείται από κοινού από τη CIA και τις μαροκινές αρχές. Οργανώθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 9ης Σεπτεμβρίου και αρχικά ήταν μόνο μια αίθουσα ανακρίσεων, αλλά σύντομα μετατράπηκε σε φυλακή.

6. Σίκρετ Γκέι Πρίσον, Τσετσενία

Κάποτε, αυτή η σκληρή χώρα ήταν μέρος της μεγαλύτερης σοβιετικής αυτοκρατορίας. Αποκαλείται “μυστική φυλακή για ομοφυλόφιλους”.

5. Κάμπ Λέμονιερ, Τζιμπουτί

Βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής, το Τζιμπουτί, μια μικρή χώρα με στρατηγική σημασία. Είναι κοντά τόσο στη Σομαλία (που είναι παράδεισος για τους πειρατές και τους τρομοκράτες) και στην Υεμένη, η οποία έχει βιώσει πολυάριθμες πολιτικές ταραχές.

4. Το μάτι της γάτας, Ταϊλάνδη

Άλλη μία μυστική φυλακή της CIA. Αν και η ύπαρξή της αμφισβητείται επισήμως τόσο από τον οργανισμό όσο και από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, πολλοί πιστεύουν ότι είναι κοντά στην Μπανγκόκ και εξακολουθεί να λειτουργεί.

3. Το Ρισόρτ, Βόρεια Κορέα

Βρέθηκε κοντά στα κινεζικά σύνορα και επιτρέπει στους κρατούμενους να ζήσουν μια ζωή «πολυτέλειας». Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι φιλοξενεί ακαδημαϊκούς και αξιωματούχους τους οποίους η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας θεωρεί επικίνδυνους για αυτούς.

2. Πένι Λέιν, Γκουαντάναμο

Ίσως από τις ελάχιστες φυλακές όπου οι κρατούμενοι αντιπετωπίστηκαν σχετικά καλά. Αυτό το μυστικό στρατόπεδο ήταν αποκλειστικά για τους αιχμάλωτους τρομοκράτες που έκαναν εκπαίδευση για να είναι διπλοί πράκτορες από τη CIA.

Σαλτ Πιτ, Αφγανιστάν

Πρόκειται για μια μυστική περιοχή της CIA στο Αφγανιστάν, η οποία δημιουργήθηκε από τον οργανισμό μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 9ης Σεπτεμβρίου. Οι συνθήκες εδώ είναι βίαιες, με πολύ μικρά κελιά που δεν έχουν παράθυρα ή ανέσεις.

 

Πηγή: fortunegreec

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X