ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Πρίγκιπας Harry έφτασε στον Καναδά

Έτοιμοι για την νέα τους ζωή, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle

Λόγο για μια νέα εποχή για τη βασιλική οικογένεια κάνουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αφού ο πρίγκιπας Harry φαίνεται να έφτασε στον Καναδά για να ξεκινήσει και επίσημα την ζωή του, σαν "κοινός θνητός".

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, ο πρίγκιπας Harry αναχώρησε για τον Καναδά, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, την ώρα που ο αδερφός του πρίγκιπας William υποδεχόταν για πρώτη φορά ως κύριος οικοδεσπότης στο Παλάτι του Buckingham ηγέτες ξένων χωρών.

Ο δούκας του Sussex αναχώρησε τη Δευτέρα για τη νήσο Βανκούβερ, όπου βρίσκονται η σύζυγός του Meghan Markle και ο οκτώ μηνών γιος τους Archie.

Ο πρίγκιπας Harry εξέφρασε την Κυριακή τη λύπη του για την αποχώρηση του ίδιου και της συζύγου του από τη βασιλική οικογένεια, όπως συμφωνήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η αναχώρησή του για τον Καναδά, όπου το ζευγάρι των Sussex αναμένεται να περνά στο εξής το μεγαλύτερο διάστημα, έγινε 12 ημέρες μετά από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσής τους να αποστασιοποιηθούν εν μέρει από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να δημιουργήσουν έναν νέο «προοδευτικό» ρόλο εντός της βασιλικής οικογένειας, κάτι που εν τέλει δεν έγινε δεκτό από τη βασίλισσα. Ο πρίγκιπας Harry επιστρέφει, εξάλλου, στον Καναδά μόλις δύο εβδομάδες μετά από τις διακοπές των έξι εβδομάδων στη βορειοαμερικανική χώρα κατά την περίοδο των εορτών.

Ο δούκας του Cambridge William, εν τω μεταξύ, πλαισιωμένος από τη σύζυγό του Kate Middleton, υποδέχθηκε στο Παλάτι τους 21 ηγέτες αφρικανικών χωρών που συμμετείχαν στην πρώτη βρετανο-αφρικανική σύνοδο, στην οποία παρέστη το πρωί ο πρίγκιπας Harry, στην τελευταία του εμφάνιση πριν την αναχώρησή του.

Συνήθως το παρών σε τέτοιες δεξιώσεις δίνει είτε η ίδια η βασίλισσα είτε ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου Κάρολος. Η ανάθεση του πρωταγωνιστικού ρόλου στον Γουίλιαμ ερμηνεύεται ως ένδειξη της νέας τάξης πραγμάτων στο Παλάτι, με τους δύο άμεσους διαδόχους να αναλαμβάνουν όλο και περισσότερα καθήκοντα καθώς η βασίλισσα διάγει το 94ο έτος της.

Δείτε την συνέχεια στο must.com.cy  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X